Αλέξανδρος Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 7 Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 7 Θεωρείς πως οι δοκοί της οροφής της μονώροφης κατασκευής είναι δοκοί με αυξημένες απαιτήσεις πλαστιμότητας?
modigliani Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 7 Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 7 Ναι είναι δοκοί με αυξημένες απαιτήσεις πλαστιμότητας.
modigliani Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 8 Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 8 Εσείς δεν αποφεύγετε να ματίσετε στις κρίσιμες περιοχές; Το λέει ρητά ο ΕΚΩΣ. Και επιτρέπετε να ματίζουμε μεταξύ του σημείου μηδενισμού της ροπής και της μέγιστης ροπής;
Αλέξανδρος Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 8 Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 8 Για εμένα καταρχήν ΔΕΝ είναι ΜΑΑΠ δοκοί. Άρα οι διατάξεις που εφαρμόζω είναι διαφορετικές
modigliani Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 8 Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 8 Ο μελετητής έχει κάνει την επίλυση με q=3. Σε δοκούς ΜΑΑΠ τι εφαρμόζετε;
ilias Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 8 Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 8 On 7/9/2024 at 4:53 ΜΜ, modigliani said: Ήταν σωστό; Πως δεν έκανε το παρακάτω; 1 1
modigliani Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 8 Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 8 Εννοείς να αγκυρώσεις γιατί το να ματισεις στην κρίσιμη περιοχή σύμφωνα με τον ΕΚΩΣ δεν επιτρέπεται. Σωστά δεν το καταλαβαίνω; Όμως γίνεται να ματισεις μεταξύ σημείου μηδενισμού ροπής και μέγιστης ροπής;
ilias Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 8 Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 8 (edited) Μα δεν μάτιζεις εκεί γιατί θέλεις να συμπληρώσεις μήκος σιδήρου. Περνάει το σίδερο του ενος ανοίγματος απλά στο άλλο και αγκυρώνεται. Απλά στη στήριξη, την ενδιάμεση, αυτή μεταξύ των δύο δοκαριών, θα έχεις διπλάσιο οπλισμό. Θέλει βέβαια ένα έλεγχο για την υπεραντοχή του κόμβου λόγου αυξημένου οπλισμού στη μεσαία στήριξη και κατά πόσο θα επηρεάσει το μέσο του δοκαριού. Αλλά δε νομίζω πως θα έχεις κανένα πρόβλημα καθώς από την περιβάλλουσα ροπων βλέπω πως αριστερά έχεις - 50+ knm και αριστερά στη στήριξη - 80+knm. Άρα έτσι κι αλλιώς θες περισσότερο οπλισμο στη στήριξη και μου κάνει εντύπωση πως με ίδιο οπλισμο και στις δύο στηρίξεις καλύπτεις τις διαφορετικές ροπές. Edited Σεπτέμβριος 8 by ilias
modigliani Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 9 Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 9 Ευχαριστώ πολύ για την απάντηση σου!Δεν είναι καλύτερα να ματίσεις τον πάνω οπλισμό στο μέσο του ανοίγματος όπου αρνητική ροπή είναι μηδέν; Αυτό τους είχα πει και εγώ για τον κάτω οπλισμό να τον αγκυρώσεις στο γειτονικό άνοιγμα.
kfil Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 9 Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 9 Να ξεκαθαρίσουμε. Άλλο απαιτούμενη και θέση αγκύρωσης (&17.6 ΕΚΟΣ) άλλο απαιτούμενη και θέση μάτισης (17.7 ΕΚΟΣ) 1
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο
Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!
Εγγραφή νέου λογαριασμούΣύνδεση
Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα