bilya63 Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 26 , 2018 Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 26 , 2018 13 ώρες πριν, subrosaval said: Άλλη μια ερώτηση για τους γνωρίζοντες . Το chartership από το RICS είναι αναγνωρισμένο στο UK όπως και του ICE ? Είδα ότι μέσω των οδων που προσφέρει το RICS μπορεί κάποιος να γίνει chartered valuator , project manager , building surveyor κλπ . Επειδη το μεταπτυχιακό μου είναι rics accredited σκέφτομαι σοβαρά να ασχοληθώ με αυτό άλλη κατεύθυνση σου δίνει το RICS κ δεν έχει καμία σχέση με το engineering. Αν μπεις στο site του engineering council εχει λίστα με τα ινστιτούτα οπου το rics απουσιάζει .
subrosaval Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 26 , 2018 Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 26 , 2018 Ναι αυτό το γνωρίζω οτι δεν εχει σχέση με το Engineering. Όμως το Construction project management, το Building Surveying και το Quantity Surveying το εξασκούν συνήθως μηχανικοί. Γι αυτό και ρώτησα για το συγκεκριμένο.
bilya63 Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 26 , 2018 Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 26 , 2018 24 λεπτά πριν, subrosaval said: Ναι αυτό το γνωρίζω οτι δεν εχει σχέση με το Engineering. Όμως το Construction project management, το Building Surveying και το Quantity Surveying το εξασκούν συνήθως μηχανικοί. Γι αυτό και ρώτησα για το συγκεκριμένο. ακόμα δεν έχω καταλάβει τι ρωτάς. αν ρωτάς για το rics σαν ινστιτούτο ειναι το πιο γνωστό στο ειδος του κ δεν ξερω αν υπάρχει κ άλλο. ομως chartered engineer δεν γίνεσαι απο το rics καθώς δεν ειναι accredited απο το engineering council.
subrosaval Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 26 , 2018 Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 26 , 2018 (edited) Σαν ένας Έλλην Μηχανικός που ψάχνει να ζήσει στο εξωτερικό ψάχνω τον πιο γρήγορο δρόμο για την απόκτηση Chartership μιας και οι μισθοί είναι πολύ καλύτεροι έχοντας τον ανάλογο τίτλο (και εμπειρία βέβαια, μόνο ο τίτλος δεν φτάνει). Στην Αγγλία ξέρω ότι ένας Chartered Professional έχει αρκετά ποιο ικανοποιητικές αμοιβές από έναν μή Chartered. Επειδή τα τελευταία χρόνια έχω επικεντρωθεί στο Construction Project Management παίρνωντας τις ανάλογες πιστοποιήσεις (PMP) και αφού μέχρι τώρα ήξερα το ICE ότι είναι ο φορέας που σε πιστοποιεί ως Chartered Engineer. Δεν γνώριζα ότι κάποιος μπορεί να αποκτήσει Chartership και σε άλλους τομείς εκτός του Engineering, όπως για παράδειγμα το Project Management που με ενδιαφέρει. Το έμαθα σε μια ενημέρωση που μας έκαναν πρόσφατα στο μεταπτυχιακο. Επειδή μάλιστα το μεταπτυχιακό είναι RICS Accredited μου είπαν οτι θα μπορούσα να γίνω MRICS σε 12 μήνες ακολουθώντας κάποια βήματα. Έτσι λοιπόν μου γεννήθηκε η απορία αν το RICS έχει την ίδια "Αίγλη" με το ICE, σε άλλους τομείς βέβαια από το Civil Engineering αλλά σε τομείς σχετικές με τα κτίρια και τις κατασκευές. Θεωρώ ότι πολλοί συνάδελφοι που "ψάχνονται" για UK θα έπρεπε να το γνωρίζουν Edited Ιούνιος 26 , 2018 by subrosaval
GiorgosCivil Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 26 , 2018 Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 26 , 2018 Subrosaval Απαντώντας σύντομα στην ερώτηση σου μιας και το μαστερ μου ηταν rics accredited και έχοντας φιλους MRICS μπορώ να σου πω οτι στην Αγγλία ειναι πολύ respected και όντως ο μισθός ειναι πολύ ικανοποιητικός. Η προετοιμασία για το MRICS λέγεται apc και είναι αρκετά απαιτητική. Για να καταφέρεις να το πάρεις (το λιγότερο που εχω ακούσει ειναι 2 χρόνια με πολύ διάβασμα) θα πρέπει να έχεις πολυ καλό exposure απο την εταιρία σου στους τομείς του PM ή QS αναλόγως το δρόμο που θα ακολουθήσεις. Τέλος να συμπληρώσω πως το PM route του rics ειναι πολύ διαδεδομένο στο property industry και πολυ λιγότερο στο infrastructure. Σίγουρα στην Ελλάδα δεν εχει την ιδια απήχηση με το ice μιας και το project management ή/και το quantity surveying είναι δυσδιάκριτοι ρόλοι, σε αντίθεση με το UK, και συνήθως απορροφούνται και οι δύο από μηχανικούς. Ελπίζω να βοήθησα.
