xarkoytsos Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 5 , 2011 Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 5 , 2011 Είμαι φοιτητής τει και έχω μια ασκηση πανω στην τεχνολογια ψυξης εργαστηριο.Οποιος μπορει ας μου δωσει μια εξήγηση γιατι δεν τα έχω πολυκαταλάβει και ξερεται πως είναι τα πράγματα στα τει Ψυκτική διαταξη λειτουργεί με μηχανική συμπίεση ατμού ψυκτικού μεσου R134a χωρίς απόψυξη... μου δίνεται η θερμοκρασία κ η πίεση στη έξοδο και την είδοσο του ατμοποιητη,η πίεση στο τέλος του συμπιεστη,ο εσωτερικός βαθμός απόδοσης του συμπιεστή μας και ζητούνται: α)Σχεδίαση του ψυκτικού κύκλου σε διάγραμμα(το γνωρίζω να το κάνω) β)Παροχή μάζας που οφείλει να κυκλοφορεί μέσα στην εγκατάσταση για ολικο φορτίο 50 ψυκτικών τόνων.1 ψυκτικος τονος=3,517KW(Δν έχω ιδέα τι κάνω) γ)Θεωρητικη μηχανική υποστήριξη συμπιεστη σε KW(Δεν γνωρίζω) δ)το COP(TO ξέρω) ε)Ο συντελεστής συμπεριφοράς κύκλου Carnot για τις θερμοκρασίες λειτουργίας παραπάνω(εχω τον κύκλο Carnot αλλα δεν ξέρω πως το κάνω) Βοήθειαααα γιατί με βλέπω για επόμενο εξάμηνο και μανα να γκρινιάζει
J.D.S. Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 5 , 2011 Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 5 , 2011 Ο Βραχόπουλος στην έχει βάλει την άσκηση? Δες στο βιβλίο του!
xarkoytsos Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 5 , 2011 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 5 , 2011 Ελα που δεν εχω βιβλιο!
AlexisPap Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 5 , 2011 Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 5 , 2011 Ας ξεκινήσουμε ανάποδα, κι ας πούμε ότιQ - η απόδοση του carnot είναι (Τ1-Τ2)/Τ1, από όπου μπορείς να βρεις το COP. - Η θεωρητική μηχανική υποστήριξη είναι οι 50ψυκτικοί σου τόνοι, διά τον COP.
kosmas85 Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 5 , 2011 Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 5 , 2011 Για να δουμε : το ψυκτικο αποτελεσμα ειναι : ΨΑ = q4-1 = qL = h1 - h4 (αν σχεδιασεις τον ψυκτικο κυκλο θα βρεις στον αξονα χ τις ενθαλπιες. ) αφου εχεις λοιπον θερμοκρασιες και πιεσεις στον εξατμιστη αυτοματα χαραζεις την ευθεια της εξατμισης και βρισκεις ενθαλπια . ψυκτικη ικανοτητα : ψι = (qL x m) /12000 (ψυκτικους τονους) ετσι βρισκεις τη μαζα (m). Προφανως εννοεις χωρις υποψυξη και οχι αποψυξη. Τα αλλα στα απαντησε ο AlexisPap.
woody Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 5 , 2011 Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 5 , 2011 Συγνώμη αλλά και βιβλίο ΘΨΚ να μην έχεις τα έχει και στην θερμοδυναμική 3 εξαμήνου. Μήπως δεν έχεις και αυτό το βιβλίο? Το τει σου φταίει?Αν δηλαδή ήσουν πολυτεχνείο θα είχες άλλη νοοτροπία?
kosmas85 Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 5 , 2011 Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 5 , 2011 Ειναι απλα τα πραγματα ..οταν εισαι φοιτητης απλα θελεις να περνας τα μαθηματα .. οταν βγεις εξω αρχιζει το διαβασμα .. και οτι βιβλιο δεν εχεις παρει το αγοραζεις .. κανενα τει και κανενα πολυτεχνειο δε φταιει..
shelby Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 5 , 2011 Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 5 , 2011 Ειναι απλα τα πραγματα ..οταν εισαι φοιτητης απλα θελεις να περνας τα μαθηματα .. οταν βγεις εξω αρχιζει το διαβασμα .. και οτι βιβλιο δεν εχεις παρει το αγοραζεις .. κανενα τει και κανενα πολυτεχνειο δε φταιει.. Μπα και οταν εισαι φοιτητης αν θες διαβαζεις απλα εξω ειναι καπως διαφορετικα τα πραγματα και συνεχιζεις το διαβασμα.
mech13 Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 6 , 2011 Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 6 , 2011 Είναι μέσα στο βιβλίο του Βραχόπουλου "Ψυκτικές Διατάξεις" και τέτοιες "θεωρητικές" ασκήσεις σε ΤΕΙ μόνο αυτός καταφέρνει να σε δυσκολέψει. Αν είναι ο συγκεκριμένος καθηγητής στο ΤΕΙ Χαλκίδας που σου έβαλε την άσκηση πες τη μάνα σου να κάνει υπομονή Ότι θέλεις από παρόμοιες ασκήσεις στείλε μου μήνυμα [email protected] Το μόνο σίγουρο είναι ότι με τον συγκεκριμένο καθηγητή (αν είναι αυτός) γίνεσαι πολύ καλός θεωρητικός μηχανολόγος γιατί αυτά που διδάσκει στην πράξη δεν χρησιμοποιούνται (Η εργασία μου ήταν πάνω στο συγκεκριμένο μάθημα: Ψύξη δι' απορρόφησης με μείγμα Βρωμιούχου Λιθίου και Νερού- η οποία είναι ασύμφορη οικονομικά και δεν εφαρμόζεται ούτε καν στη βιομηχανία). Πρέπει να πουλήσει και το βιβλίο του όμως, οπότε κάνε υπομονή και καλό κουράγιο.
AlexisPap Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 6 , 2011 Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 6 , 2011 Στο θέμα συνάδελφοι, στο θέμα. Αν πιστεύετε ότι δεν αξίζει η ενασχόληση, απλά μην ασχολείστε. Δεν φταίνε οι συντονιστές σε τίποτα, γιατί τους εξαναγκάζετε σε "καθαριότητα";
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο
Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!
Εγγραφή νέου λογαριασμούΣύνδεση
Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα