Μετάβαση στο περιεχόμενο

Πτώση τιμών Φ/Β !!!


Recommended Posts

Τα νούμερα χωρίς ονόματα εταιρειών, δε νομίζω να ενοχλούν. Ίσα ίσα που δίνουν σε πολλούς μία εικόνα της αγοράς.

Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 28
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Από γνωστό - εν δυνάμει πελάτη...

"Πήρα μια προσφορά από τον Χ, περίπου 30 χιλιάρικα... να δείς που τα δέκα είναι κέρδος του!"

Link to comment
Share on other sites

off topic:

 

αυτο που μου την εσπασε στην ecotec είναι που σχεδόν το 90% των περιπτέρων ήταν για τα Φ/Β ενώ η έκθεση ήταν γενικώς για τεχνολογίες περιβάλλοντος και ΑΠΕ. Εντάξει, καταλαβαίνω ότι τα Φ/Β είναι μόδα κτλ αλλά εγώ πήγα για να μάθω και κάτι άλλο, να ρωτήσω και για νέα πράγματα. Απογοητεύτηκα πλήρως αλλά κόσμος πάρα πολύς και όχι μόνο επαγγελματίες του χώρου.

Επίσης, είδα ότι οι εταιρείες που δημιουργήθηκαν για αρπαχτές ηταν πολλές. Όταν μίλαγα με αυτές και τους ρωτούσα σοβαρά πράγματα, δεν ήξεραν να μου απαντήσουν. Να δείτε λοιπόν σε 2-3 χρόνια που η φούσκα των ΦΒ θα σπάσει, ότι μόνο το 10% των εταιρείων αυτών θα επιβιώσουν. Και το μόνο κακό σε αυτη την υπόθεση είναι οι υπάλληλοι σε αυτές τις εταιρείες, που θα μείνουν ξεκρέμαστοι επειδή το αφεντικό τους κάνει αρπαχτές...

Link to comment
Share on other sites

Δεν μπορώ να φανταστώ τί σοβαρά πράγματα ήθελες να ρωτήσεις...

Η παραγωγή είναι δεδομένη, οι προδιαγραφές επίσης, η έρευνα σε εξέλιξη...

Εκτός κάποιων εταιριών που λίγο ή πολύ εμπλέκονται σοβαρά στο θέμα, όλες οι άλλες εταιρίες πράγματι φαίνονταν να δημιουργήθηκαν εχτές! Οι εκπρόσωποι με κουστούμι ή μίνι και ψηλοτάκουνη γόβα δεν ήταν πάνω από τα 26 και φαινόταν ότι ο στόχος ήταν το μάρκετινγκ, η μόστρα και όχι η ενημέρωση. Υπήρχε και ο chief που σε αναλάμβανε για τα σοβαρά ζητήματα...αλλά οι περισσότεροι ήταν απλώς για να επαναλαμβάνουν τα των εντύπων.

 

Για το αν είναι φούσκα τα ΦΒ δεν μπορώ να είμαι σίγουρος... Αν γίνουν σωστές διορθώσεις στον ΓΟΚ και αλλαγές σε κάποια άλλα σημεία νομίζω ότι μπορούν να αποτελέσουν κερδοφόρα ενασχόληση για τον εμπορικό κλάδο... Τώρα για τις εγκαταστάσεις, δεν ξέρω... μπορεί τελικά να μπεί και η κουτσή Μαρία και να γίνονται για ένα κομμάτι ψωμί.

 

Μη τα λανσάρουμε όμως ως μόδα, εμείς θα πρέπει να υποστηρίζουμε τέτοιες εξελίξεις...

Μακάρι σύντομα να υπάρξουν εξελίξεις και από πλευράς τεχνολογίας και απόδοσης.

Link to comment
Share on other sites

Η αγορά των φωτοβολταϊκών, μάλλον είναι η μοναδική αγορά σε παγκόσμια κλίμακα που ο τελικός καταναλωτής / πελάτης / επενδυτής γνωρίζει με ακρίβεια την τιμή του προϊόντος στο εργοστάσιο κατασκευής!

