Μετάβαση στο περιεχόμενο

Ιδιοκτησιακό - πολεοδομικό ερώτημα: Ν.1337/83


ntori

Recommended Posts

Καλησπέρα σας!

 

Θα ήθελα να ρωτήσω το εξης:

Τι έπρεπε να κάνει κάποιος, ο οποίος είχε στην ιδιοκτησία του ακίνητο το 1995, και του είχε έρθει έγγραφο με θέμα: Κοινοποίηση πράξης επιβολής εισφοράς λόγω ένταξης στο εγκεκριμένο σχέδιο πόλης με τις διατάξεις του Ν. 1337/83 ;

Link to comment
Share on other sites

Εινια κυρωμενη η Πραξη εφαρμογης??? (λογικα ναι για να σας κοινοποιηθει το εγγραφο αυτο..)

Αν ναι..

 

1. Θα πατε σε μηχανικο που εμπιστευεστε και θα συνταξει το τοπογραφικο του οικοπεδου, θα τσεκαρει την πραξη αν ειναι ολα οκ, κτλ κτλ .Μπορει να χαραξει και το τελικο οικοπεδο αν θελετε, αν εχουν διανοιχτει οι δρομοι κτλ..

2. Θα ξεκινησετε να πληρωνεται οτι σας αναλογει..

 

Το 1. το θεωρω σημαντικοτερο ολων των κινησεων σας..

Link to comment
Share on other sites

Συγχωρέστε με που είμαι άσχετη επι του θέματος..

 

Το ακίνητο είναι πολλών ετών πρίν..δεν έχω καν το συμβόλαιο στα χέρια μου..να φανταστώ οτι μπορώ να πάω να ζητήσω αντίγραφο απο το υποθηκοφυλάκειο.

Το έγγραφο αυτό εστάλει το 1996,αγνοήθηκε απο τον οικοπεδούχο και έμεινε έτσι το θέμα.Το έγγραφο είναι επικυρωμένο.Τα ποσά είναι σε δραχμές.

Αν θέλω τώρα να τα κτοποιήσω το θέμα μπορώ;έχουν περάσει 15 έτη απο τότε που κοινοποιήθηκε.

Η διαδικασία της πληρωμής γιατί γίνεται.Αν έχω καταλάβει καλά έγινε επέκταση του πολεοδ.συγκροτήματος και πιάνει και το οικόπεδο αυτό.Σε τέτοια περίπτωση πληρώνεις;

Και κατι τελευταίο υπάρχει περίπτωση να πληρώσεις κάποιο πρόστιμο λόγω του οτι το αγνόησες;

Ευχαριστώ.

Link to comment
Share on other sites

Όπως έγραψε και ο terry πρέπει να ξεκινήσετε από ένα Τοπογράφο Μηχ/κό προκειμένου να διενεργηθεί όλη η απαιτούμενη έρευνα σε Δήμο, Πολεοδομία κλπ και σε συνδυασμό με την αποτύπωση του οικοπέδου να έχετε πλήρη εικόνα για τη σημερινή κατάσταση της ιδιοκτησίας (τι απέμεινε από την αρχική ιδιοκτησίας λόγω της ένταξης στο σχέδιο πόλης, ποιά είναι τα τελικά όρια του οικοπέδου, όροι δόμησης κλπ).

Για να κοινοποιήθηκε στον ιδιοκτήτη πράξη επιβολής εισφοράς σημαίνει ότι έχει γίνει δήλωση ιδιοκτησίας από τον ίδιο και τα στοιχεία του είναι καταγεγραμμένα. Στο αρχείο της Πράξης Εφαρμογής στον οικείο Δήμο μπορούν να βρεθούν αντίγραφα της δήλωσης που υπέβαλε, η οποία θα συνοδευόταν υποχρεωτικά και από τον τίτλο ιδιοκτησίας (διαφορετικά έρευνα στη μερίδα του στο Υποθηκοφυλακείο ή στο Κτηματολογικό Γραφείο αν υφίσταται στην περιοχή).

Η εισφορά σε χρήμα προσδιορίζεται επί του εμβαδού του τελικού οικοπέδου και αφορά τη χρηματοδότηση των έργων υποδομής της περιοχής κλπ

Δεν γνωρίζω αν ο Δήμος μπορεί να επιβάλλει πρόστιμο για καθυστέρηση καταβολής της εισφοράς, αλλά σίγουρα έχετε χάσει το δικαίωμα πληρωμής σε δόσεις. Η πληρωμή της εισφοράς είναι απαραίτητη πριν την έκδοση οικοδομικής αδείας.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.