Μετάβαση στο περιεχόμενο

Οικοδομησιμοτητα και συντελεστης δομησης


Recommended Posts

καλησπερα σας. εχω καποιες αποριες.

ενδιαφερομαι για ενα οικοπεδο σε νησι κι εχουν προκυψει καποια προβληματα.

το εν λογω οικοπεδο ειναι ενα απο τα 14 τμηματα στα οποια διαιρεθηκε ενα οικοπεδο των 6700τ.μ

η συμβολαιογραφος λοιπον μου ειπε πως ο συντελεστης δομησης "μοιραστηκε" σε αυτα τα 14 κομματια και κατεληξε 0,53%. δηλαδη 0,0053.γινεται να ισχυει τετοιο νουμερο; δηλαδη ακομα και να μπει στο σχεδιο το αγροτεμαχιο δεν θα μπορει να χτιστει τιποτα λογω πολυ μικρου ΣΔ;

Link to comment
Share on other sites

Εκτός σχεδίου έχουμε γήπεδο και όχι οικόπεδο. Τα τμήματα που λες καθορίσθηκαν με σύσταση κάθετης ιδιοκτησίας και πότε ; Εκτός σχεδίου δεν υπάρχει σταθερός Σ.Δ. και η συνολική δόμηση εξαρτάται από τη χρήση του κτηρίου που θα ανεγερθεί. Για χρήση κατοικίας σε γήπεδο εμβαδού 6700 τ.μ. προκύπτει μέγιστη επιτρεπόμενη δόμηση 254 τ.μ. Η αναλογία σου (1.35 τ.μ.) είναι όντως απειροελάχιστη και ακόμα κι αν η περιοχή ενταχθεί στο σχέδιο πάλι θα είναι πολύ μικρή (με γνώμονα ότι σε νεοενταχθείσες περιοχές ο Σ.Δ. δεν ξεπερνάει συνήθως το 1.00 και θα υπάρχει ρυμοτόμηση και εισφορά σε γη), οπότε δεν είναι οικοδομικά αξιοποιήσιμο τέτοιο ποσοστό εξ αδιαιρέτου.

Link to comment
Share on other sites

marios για να μπορέσουμε να καταλάβουμε τι σύμβαίνει στην περίπτωση σου και να σε βοήθησούμε κάλο θα ήταν να μας δώσεις μέρικές πιο συγκέκριμένες πληροφόριες.Π.χ.Πόσο είναι το έμβαδόν του δικού σου γηπέδου?

Τι αναφέρει το συμβόλαιο οσον αφορά την δημιουργία του γηπέδου(σύσταση καθέτων)?

 

Σύνάδελφε Τοπογάβρε δεν νομίζω να ίσχύουν τα νούμερα που γράφεις για την αναλόγία,έκτος και αν το τμήμα του γηπέδου του marios είναι 35 τ.μ.Πιθανόν κάτι δεν κατάλαβε κάλα ο marios από την συμβολαιογράφο.

Link to comment
Share on other sites

Εάν μπει στο σχέδιο, αλλάζουν τα δεδομένα. Δεδομένου πως η εξ αδιαιρέτου συνιδιοκτησία προυπάρχει της ημερομηνίας ελέγχου του Ν. 1337/83, τότε η ένταξη στο σχέδιο πόλης, φυσιολογικά θα αφήσει στους συνιδιοκτήτες μια χαρά οικόπεδα.

Εν πάσει περιπτωσει όμως, το "να μπει στο σχέδιο" είναι μια κουβέντα μόνο...Για να γίνει ένταξη μπορεί να περάσουν πολλάααααααα χρόνια οπότε μην υπολογίζεις σε αυτήν την παράμετρο.

 

edit Θέλω να σου επισημάνω πως κουβέντες περί Σ.Δ. και λοιπών τεχνικών θεμάτων, θα κάνεις μόνο με μηχανικούς και ουχί με συμ/φους!!

Link to comment
Share on other sites

το εν λογω οικοπεδο ειναι ενα απο τα 14 τμηματα στα οποια διαιρεθηκε ενα οικοπεδο των 6700τ.μ

 

Βρωμάει λίγο η δουλειά. Αν δεν υπάρχει σύσταση καθέτων (και αυτό να έχει γίνει πριν χρόνια) τότε κάτι δεν πάει καλά.

Link to comment
Share on other sites

καλημερα.καταρχην να σας ευχαριστησω ολους για το ενδιαφερον κ τις απαντησεις σας.επανερχομαι με περισσοτερες πληροφοριες εχοντας το τοπογραφικο κ το συμβολαιο στα χερια μου.η συσταση αναφερει πως το ενιαιο ακινητο των 6900τμ εχει χωριστει σε οριζοντιες ιδιοκτησιες 14 τμηματων.βασει Ν3741/29.καθε μια απο αυτες με διαφορετικο ποσοστο δομησης.το συγκεκριμενο που με ενδιαφερει εχει ποσοστο δομησης 0.53/100 κ εμβαδον 509τμ.με επιτρεπομενη δομηση ενιαιου ακινητου 258τμ.υπενθυμιζω εκτος σχεδιου. αυτο που με ενδιαφερει αμεσα ειναι αν αξιζει η αγορα ενος τετοιου γηπεδου σαν μελλοντικη επενδυση για χρηση κατοικιας.

 

κ παλι ευχαριστω.

Link to comment
Share on other sites

Συνάδελφε, όπως προείπαμε, οι εντάξεις στο σχέδιο κινούνται με τρομακτικά αργούς ρυθμούς. Και ειδικά στην αποσύνθεση στην οποία βρίσκεται η χώρα, εκτιμώ ακόμα βραδύτερους!!! Οπότε ως επένδυση, τι να πω, αν πουλιέται ένα κομμάτι ψωμί, πάρτο αλλά έχε στο μυαλό σου πως μπορεί να μην μπει και ποτέ στο σχέδιο.

Link to comment
Share on other sites

marios46doc Επιβεβαιώνεις τα νούμερα που έγραψα στο #2, οπότε με τέτοιο ποσοστό συνιδιοκτησίας ξέχνα το.

Link to comment
Share on other sites

Αν ασχολείσαι με οικολογικές καλλιέργειες και θες να τρώς αράντιστα λαχανικά, ραπανάκια για την όρεξη και μαρουλάκια... τότε και μόνο τότε .. πάρτο!

Αυτό που μπορείς να δομήσεις όπως σωστά σου είπε ο ΤΟΠΟΓΑΒΡΟΣ, είναι μια Σκοπιά με στέγαστρο για να φυλάς τα μαρούλια!!!:D

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.