 

Αρκεί να έχεις έναν λογαριασμό e-mail τύπου johnsmith@solar_oti_nanai.gr και θα γεμίσεις με αλληλογραφία από εργοστάσια, χονδρέμπορους, μεσάζοντες, κλπ., που θα σε πληροφορούν για την τιμή του προϊόντος χωρίς να διασφαλίζουν σε ποιο μέρος της «αλυσίδας» βρίσκεσαι.

 

Πιστεύω ότι αυτό είναι (ένα από τα πολλά) τεράστιο λάθος της αγοράς αφού αφαιρεί το «δικαίωμα» από τους ενδιάμεσους (χονδρέμπορους, έμπορους, εγκαταστάτες, κλπ.) να διεκδικήσουν μια αξιοπρεπή προστιθέμενη αξία για τις υπηρεσίες τους.

Αναμφίβολα, αυτό οδηγεί σε μία υποσυνείδητη «έκπτωση» στην ποιότητα των παρεχόμενων υπηρεσιών και προϊόντων αφού αν κάνουν αλλιώς, δηλαδή κρατήσουν τις τιμές σε πιο υψηλά επίπεδα, αντίστοιχα και τη ποιότητα, απλά θα μείνουν εκτός αγοράς.

Αν πάρουμε ως παράδειγμα την Ισπανία η οποία ακολούθησε μια παρόμοια πορεία, μάλλον Θα το βρούμε μπροστά μας τα επόμενα χρόνια με την μορφή πρόωρων προβλημάτων.

Link to comment
Share on other sites

Και μόλις έδωσες την ιδέα σε κάτι εκατοντάδες ανθρώπους ακόμη !!!!!

 

ΚΛΕΙΣΤΕ ΤΟ ΦΟΡΟΥΜ!!!! Οι ιδιώτες να έχουν πρόσβαση για πληροφόρηση συγκεκριμένων θεμάτων, συμβουλές κλπ... και όχι για να διαβάζουν τις συζητήσεις σε όλα τα θέματα

Και αυτό θα το βρούμε μπροστά μας!

 

Και μια και ξύπνησα στραβά, να δώσουμε και μια άλλη καλή ιδέα!!!

ΙΔΙΩΤΕΣ! Στείλτε pm και θα έρθουμε στο χώρο σας για ότι θέλετε! Μην αρκείστε στο φόρουμ!!!

 

Να σοβαρευτούμε πια!!! ΕΛΕΟΣ!!!

 

(Προς mods: Σβήστε ελεύθερα ότι θεωρείτε παράτυπο... τα γράφω εκνευρισμένος!)

Link to comment
Share on other sites

ΣΗμεία των καιρών.

Η κάμψη σε όλους τους κλάδους καταστρέφει μέρα με την μέρα και ένα αρκετα υοσχόμενα κλάδο.

δεν είναι μόνο τα mail σαφάστατα είναι και αυτά.

Αν ο κάθε καραγκίοζης χονδρέμπορος ή μεσάζοντας γιατί πραγματικοί χονδρέμποροι στην Ελλάδα εκτός απο 1-2 περίπτώσεις δεν υπάρχουν βγάζει σε site sto Ιντερνετ τιμές και μάλιστα σκοτωμένες του Θανάτου τότε η πορεία δεν αναστρέφεται.

Ουσιαστικά τι κάνει ο Ελληνάρας και όλοι αυτοί οι αστίοι τύποι με τα sites και τα mail, συμφωνούν με τον καμένο τον wholesaler στο εξωτερικό, βάζουν ένα markup max 5%, βγάζουν τις τιμές του wholesaler στην πιάτσα με +5% τις οποίες βλέπει ο τελικός καταναλωτής, ο Ελληνάρας δεν παραγγέλνει παρά μόνο ΄τον κλείσει η δουλειά και παίρνει τα χρήματα πριν τα πράγματα φορτωθούν στο εξωτερικό οπότε για αυτόμ το ρίσκο είναι μηδέν το cashflow θετικότατο ενώ για τον εγκαταστάτη τα πράγματα είναι σκούρα, why? bacause Ο τελικός πελάτης έχει δει τις τιμές στο site του εξυπνόπουλου ή σε mail και σου λέει ότι πάνω απο 1k μεγάλε δεν βγάζεις, χωρίς να υπολογίζει τα ρίσκα που ο εγκαταστάτης παίρνει όπως:

