Μετάβαση στο περιεχόμενο

Αγκυρώσεις διαμήκους οπλισμού


 

Recommended Posts

ΧΑΧΑΧΑΧΑ

CHRIS_P

οι τροποποιήσεις του ΕΑΚ τροποποιούν ΚΑΙ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ!!!!!

ΧΑΧΑΧΑΧΑ

νομιμοποιούνται με αυτόν τον τρόπο???

 

ΔΕΣ

sel_15982_fek1154_277.pdf

Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 626
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

ΑΡΗ

 

Σου λέει, όλοι μαζί, μπούρου μπούρου (που έλεγε και η διαφήμιση), μιά παρέα είμαστε !

 

Ενώ θα μπορούσαν οι συντάκτες των σχολίων (ΟΑΣΠ ?) να βγάλουν ανακοίνωση παράλληλα με τις τροποιποιήσεις των κανονισμών, τα έβαλαν στο ΦΕΚ, το οποίο όμως δεν μας λέει που θα τα βρούμε τα αρχικά σχόλια.

 

Εδώ να θυμίσω ότι :

 

Ενώ στον κανονισμό θεωρούνται ως τοιχώματα τα κατακόρυφα στοιχεία με l/b >4 κλπ έρχεται το ΦΕΚ 781Β/2003 και καθιερώνει (με τροποποίηση των αρχικών σχολίων και αυτό) να θεωρούνται σαν τοιχώματα, χωρίς περαιτέρω έλεγχο, τα κατακόρυφα στοιχεία με μήκος 1.50 ή 2.00 μ ανάλογα με τους ορόφους.

 

Αφήνει ένα περιθώριο όμως γιά να χαρακτηρισθούν σαν τοιχώματα και άλλα κατακόρυφα στοιχεία υπό προϋποθέσεις, όπως ομόσημες ροπές ή και πριονωτό ακόμη διάγραμμα ροπών κλπ που να ταιριάζει σε καμπτικό πρόβολο (τα λεγόμενα εκείνη την εποχή εν δυνάμει τοιχώματα). Πράγμα που οδήγησε και στη σχετική προσαρμογή των στατικών προγραμμάτων.

 

Στην συνέχεια όμως έρχεται ένα έγγραφο του ΟΑΣΠ που δεν δημοσιεύεται πουθενά επίσημα και τα καταργεί (τα εν δυνάμει τοιχώματα) και θεωρεί υποχρεωτικά τα 1.50 ή 2.00 μ κατά περίπτωση. Ξανά προσαρμογή των προγραμμάτων, αν και αυτήν την φορά ήταν πιό εύκολη ...

 

Υπ΄ όψιν ότι ακόμη και σήμερα ο κανονισμός θεωρεί τοιχώματα τα κατακόρυφα στοιχεία με εν γένει επιμήκη διατομή (με λόγο l/b >4) και διαθέτουν μεγάλη ακαμψία κλπ.

 

Πρέπει δηλαδή, πέρα από τον κανονισμό να παρακολουθούμε και τις επιτροπές.

 

Επειδή όμως έχουμε ευθύνες γιά την εργασία που παρέχουμε έχω την απαίτηση να ενημερωνώμαστε επίσημα και θεσμικά.

 

Ξεφύγαμε όμως από τις αγκυρώσεις και πήγαμε στις αγκυλώσεις ...

Link to comment
Share on other sites

Δεν μπορώ να διαφωνήσω σε αυτά που λες παρά μόνο στο τελευταίο. Αν δεν εφαρμόσουμε τα σχόλια, τότε πάμε στις αγκυλώσεις (....βάλε και την διάμετρο τυμπάνου που δεν εφαρμόζεται...)

 

Πάντως αυτό που μπορώ να πω με σιγουριά είναι ότι η συζήτηση σε πολλά από τα θέματα εδώ μέσα είναι ιδιαιτέρως εποικοδομητική

Link to comment
Share on other sites

Συνάδελφοι

 

Μόλις πήρα στα χέρια μου τον Ευρωκώδικα 2 - Κατασκευές από σκυρόδεμα

 

Είναι μία Ελληνική μετάφραση (ανεπίσημη προς το παρόν), από ομάδα εργασίας που την αποτελούν οι Πενέλης, Στυλιανίδης, Τέγος, Ζαράρης κλπ.

 

Τειλκό κείμενο - Οκτ 1991

 

Σύμφωνα με αυτόν το lbmin ορίζεται ως το ελάχιστο απαιτούμενο μήκος αγκύρωσης. Δεν υπάρχει το επίθετο "ευθύγραμμο".

post-633-131887204319_thumb.jpg

Link to comment
Share on other sites

Να μπώ και εγώ σφήνα για μια ακόμα άποψη...

Πράγματι ο EC2 δεν αναφέρει πουθενά για ευθύγραμμο μήκος Lbd, όπως και ο ΕΚΩΣ άλλωστε (άλλο τα σχόλια). Επιπλέον δεν έχει δύο βασικές παραδοχές του ΕΚΩΣ, που στην ουσία δημιουργούν όλο το πρόβλημα:

1) δεν αναφέρονται πουθενά τα "5Φ" που στην ουσία δημιουργούν το 90% του προβλήματος.

2) Λαμβάνεται υπόψην η επιρροή της περίσφιξης μέσω του εγκάρσιου οπλισμού.

πρέπει πάντως να λάβουμε υπ' όψη μας ότι ο EC2 δεν κάνει διαχωρισμό μεταξύ ΜΑΑΠ και ΧΑΑΠ κλπ σε αυτό το θέμα. Εφ όσον σου έδωσε ο EC8 το "δώρο" του q=3.0 ή 4.5 ή όσο είναι, δεν στο παίρνει πίσω όπως ο ΕΚΩΣ, ο οποίος είναι υπερσυντηρητικός κατά την άποψη μου.

Link to comment
Share on other sites

Απλώς οι Έλληνες συγγραφείς των Κανονισμών έχουν γνώση της ποιότητας των Ελληνικών Κατασκευών όσο αφορά τα υλικά, τις μελέτες, τις επιβλέψεις, τα συνεργεία και ό,τι εμπλέκεται σ΄ αυτό που λέμε κατασκευή.

Link to comment
Share on other sites

Απλώς οι Έλληνες συγγραφείς των Κανονισμών έχουν γνώση της ποιότητας των Ελληνικών Κατασκευών όσο αφορά τα υλικά, τις μελέτες, τις επιβλέψεις, τα συνεργεία και ό,τι εμπλέκεται σ΄ αυτό που λέμε κατασκευή.

Συμφωνώ... το θέμα είναι, ας δω σε κάποια κατασκευή να τηρείται το συνολικό μήκος αγκύρωσης, και ας είναι ευθύγραμμο, καμπύλο, τρίγωνο, ελλειψοειδές... αφου παλεύουμε με τους γάντζους των 10 εκ. με διάμετρο καμπύλωσης 1Φ...

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.