Μετάβαση στο περιεχόμενο

Recommended Posts

Δημοσιεύτηκε

Ηλικία ας πούμε 20 χρόνια. Υλικά C16/20, S400, ενανθράκωση 3,00cm με επικάλυψη 2~3cm Υγρασία κάτω από 30% αφού ειμαστε σε κλειστό χώρο (εντός καταστήματος πχ και θα κλειστεί με γυψοσανίδα κλπ)

Nd=150kN, Mx=100kNm, My=200KNm.

Οπότε εκτός από οπλιση να αναπτύξουμε και την επισκευή ή μελέτη ώστε να δεχθεί την ενίσχυση.

  • Απαντήσεις 48
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Δημοσιεύτηκε

υγρασία περιβάλλοντος? Απαιτήσεις αντοχής συνάφειας (ΕΝ 1766) ? Απαιτήσεις πρώιμων αντοχών? flexural strength EN 196/1? Μέτρο Ελαστικότητας σε θλίψη ΕΝ 13412? Thermal Coefficient of Expansion ASTM C 531? shrinkage ASTM C 157?

Δημοσιεύτηκε

- Τα εντατικά μεγέθη είναι μηδαμινά για την αρχική διατομή. Πως προκύπτει η αναγκαιότητα μανδύα;

 

- Άσχετα από την εκτίμηση περί χαμηλής υγρασίας κάποια μέτρα θα έπρεπε να ληφθούν. Προφανώς θα έχουμε αρκετά σκαψίματα, οπότε δεν χρειαζόμαστε μέτρηση δυναμικού για να διαπιστώσουμε την κατάσταση του χάλυβα. Αν έχει αρχίσει η οξείδωση, θα πρέπει να κάνουμε κάτι...

- Προφανώς ο μανδύας θα πάρει τον As.min (άρα τα μισά σχεδόν σίδερα από αυτά που δείχνει το σχήμα).

- Κάποιο στεγανωτικό μάζης στο σκυρόδεμα του μανδύα θα έκανε καλό.

- Για τα στεφάνια, με δεδομένο το μικρό Nd θα δοκίμαζα να καταστρέψω τον γωνιακό οπλισμό του παλαιού και να βάλω ρόμβο (σε δύο μισά που θα συγκολληθούν επί τόπου)...

- Όχι συνδέσεις παλαιού - νέου As...

post-33925-131887267265_thumb.jpg

Δημοσιεύτηκε
Τα εντατικά μεγέθη είναι μηδαμινά για την αρχική διατομή. Πως προκύπτει η αναγκαιότητα μανδύα;
Το σχέδιο αυτό το έφτιαξα-ψηφιοποίησα (με το χέρι). είναι μελέτη η οποία πληρώθηκε και μάλιστα αδρά τεχνικού γραφείου. Μου την έδωσαν στο χέρι από την εταιρία μου και μου είπαν "φτιάχτο". Σε ανάλυση εντατικών δεν μπαίνω, εκτός και αν επεκταθούμε και εκεί. Η δική μου παρέμβαση στο σχέδιο είναι στα δοκάρια τα οποία σχεδίασα έτσι για να δούμε στη πράξη πω θα τα αγκυρώσουμε στο άνω μέρος.

Επί του θέματος τώρα. Εκτός από τα θέματα διάβρωσης, το σχέδιο δεν είναι ολοκληρωμένο. Το πρώτο πρόβλημα είναι οι συνδετήρες. Ενώ βολεύει η ηλεκτροσυγκόλληση δεν ενδείκνυται. μπορούμε να τους φέρουμε έτοιμους διαμορφωμένους με τους γάντζους και ανοίγοντας τους να τους τοποθετούμε με τους γάντζους όμως εναλλάξ ( να μην βρίσκονται όλοι στην ίδια γωνία )

Κύριος ωπλισμός. Τον αγκυρώνουμε με ρητίνη στο θεμέλιο ή όχι; απόψεις

Δημοσιεύτηκε

Κατά την γνώμη μου προέχει η εξασφάλιση της συνέχειας των συνδετήρων, γιαυτό και είμαι υπέρ της συγκόλλησης.Το πρόβλημα της χαλάρωσης των αγκίστρων είναι πολύ σοβαρότερο από την απώλεια αντοχής και πλαστημότητας και τα σχετικά με την διάβρωση στην συγκόλληση.