Α. O Ελληνάρας να είναι Γούκος. Take the money and run, σε περίπτωση που συνεργαστείς με τον αεριτζή wholesaler/sitemaker επειδή σε χώνει ο πελάτης σε αυτό το τριπάκι

Β. Τo cashflow που είναι αρνητικό, πληρώνεις με την παραγγελία ενώ η τράπεζα σε κάποιες περιπτώσεις εκταμιεύει μετά την σύνδεση (μπορεί και 3 μήνες το gap, και αν γίνει η στραβή και περάσουν οι 3 μήνες η τράπεζα ξανατσεκάρει και αν έχει σκάσει επιταγή μπορεί να μην βγεί δάνειο και εσύ να μείνεις με το αλλεν στο χέρι)

Γ. Liabilities Που παίρνεις με την κατασκευή ενός έργου, δεν θα δώσεις στον πελάτη εγγύηση καλής λειτουργίας, 2 επισκέψεις να σκάσουν με βενζίνη στο 1,7 είσαι σόλο μέσα.

 

Άντε το κλείνω εδώ μην γκρινιάζουμε, έρχεται και μεγάλη εβδομάδα:)

Link to comment
Share on other sites

Η αγορά των φωτοβολταϊκών, μάλλον είναι η μοναδική αγορά σε παγκόσμια κλίμακα που ο τελικός καταναλωτής / πελάτης / επενδυτής γνωρίζει με ακρίβεια την τιμή του προϊόντος στο εργοστάσιο κατασκευής!

βρε παιδιά δεν είναι δυνατον να το πιστεύετε αυτό!!!

 

Το να γνωρίζω πόσο κοστίζει ένα προιόν στο εργοστάσιο παραγωγής ειναι μια άχρηστη πληροφορία για τον τελικό καταναλωτή.

 

Και τα τούβλα γνωρίζω ποσο κοστίζουν στο εργοστάσιο παραγωγής αλλά δεν μπορώ να το συγκρίνω με το κόστος ενός τελειωμένου τοίχου!

 

Και το κόστος του βακελίτη ή της μελαμίνης το γνωρίζω από το εργοστάσιο, δεν το συγκρίνω όμως με το κόστος του επίπλου κουζίνας.

 

Άκομη και το κόστος από τα κινέζικα εργοστάσια μπορώ να μάθω, αλλά τι να το κάνω άμα δεν είμαι εισαγωγέας και αν δε φέρω τουλάχιστον 5-6 container

Link to comment
Share on other sites

Το θέμα δεν είναι τι πιστεύει ο καθένας μας ως σωστό να συμβαίνει.

Το θέμα είναι ότι τελικά συμβαίνει και ότι λειτουργεί αποπροσανατολιστικά για τον τελικό καταναλωτή / επενδυτή που ενδιαφέρεται για φωτοβολταϊκά.

Ακόμη χειρότερα, οι πωλητές / εγκαταστάτες "τσιμπάνε" στις "προκλήσεις" του πελάτη και αντί να του εξηγήσουν ότι άλλο να μιλάμε για ένα βαπόρι φωτοβολταϊκά και άλλο για 100kWp εγκατεστημένα με τις μελέτες, τα παρελκόμενα, τη χαρτούρα, τα περιφερειακά, τις εγγυήσεις τους, κλπ. στη 'Ανω Τραχανοπλαγιά.

Αυτοί που το κάνουν έτσι και προσπαθούν να εξηγήσουν όλα αυτά, απλώς βγαίνουν εκτός αγοράς και αυτό είναι δυστυχώς μια πραγματικότητα.

 

Αν τα εργοστάσια ήταν πιο προσεκτικά στο να ανακοινώνουν τιμές σε όποιον να 'ναι και στο να κάνουν συνεργασίες με ένα e-mail, ίσως να μην ήταν εκεί η κατάσταση. Νομίζω ότι από εκεί ξεκινάει το λάθος.

 

Παρεμπιπτόντως, δεν νομίζω ότι είναι πολλοί οι τελικοί καταναλωτές που γνωρίζουν πόσο κάνει η μελαμίνη στο εργοστάσιο.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.