bilya63 Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 26 , 2018 Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 26 , 2018 1 ώρα πριν, subrosaval said: Σαν ένας Έλλην Μηχανικός που ψάχνει να ζήσει στο εξωτερικό ψάχνω τον πιο γρήγορο δρόμο για την απόκτηση Chartership μιας και οι μισθοί είναι πολύ καλύτεροι έχοντας τον ανάλογο τίτλο (και εμπειρία βέβαια, μόνο ο τίτλος δεν φτάνει). Στην Αγγλία ξέρω ότι ένας Chartered Professional έχει αρκετά ποιο ικανοποιητικές αμοιβές από έναν μή Chartered. Επειδή τα τελευταία χρόνια έχω επικεντρωθεί στο Construction Project Management παίρνωντας τις ανάλογες πιστοποιήσεις (PMP) και αφού μέχρι τώρα ήξερα το ICE ότι είναι ο φορέας που σε πιστοποιεί ως Chartered Engineer. Δεν γνώριζα ότι κάποιος μπορεί να αποκτήσει Chartership και σε άλλους τομείς εκτός του Engineering, όπως για παράδειγμα το Project Management που με ενδιαφέρει. Το έμαθα σε μια ενημέρωση που μας έκαναν πρόσφατα στο μεταπτυχιακο. Επειδή μάλιστα το μεταπτυχιακό είναι RICS Accredited μου είπαν οτι θα μπορούσα να γίνω MRICS σε 12 μήνες ακολουθώντας κάποια βήματα. Έτσι λοιπόν μου γεννήθηκε η απορία αν το RICS έχει την ίδια "Αίγλη" με το ICE, σε άλλους τομείς βέβαια από το Civil Engineering αλλά σε τομείς σχετικές με τα κτίρια και τις κατασκευές. Θεωρώ ότι πολλοί συνάδελφοι που "ψάχνονται" για UK θα έπρεπε να το γνωρίζουν την ιδια αίγλη έχει άλλα παύεις να σε μηχανικός μετά απο αυτο. Κ αν θες να γίνεις chartered engineer θα πρέπει να ξεκινήσεις σχεδόν απο το μηδέν μετά. Προσωπικά δεν βλέπω γιατι καίγεσαι να γίνεις chartered γρήγορα. φαντάζομαι κ στο rics θα υπάρχει διαδικασία κ θα θέλει χρόνια όπως στο ice.
Earl Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 26 , 2018 Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 26 , 2018 (edited) Quantity Surveyor για να γίνει κάποιος δεν χρειάζεται να είναι μηχανικός επειδή είναι επιμετρητής ποσοτήτων. Το RICS έχει διαφορετικές ειδικότητες. Μία από αυτή είναι οι Τοπογράφοι και οι επιμετρητές. Και έχει και εκεί κάποια διαδικασία. Δεν ήξερα ότι δεν έιναι το RICS στο Engineering Council πριν από αυτό το μήνυμα. Chartered για να γίνει κάποιος θέλει εμπειρία και απ' το UK. Chartereship + ΠΡΟΥΠΗΡΕΣΙΑ (στη Βρετανία πάντα) = απολαβές (κανείς μηχανικός όμως δεν γίνεται πλούσιος με το κομπιουτεράκι του ) (Γενικότερα από το 2019 2021 και μετά για να έρθει κάποιος να εργαστεί στη Βρετανία θα θέλει βίζα εργασίας. To υπενθυμίζω). Αυτά τα λίγα και από μένα. Καλό απόγευμα. Edited Ιούνιος 26 , 2018 by Earl
subrosaval Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 26 , 2018 Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 26 , 2018 (edited) 2 ώρες πριν, GiorgosCivil said: Subrosaval Απαντώντας σύντομα στην ερώτηση σου μιας και το μαστερ μου ηταν rics accredited και έχοντας φιλους MRICS μπορώ να σου πω οτι στην Αγγλία ειναι πολύ respected και όντως ο μισθός ειναι πολύ ικανοποιητικός. Η προετοιμασία για το MRICS λέγεται apc και είναι αρκετά απαιτητική. Για να καταφέρεις να το πάρεις (το λιγότερο που εχω ακούσει ειναι 2 χρόνια με πολύ διάβασμα) θα πρέπει να έχεις πολυ καλό exposure απο