Μετάβαση στο περιεχόμενο

Σχέδιο πόλης και μη κυρωμένη πράξη αναλογισμού και τακτοποίησης


Recommended Posts

Πρόσφατα ανέλαβα να κάνω τα χαρτιά για μια σύσταση οριζοντίου ιδιοκτησίας.

Το πρώτο λοιπόν πράγμα που έπρεπε να κάνω ήταν να δω που κάθεται το κτήριο στο οικόπεδο και αν πρώτα μπορεί να γίνει διανομή καθώς αυτή ήταν και η απαίτηση από τους ιδιοκτήτες. Αποφάσισα να συμβουλευτώ φίλο τοπογράφο μιας και ήταν στο παλιό σχέδιο της πόλης και δεν είχα συντεταγμένες.

Ο τοπογράφος λοιπόν διαπίστωσε ότι στο υπ' όψιν Ο.Τ. δεν έχει γίνει πράξη αναλογισμού και τακτοποίησης και ως εκ τούτου δεν μπορεί επί της ουσίας να γίνει τοπογραφικό. Αυτό εδόθη από την υπηρεσία του δήμου γραπτώς.

Βέβαια στο υπ' όψιν Ο.Τ. έχουν χτισθεί εδώ και χρόνια κτήρια.

Και ερωτώ, μήπως επειδή αποτυπώνεται και φαίνεται στο ρυμοτομικό σχέδιο υπάρχει περίπτωση να μπορεί να γίνει τοπογραφικο και ενδεχομένως διανομή ή ότι άλλο χρειαστεί?

Σύμφωνα με τον τοπογράφο θεωρητικά τα στοιχεία για την περιοχή αυτή είναι στοιχεία αγροτεμαχίων και δεν έχει κάτα κάποιο τρόπο "μελετηθεί" η εντός σχεδίου ιδιότητα.

Σας έχει ξανατύχει?

Link to comment
Share on other sites

δηλαδή μπήκε στο σχέδιο, αναλογισμός δεν έγινε και πήραν τις άδειες στη ζούλα με τις ευλογίες τις τοπικής πολεοδομίας δηλώνοντας τα ακίνητα άρτια και οικοδομήσιμα?

Link to comment
Share on other sites

Η διανομή ενός οικοπέδου μπορεί να γίνει ακόμα κι αν δεν έχει συνταχθεί πράξη αναλογισμού. Τα ρυμοτομούμενα τμήματα μπορούν να παραχωρηθούν σε κοινή χρήση. Αλλά δεν κατάλαβα, θέλεις να κάνεις σύσταση οριζ. ιδιοκτησίας σε υφιστάμενο κτήριο ή κάθετης σε οικόπεδο και να μελετήσεις τη θέση νέου κτηρίου ;

Link to comment
Share on other sites

Θέλω να κάνω σύσταση οριζοντίου και

α) κάθετη ή

β) διανομή αν προκύπτουν άρτια και οικοδομήσιμα

 

Δεδομένου ότι το έγγραφο αναφέρει ότι δεν είναι τακτοποιημένο νομίζω ότι το β) αποκλείεται διότι απαιτείται αυτή η βεβαίωση από το δήμο.

Για το α) δεν είμαι σίγουρος, αλλά και πάλι τι δήλωση άρτιου και οικοδομήσιμου να βάλω? Διανομή απ' όσο ξέρω δεν υπάρχει. Δεν ξέρω τι να κάνω. Εννοείται ότι όλο το Ο.Τ. είναι γεμάτο κτήρια 30ετίας κτλ....

Link to comment
Share on other sites

Αφού έχετε εγκεκριμένο ρυμοτομικό σχέδιο, αν έχω καταλάβει καλά, μπορείτε να κάνετε διανομή στα άρτια και οικοδομήσιμα τμήματα εντός Ο.Τ., παραχωρώντας σε κοινή χρήση τα ρυμοτομούμενα τμήματα και τηρώντας τα όρια αρτιότητας της περιοχής. Διαφορετικά υποβάλλετε Τοπογραφικό Διάγραμμα για σύνταξη πράξης αναλογισμού και αποζημίωσης και κάνετε τη διανομή μετά τη σύνταξή της πράξης.

Link to comment
Share on other sites

ζητώ συγνώμη μπερδεύτηκα. Μου έχει τύχει κάτι παρόμοιο και η δουλειά δυστυχώς και αναγκαστικά δεν μπορούσε να γίνει.

Link to comment
Share on other sites

Εάν κατάλαβα καλά, ο Charlie ρωτάει τον τρόπο με τον οποίο θα συντάξει ένα τδ και ίσως και ένα πίνακα για τ σύσταση οριζόντιας και πιθανά κάθετης ιδιοκτησίας και ο φίλος τοπογράφος του είπε ότι δεν μπορεί γιατί δεν εχει συνταχθεί πράξη αναλογισμού και τακτοποίησης στο ΟΤ.

 

Από αυτά καταλαβαίνω ότι, πρόκειται για ένα ΡΣ που εγκρίθηκε πριν από το 1983 αλλά δεν καταλαβαίνω την ουσία της έγγραφης απάντησης της πολεοδομίας, πολύ περισσότερο, μάλιστα, όταν έχουν ανεγερθεί πολλά κτίσματα στο ΟΤ.

 

Εάν υπάρχουν τυφλά οικόπεδα στο ΟΤ, για τα οποία ευθύνεται η πολεοδομία, εάν εξέδωσε ΟΑ χωρίς να ελέγξει τα οικόπεδα που ήταν όμορα με εκείνα στα οποία ζητήθηκαν ΟΑ, μπορείς να αποτυπώσεις τα οικόπεδα που συνορεύουν με εκείνο που σε ενδιαφέρει, ώστε να διαπιστώσεις τι συμβαίνει πραγματικά.

 

Όταν λυθεί το θέμα των όμορων, τότε δεν έχεις κανένα πρόβλημα στο να κατατμήσεις το οικόπεδο των πελατών σου, εάν αυτό επιτρέπεται από τα ελάχιστα όρια αρτιότητας, ή να μελετήσεις την εφαρμογή άλλων λύσεων, για να ικανοποιήσεις την επιθυμίας τους.

Link to comment
Share on other sites

Το Ο.Τ. φαίνεται σε ρυμοτομικό του 1975.

Επίσης φαίνεται στο ρυμοτομικό του 1988 (εννοείται)

Δεδομένου ότι είχε ενταχθεί πριν από το 1983 και δεδομένου ότι δεν προέκυψε από πράξη εφαρμογής μάλλον δεν τίθεται και θέμα εισφοράς σε χρήμα.

Μιλώντας με πολεοδόμο μου είπε πως μπορώ να κάνω ότι θέλω.

Απλά ο δήμος δεν έχει στοιχεία για πράξη αναλογισμού, [θα έπρεπε να έχει μιας και το Ο.Τ. προυπήρχε του 1983?].

Αυτά για ενημέρωση.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.