yian Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 29 , 2013 Share Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 29 , 2013 Όχι, η Ειδική Προσαύξηση ήταν εκεί και την πλήρωνα κανονικά από τη στιγμή της εγγραφής μου στο ΤΣΕΜΕ και μέχρι σήμερα που απαλλάχτηκα. Πάντα εργαζόμουν ως ελεύθερος επαγγελματίας και όχι μισθωτός. Προφανώς κάτι δεν είχα προσέξει ή κάτι είχα υπογράψει δίχως να δώσω σημασία ή απλά με βρήκαν θύμα... Link to comment Share on other sites More sharing options...
ikaros13 Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 29 , 2013 Share Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 29 , 2013 Σημείωση... Η ειδική προσαύξηση μπαίνει υποχρεωτικά, όταν συμπληρώσεις τα 35 ΚΑΙ έχεις 10 χρόνια ασφάλισης στο ΤΣΜΕΔΕ. Πχ εγώ που πέρασα τα 35 γράφτηκα αργά στο ταμείο και δεν έχω ειδική προσαύξηση ακόμη... Link to comment Share on other sites More sharing options...
yian Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 29 , 2013 Share Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 29 , 2013 Σωστό αυτό που αναφέρει ο ikaros13. Link to comment Share on other sites More sharing options...
ekaradimos Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 20 , 2014 Share Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 20 , 2014 Μου αρέσει ότι αυτό το περί 35 το λέτε και με σιγουριά! Θέλετε να σας στείλω δηλαδή φωτοτυπία ταυτότητάς μου και του ειδοποιητηρίου μου για να δείτε ότι δεν είναι έτσι (είμαι 37); Στα 35 θεωρούμαστε υποχρεωτικά "'ανω 5ετίας". Για να υπαχθούμε υποχρεωτικά στην ειδική προσαύξηση, πρέπει απαραιτήτως να παρέλθει 10ετία από την εγγραφή στο ΤΣΜΕΔΕ. Αλλιώς δεν υπάρχει υποχρέωση ειδκής προσαύξησης. Συμφωνώ. Πρέπει και τα 2 κριτήρια να ισχύουν για να υποχρεωθείς να εγγραφείς στην ειδική προσαύξηση. Έτσι έγινε και σε μένα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
ikaros Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 21 , 2014 Share Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 21 , 2014 (edited) Ξέρετε αν το ίδια (2 κριτήρια) ισχύουν και για την αύξηση των εισφορών (σύνταξης και επικουρικού) τα οποία πάνε από 3,34%->6,67% και από 1,5%->3% αντίστοιχα? Edited Ιανουάριος 21 , 2014 by ikaros Link to comment Share on other sites More sharing options...
stat Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 22 , 2014 Share Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 22 , 2014 Ξέρετε αν το ίδια (2 κριτήρια) ισχύουν και για την αύξηση των εισφορών (σύνταξης και επικουρικού) τα οποία πάνε από 3,34%->6,67% και από 1,5%->3% αντίστοιχα? Όχι, αυτά αλλάζουν στην πενταετία (συμπλήρωση 5 χρόνων ασφάλισης στο ΤΣΜΕΔΕ), ανεξαρτήτως ηλικίας. http://www.tsmede.gr/Portals/0/Entypa/Asfalisi/eisfores/%CE%9D%CE%95%CE%95%CE%A3%20%CE%A4%CE%99%CE%9C%CE%95%CE%A3%20%CE%A0%CE%99%CE%9D%CE%91%CE%9A%CE%91%CE%A3%20%CE%9C%CE%99%CE%A3%CE%98%CE%A9%CE%A4%CE%A9%CE%9D%202013n1_v2.pdf Link to comment Share on other sites More sharing options...
ikaros Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 23 , 2014 Share Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 23 , 2014 Όχι, αυτά αλλάζουν στην πενταετία (συμπλήρωση 5 χρόνων ασφάλισης στο ΤΣΜΕΔΕ), ανεξαρτήτως ηλικίας. http://www.tsmede.gr/Portals/0/Entypa/Asfalisi/eisfores/%CE%9D%CE%95%CE%95%CE%A3%20%CE%A4%CE%99%CE%9C%CE%95%CE%A3%20%CE%A0%CE%99%CE%9D%CE%91%CE%9A%CE%91%CE%A3%20%CE%9C%CE%99%CE%A3%CE%98%CE%A9%CE%A4%CE%A9%CE%9D%202013n1_v2.pdf Ευχαριστώ. Link to comment Share on other sites More sharing options...
AristidisZ Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 16 , 2014 Share Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 16 , 2014 καλησπέρα επειδή με τα ασφαλιστικά δε το κατέχω, σε περίπτωση μισθωτού ισχύουν τα παραπάνω ; εάν ο εργοδότης μου τα καταβάλει, ενώ δεν πληρώ τα κριτήρια (είμαι κάτω των 35 και με λιγότερα χρόνια ασφάλισης), τι πρέπει να κάνω ώστε να τα παίρνω στη τσέπη ; Link to comment Share on other sites More sharing options...
AristidisZ Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 16 , 2014 Share Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 16 , 2014 καλησπέρα επειδή με τα ασφαλιστικά δε το κατέχω, σε περίπτωση μισθωτού ισχύουν τα παραπάνω ; εάν ο εργοδότης μου τα καταβάλει, ενώ δεν πληρώ τα κριτήρια (είμαι κάτω των 35 και με λιγότερα χρόνια ασφάλισης), τι πρέπει να κάνω ώστε να τα παίρνω στη τσέπη ; Link to comment Share on other sites More sharing options...
ikaros13 Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 16 , 2014 Share Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 16 , 2014 Απλά αίτηση για υπαγωγή..... Εδώ την ίδια αίτηση υπογράφουν πολλές φορές αυθόρμητα όσοι δίνουν εξετάσεις στο ΤΕΕ για άδεια άσκησης... Οι γαύροι πληρώνουν βέβαια κάτι παραπάνω Ωρε βρήκες δουλειά?? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο
Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!
Εγγραφή νέου λογαριασμούΣύνδεση
Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα