Μετάβαση στο περιεχόμενο

Ενίσχυση στύλου με μανδύα - τοποθέτηση συνδετήρων στον κόμβο


 

Recommended Posts

Η μεθοδος αυτη ειναι σωστη.

Δεν κρινω τις εργασιες, αλλα την φιλοσοφια της.

 

Οπως βλεπουμε ομως, η ενισχυση ειναι περιμετρικη και οχι στις 2 πλευρες...

 

Και γα να κανουμε το θεμα πιο ενδιαφερον, πες οτι κανεις εγχυτο-εκτοξευομενο σε μορφη Γ.

Τα νεα τσερκια ειναι και αυτα μορφης Γ. Πως πετυχαινεις την περίσφυξη;

Link to comment
Share on other sites

Δεν πετυχαινεις περισφυγξη..

Απλο..

 

Εμενα η επεμβαση που βλεπω στις φωτο με τις συγκολλητες λαμες ΔΕΝ με καλυπτει..

Σιγουρα δεν βασιστηκε σε καποα μελετη...

Link to comment
Share on other sites

saltapidas

 

Περιμετρική είναι η ενίσχυση... με το απέναντι πλευρά εννοούσα την άλλη γωνία του κτιρίου.

 

terry

 

Το πιο πιθανό είναι αυτό που γράφεις περί μελέτης.

 

Τα κτίρια αυτά έχουν σε κάθε όροφο από δύο διαμερίσματα είναι όμως "ζευγάρια" 2 όμοια κτίρια εν σειρά...

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

Σήμερα βρήκα αυτό σχετικά με τις ενισχύσεις των κτηρίων όταν ΟΓ=ΡΓ

 

Οριζοντίως και σε ύψος 2,80 από το πεζοδρόμιο ναί, καθέτως όμως όχι...

 

001uhu.th.jpg

 

Uploaded with ImageShack.us

Link to comment
Share on other sites

ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΥΦΙΣΤΑΜΕΝΩΝ ΚΤΙΡΙΩΝ

Αποφ-86845/302/99 [ΙΣΧΥΕΙ από 16-10-99]

Αποφασίζουμε:

 

1. Στα υπάρχοντα κτίρια όταν από το στατικό αντισεισμικό έλεγχο προκύπτει ότι η φέρουσα κατασκευή δεν περιλαμβάνει με την απαιτούμενη ασφάλεια τα φορτία των ορόφων που υπάρχουν ή αυτών που πρόκειται να προστεθούν, επιτρέπεται η ενίσχυση αυτής με οποιαδήποτε τεχνικά πρόσφορη επέμβαση στα υπάρχοντα φέροντα στοιχεία ή και με την προσθήκη νέων στοιχείων ενίσχυσης (τοιχώματα, υποστυλώματα, δοκοί, πλάκες κλπ).

Τα στοιχεία ενίσχυσης (οριζόντια και κατακόρυφα) είναι δυνατόν να κατασκευάζονται και έξω από το περίγραμμα της κάτοψης με τους παρακάτω περιορισμούς:

 

α) Δεν επιτρέπεται να εξέχουν από τις υποχρεωτικές γραμμές δόμησης (οικοδομικές, πλάγιες και οπίσθιες υποχρεωτικές γραμμές δόμησης) περισσότερο από εικοσιπέντε εκατοστά (0,25) του μέτρου. Με την επιφύλαξη της παρ.2 της παρούσας απόφασης, εάν η οικοδομική γραμμή συμπίπτει με την ρυμοτομική τα κατακόρυφα στοιχεία δεν επιτρέπεται να εξέχουν απ' αυτήν. Μόνο τα οριζόντια φέροντα στοιχεία επιτρέπονται να εξέχουν μέχρι εικοσιπέντε εκατοστά (0,25) του μέτρου από τη ρυμοτομική γραμμή με την πορϋπόθεση ότι το κατώτερο σημείο τους είναι τουλάχιστον δύο μέτρα και ογδόντα εκατοστά (2,80) του μέτρου ψηλότερα από το πεζοδρόμιο.

 

β) Τα στοιχεία ενίσχυσης δεν επιτρέπεται να μειώνουν τις ελάχιστες απαιτούμενες διαστάσεις των ανοιγμάτων για το φωτισμό και αερισμό των χώρων των κτιρίων.

 

γ) Εάν έχει εξαντληθεί ο συντελεστής δόμησης, ο συντελεστής κατ' όγκον εκμετάλλευσης και η επιτρεπόμενη κάλυψη, τότε τα στοιχεία ενίσχυσης κατασκευάζονται καθ' υπέρβαση αυτών, διαφορετικά συμπεριλαμβάνονται σ' αυτούς.

 

δ) Στα κτίρια στα οποία για την έκδοση οικοδομικής άδειας προβλέπεται έγκριση από την οικεία ΕΠΑΕ οι οικοδομικές άδειες και για την ενίσχυση του φέροντα οργανισμού εκδίδονται μετά από την έγκριση της ΕΠΑΕ.

 

2. Κατ' εξαίρεση επιτρέπεται να ενισχύεται η φέρουσα κατασκευή των υφισταμένων κτιρίων με φέροντα κατακόρυφα και οριζόντα στοιχεία τα οποία είναι δυνατόν να προεξέχουν μέχρι και είκοσι πέντε εκατοστά του μέτρου (0,25 μ) έξω από την οικοδομική γραμμή και όταν αυτή συμπίπτει με τη ρυμοτομική γραμμή σε κτίρια που έχουν πληγεί από σεισμούς και βρίσκονται σε σεισμόπληκτες περιοχές που καθορίζονται με νομοθετικές ρυθμίσεις όπως οι Ν-867/79, Ν-1190/81 κα.

Κατά τα λοιπά ισχύουν οι διατάξεις της παρ.1 της παρούσας απόφασης.

 

3. Η παρούσα αντικαθιστά τις προγενέστερες συναφείς αποφάσεις: Αποφ-75589/11-11-86, Αποφ-56088/8688/27-7-88 και Αποφ-6551/1111/28-2-97 και η ισχύς της αρχίζει από τη δημοσίευσή της στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως.

 

Αρα φιλε coco, μπορεις να κάνεις ενίσχυση έως και 0,25μ έξω από την οικοδομική γραμμή, εκτός εάν η οικοδομική γραμμή συμπίπτει μα την ρυμοτομική, αλλά και πάλι, μπορείς να "βγεις" 0,25μ, εάν είσαι σε περιοχές που αναφέρονται στους Ν-867/79, Ν-1190/81.

  • Upvote 3
Link to comment
Share on other sites

Ωραια...

Ας ψαξουμε να δουμε ποιες ειναι οι περιοχες αυτες...

 

O 867/79 λέει για Βόρεια Ελλάδα και ο 1190/81 λέει για τους Νομούς Αττικής, Κορινθίας, Βοιωτίας και Πρεβέζης. Για Χανιά κουβέντα!!

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.