 

- Η μείωση αντοχής αντιμετωπίζεται με υπερδιαστασιολόγηση (αλλά με τα εντατικά μεγέθη που δίνεις οι συνδετήρες είναι ήδη υπερδιαστασιολογημένοι)

- Η μείωση της πλαστημότητας δεν απασχολεί τους συνδετήρες.

- Η απουσία αγκίστρων μειώνει το rebound στο gunite.

- Η αγκύρωση των αγκίστρων δεν ξέρω αν θα είναι σωστή εφόσον η δουλειά γίνει με gunite.

- Αν θέλεις σώνει και καλά πλαστημότητα και καλά μεταλλουργικά χαρακτηριστικά στην θέση συγκόλλησης μπορείς να βάλεις και λείες ράβδους...

 

Αν παρ' όλα αυτά δεν θέλεις συγκολλήσεις, θα πρότεινα στην συγκεκριμένη περίπτωση άγκιστρα 180° (αναβολέας)...

Δημοσιεύτηκε

Μην σας ενοχλεί η συγκόλληση και η διάβρωση. Συνηθως προτείνω μετα την συγκόλληση να μπει zink tape στην ραφή ή ανόδιο. Με 300Ε καλύπτουμε τον κόμβο με ανόδια για 30 χρόνια.

 

 

Μια πιθανή λύση

 

http://www.halfen-fixings.co.uk/main.htm?hrefreferer=http://www.google.com/url&sa=t&source=web&cd=2&ved=0CCUQFjAB&url=http%3A%2F%2Fwww.halfen-fixings.co.uk%2Fhalfen-fixings.asp%3Fkeyword%3Dreinforcement%2520couplers&rct=j&q=reinforcement%20couplers&ei=IgasTfn9McWo8AOO39G4Ag&usg=AFQjCNGKwbxV-KbgBkse5YR6HOf6-IQKCA&test

Δημοσιεύτηκε
- Όχι συνδέσεις παλαιού - νέου As...

Τι εννοεις;;;

Αν εκανε αυξηση της διατομης μονο σε μια πλευρα, τοτε πως θα γινοτανε διχως συνδεση παλαιου-νεου As;

Εγω παντως ΔΕΝ θα περνουσα το νεο τσερκι πίσω απο την παλαια ραβδο...

Δημοσιεύτηκε

- Μιλάω για την συγκεκριμένη περίπτωση (όχι για μονόπλευρο μανδύα).

- Καλά, μην βαράς, που να δεις την ουσία αυτού που πρότεινα: Αυτό που πρότεινα είναι να καταστρέψει τον γωνιακό οπλισμό, όχι να περάσει το τσέρκι από πίσω.

Δημοσιεύτηκε

Alex...

Οι οπλισμοι ΠΡΕΠΕΙ να συνδεονται. Αυτο ειναι και το νοημα των ενισχυσεων. Τωρα το πως θα το κανεις αλλα και το πως εννοεις οτι δεν πρεπει να συνδεονται, ειναι αλλο θεμα.

 

Δηλαδη, ναι συνδεουμε παλαιο και νεο As με πάπιες, αλλά όχι, δεν συγκολουμε παλαια και νεα ραβδο ετσι απλα.

 

Τον παλαιο οπλισμο να μην τον καταστρεψεις! Εδω παμε να δυναμωσοτμε τον στυλο. εσυ, ντε και καλα να τον "αδυνατισεις";; :lol:

 

Καλυτερα να επεμβεις στους οπλισμους τις ενισχυσης: Βγαζει λχ 14ΦΧ; Βάλε 18 με τετοιον τρόπο ωστε το πολυγωνο σου να ειναι:

α) εκτος γωνιας παλαιου στυλου και

β) οσο το δυνατον περισσοτερο αμβλυγωνιο.

  • 2 years later...
Δημοσιεύτηκε

Καλησπέρα σας!

 

Θα ήθελα να ρωτήσω εάν πιστεύετε ότι θα μπορούσαμε να παρασκευάσουμε το σκυρόδεμα για την υγρή ανάμειξη του gunite μέσα στη βαρελίτσα :P χρησιμοποιείται για σοβάτισμα. 

 

Νέα μηχανικός - ψάρι με μεσάνυχτα στο θέμα εργοτάξιο.

 

Ευχαριστώ πολύ!

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.