την εταιρία σου στους τομείς του PM ή QS αναλόγως το δρόμο που θα ακολουθήσεις. Τέλος να συμπληρώσω πως το PM route του rics ειναι πολύ διαδεδομένο στο property industry και πολυ λιγότερο στο infrastructure. Σίγουρα στην Ελλάδα δεν εχει την ιδια απήχηση με το ice μιας και το project management ή/και το quantity surveying είναι δυσδιάκριτοι ρόλοι, σε αντίθεση με το UK, και συνήθως απορροφούνται και οι δύο από μηχανικούς. Ελπίζω να βοήθησα. Κατ αρχήν ευχαριστώ όλους τους συναδέλφους για τις απαντήσεις . GiorgosCivil σε ευχαριστώ για υισ Πληροφορίες , έστειλα τα χαρτιά μου στο RICS (CV, projects κλπ) και μου είπαν ότι μπορώ να περάσω interview σε 12 μήνες (APC-12) . Πλήρωσα και κάποια fees (755€) και βρήκα ένα counselor (ήδη MRICS) . Αυτό γίνεται λόγω του ότι το μάστερ μου είναι RICS accredited , αλλιώς θα χρειαζόταν πολύ περισσότερο χρόνο . Παντως μιας και η καθημερινότητα του μέσου πολιτικού μηχανικού στην Ελλάδα μόνο το civil engineering δεν είναι αλλά περισσότερο το building survey θεωρώ ότι το RICS ίσως είναι ποιο προσιτό στην απόκτηση του . Με την έννοια ότι μπορεί κάποιος να δείξει κάποια εμπειρία . Ιδιαίτερα ενας νέος μηχανικός που έχει αραχνιάσει με τα αυθαίρετα . Συνάδελφε Earl αν θες πες λίγες πληροφορίες για το ποια η διαφορά με τη βίζα εργασίας . Σίγουρα από ότι καταλαβαίνω λόγω Brexit τα πράγματα είναι πιο δύσκολα αλλά αν μπορείς να δώσεις λίγες πληροφορίες Edited Ιούνιος 26 , 2018 by subrosaval
Earl Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 26 , 2018 Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 26 , 2018 4 λεπτά πριν, subrosaval said: Συνάδελφε Earl αν θες πες λίγες πληροφορίες για το ποια η διαφορά με τη βίζα εργασίας . Σίγουρα από ότι καταλαβαίνω λόγω Brexit τα πράγματα είναι πιο δύσκολα αλλά αν μπορείς να δώσεις λίγες πληροφορίες Κανείς δεν ξέρει ακόμα. Κάποια στιγμή θα πούνε όσοι EU citizens ήρθαν πριν από την ΧΧ/ΧΧ/20ΧΧ θα πρέπει να κάνουν αίτηση παραμονής (που θα την πάρουν). Οσοι Ευρωπαίοι ήρθαν έπειτα από τη ΧΧ/ΧΧ/20ΧΧ θα έχουν ορισμένες επιλογές => ότι κάνουν και όλοι οι υπόλοιποι για να μείνουν στο UK; (αίτηση βίζας; αίτηση ασύλου; επιστροφή οικειοθελώς; παράνομη παραμονή και απέλαση; ). Δεν γνωρίζω. Δες στο site της πρεσβείας του ΗΒ @subrosaval.
GiorgosCivil Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 8 , 2018 Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 8 , 2018 Καλησπέρα στην παρεά! Επαναφέρω το ζήτημα του EU Directive μέσω του ICE για να ρωτήσω αν κάποιος πέρασε τη διαδικασία πρόσφατα, με τους νέους κανονισμούς που σε περιορίζουν μέχρι 3 σελίδες Α4 για κάθε Attribute και maximum 12 σελίδες έξτρα με φωτογραφίες σε όλο το report, appendices δεν επιτρέπονται. Μέσα σε 3 σελίδες δυσκολεύομαι να μπω σε πολύ λεπτομέρεια και ταυτόχρονα να αναφέρω πολλά παραδείγματα απο την εμπειρία μου, οπότε αναρωτιέμαι το στυλ γραφής που ακολούθησαν όσοι συνάδελφοι το έχουν κάνει. Ευχαριστώ πολύ!
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο
Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!
Εγγραφή νέου λογαριασμούΣύνδεση
Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα