kostassid Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 12 , 2011 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 12 , 2011 Σωστός Αλέξη. Ο πυκνός ωπλισμός υποβαθμίζει την σωστή διάστρωση-εκτόξευση του gunite καθώς πίσω από τις ράβδους παραμένει κενό με αποτάλεσμα να μειώνεται η συνάφεια και να αυξάνεται κατακόρυφα το ανακλώμενο υλικό .΄Ομως, είναι και στο χέρι του τεχνίτη που χειρίζεται τη φυσούνα. Σε μεγάλα γεωτεχνικά υπάρχουν και μηχανές που χειρίζονται τη φυσούνα μέσα από όχημα. Αν θυμάμαι καλά ο αμερικάνικος κανονισμός επιτρέπει μέχρι Φ16 ωοπλισμό γιαυτο το λόγο (δεν είμαι απόλυτα σίγουρος, θα το ελέγξω) Σειρά μου τώρα. Σε μία μελέτη ενίσχυσης ενός στύλου, θα λάβεις υπόψη σου τη διατομή ως μονολιθική; ως σύνολο; Ο υφιστάμενος ωπλισμός;
Ροδοπουλος Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 12 , 2011 Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 12 , 2011 ενα καλό αρθρο για συντηρηση gunite http://www.shotcrete.org/pdf_files/Spr06TechTip.pdf'>http://www.shotcrete.org/pdf_files/Spr06TechTip.pdf επίσης το http://www.shotcrete.org έχει αρκετές πληροφορίες. Εαν βρείτε τρόπο για αρχεία μεγαλύτερα απο >4ΜΒ θα βάλω το ACI-506R-90 Guide to Shotcrete. Δεν θέλω rapidshare δίοτι είναι μονο για 10 θα είναι αγώνας ταχύτητας.
AlexisPap Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 12 , 2011 Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 12 , 2011 kostassid, στην ελαστική περιοχή (μόνο βαρύτητα) η θεώρηση μονολιθικότητας είναι σωστή, αλλά το υφιστάμενο υποστύλωμα είναι προφορτισμένο, ενώ ο μανδύας αφόρτιστος... Σε στάδιο ΙΙ (ή ακόμη χειρότερα στην διαρροή -> στάδιο ΙΙΙ) ο μανδύας φορτίζεται αλλά η μονολιθικότητα πηγαίνει περίπατο (εννοώ όχι την αφηρημένη μονολιθικότητα, αλλά την μονολιθικότητα μεταξύ παλαιού - νέου). Μια που οι ενισχύσεις γίνονται για τον σεισμό (στάδιο ΙΙΙ), είναι λογικό να αγνοείται η συνεισφορά του παλαιού χάλυβα (για πολλούς λόγους), αλλά να θεωρείται η διατομή του σκυροδέματος συμπαγής (άσχετα αν δεν είναι), εφόσον βέβαια παρέχεται επαρκής περίσφιξη...
terry Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 12 , 2011 Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 12 , 2011 Η ροπη θα παραληθφει απο το νεο, τον πάλιο ή και τους δυο διαμηκης οπλισμους??? Ο μανδυας θα σχεδιαστει να παραλαβει την "εξτρα" ενταση ή ολοκληρη??
Ροδοπουλος Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 13 , 2011 Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 13 , 2011 Μια λύση στο πρόβλημα που ειναι αρκετα διαδεδομένη στην Αμερική για να βελτιώσουμε τα κενά πίσω απο τον οπλισμό είναι τα spinning nozzles http://www.rficonstructionproducts.com/Mortar_nozzle.htm
saltapidas Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 13 , 2011 Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 13 , 2011 Η ροπη θα παραληθφει απο το νεο, τον πάλιο ή και τους δυο διαμηκης οπλισμους???Ο μανδυας θα σχεδιαστει να παραλαβει την "εξτρα" ενταση ή ολοκληρη?? Εηαρταται απο πολλους παραγοντες όπως η παλαιοτητα, η κατασταση του παλαιου οπλισμου κτλ κτλ.
Ροδοπουλος Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 13 , 2011 Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 13 , 2011 Μια κλασσική συνταγή για επισκευές. MIX DESIGN GUNITE FOR DURABILITY REPAIR Υλικό Δοσολογία (kg/m3) CEM II, 42,5 400 10 mm αδρανές 460 Αμμος 1100 Νερο 180 RHEOMAC SF 100 56 Sigunit L 22 E 7 λίτρα Αντοχή 28 ημερών >40 MPa, Κάθιση 55-75 mm.
terry Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 13 , 2011 Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 13 , 2011 saltapidas Αν θυμαμαι καλα, γτ δεν εχω ασχοληθει πολυ, ο ΚΑΝΕΠΕ οριζει οτι ο μανδυας πρεπει να διαστασιολογηθει για να παραλαβει ΟΛΗ την ενταση...
kostassid Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 14 , 2011 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 14 , 2011 Για να συνεχίσουμε παραθέτω ένα παράδειγμα υποστυλώματος το οποιο πρέπει να ενισχυθεί. Το υποστύλωμα βρίσκεται στη στάθμη υπογείου και έχω σχεδιάσει κατάλληλα τα δοκάρια ώστε να μας δυσκολέψουν κατά τη συνέχεια της κουβέντας για το πως θα σχεδιαστούν οι λεπτομέρειες. Περιμένω απόψεις για βλήτρα, τοποθέτηση συνδετήρων, τοποθέτηση και αγκύρωση κυρίου ωπλισμού κλπ. Model (1).pdf model1.zip
Ροδοπουλος Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 16 , 2011 Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 16 , 2011 πες μου την αντοχή του υφισταμένου και την ηλικία του.
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο
Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!
Εγγραφή νέου λογαριασμούΣύνδεση
Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα