Μετάβαση στο περιεχόμενο

Recommended Posts

Δημοσιεύτηκε

Julius Caesar

 

Χωρις να μπορω να το τεκμηριωσω τα "υπερ ΕΜΠ" πανε σε ολα τα ιδρυματα...

Δημοσιεύτηκε

Παιδιά, οι μισθοί των καθηγητών δεν είναι και τόσο φουσκωμένοι όσο φημολογείται.

Ένας καθηγητής πέρυσι μου είχε πει το ποσό του μισθού επίκουρου καθηγητή, και (αν και δε θυμάμαι ακριβώς το ποσό) ήταν λίγο παραπάνω από το μισθό του καθηγητή δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.

Εν τω ματεξύ (από προσωπική εμπειρία) έχω να δηλώσω ότι ως καθηγητής σε δημόσιο ΙΕΚ πληρώνεσαι 20+ ευρώ/ώρα (εάν έχεις και μεταπτυχιακό), ενώ κάνοντας επικουρικό σε σχολή ΑΕΙ πληρώνεσαι 8ευρώ/ώρα... Από αυτό και μόνο μπορεί κανείς να καταλάβει πώς αντιμετωπίζει η κυβέρνηση τα πανεπιστήμια.

Δημοσιεύτηκε

Για μένα το μεγαλύτερο θέμα είναι το μέλλον των αποφοίτων της σχολής που βγαίνουν αστέρια και καταλήγουν στις πολεοδομίες για διεκπεραίωση ημιυπαιθρίων,και φως στον ορίζοντα για εργασία που θα τους δώσει εμπειρία για να μπουν στο επάγγελμα δεν φαίνεται να υπάρχει.

Δημοσιεύτηκε

@ Julius Caesar

 

αν και μετατοπίζω τώρα λίγο το θέμα σε λάθος βάση, με την έννοια ότι το άρθρο δεν αναφέρει ότι οι καθηγητές αντιδρούν για τους μισθούς τους, θα συμφωνήσω με τη nisorvani.

 

Καταρχάς δεν είμαι πανεπστημιακός οπότε μην αγχώνεσαι. :smile:

Γνωρίζω όμως πολλά άτομα από τον χώρο και γνωρίζω σχετικά καλά τη μισθολογική τους κατάσταση.

Σίγουρα στον συγκεκριμένο χώρο ένα πολύ μεγάλο ποσοστό δεν έχει κάτι να προσφέρει και δυστυχώς ουσιαστικά συναντάμε τα κακώς κείμενα και του υπόλοιπου δημόσιο τομέα.

Ωστοσο επειδή από τα ελληνικά πανεπιστήμια έχουν περάσει και πολλοί αξιόλογοι ακαδημαικοί, με πολύ μεράκι για την δουλειά και με ερευνητικό έργο και ηθικοί θεωρώ λίγο αδιανόητο ανώτατος καθηγητής με 35 χρόνια υπηρεσία να έχει ως μισθό (ο μέγιστος που μπορεί να φτασει) 2.400 καθαρά (εκ των οποίων ο βασικός είναι τα 1.300 και τα υπόλοιπα είναι επιδόματα, άρα δε υπολογίζονται στην σύνταξη, στα δώρα, και έφαγαν και μια περικοπή 20% τώρα κτλ) όταν κλητήρας στο ΥΠ. Οικ. παίρνει 4.000. Και θα μου πείτε το 4.000 του κλητήρα είναι εξαίρεση... το κακό είναι ότι μπουχτήσαμε στις εξαιρέσεις. Από τον κλητήρα στο υπουργείο οικονομικών, από την κοπέλα που πουλάει εισιτήρια στο μετρό, έως τον στον διευθυντή της Ερτ με τα 300.000 ετησίως...

Αυτό δείχνει πόσο σοβαρά παίρνει το κράτος την Παιδεία. Δεν προσφέρει από τη μία πλευρά και δεν απαιτεί από την άλλη (με την έννοια ότι δεν υπάρχει ΚΑΜΙΑ αντικειμενική αξιολόγηση) διαιωνίζοντας μια μετριότητα. Προσωπικά θα προτιμούσα να παίρνουν τα διπλά αλλά να δουλέυουν τα τριπλά, να αξιολογούνται σωστά και αντικειμενικά και όποιος δεν έχει αξιόλογο και ουσιαστικό εκπαιδευτικό και ερευνητικό έργο να παρουσιάσει κάθε πέντε χρόνια πχ, τότε να αποχωρεί.

Δημοσιεύτηκε

Η εκτίμησή μου είναι ότι σε μια διετία θα έχουν μείνει στην επικράτεια τα 3/5 και ίσως και λιγότερα από τα σημερινά ιδρύματα. Και θα έλεγα, σε πολλές περιπτώσεις, καλώς να γίνει.

  • Upvote 1
Δημοσιεύτηκε

Οι κρατήσεις υπερ ΕΜΠ όντως παλαιότερα πήγαιναν μόνο στο ΕΜΠ. 'Ομως εδώ και πολλά χρόνια πάνε και σε άλλα ιδρύματα

Δημοσιεύτηκε

τελικά όμως δεν καταλάβαμε τι στα αλήθεια θέλουν να πουν με αυτή την ανακοίνωση οι καθηγητές της Αρχιτεκτονικής του Ε.Μ.Π.

 

Όσο για τις θέσεις χωρίς διαδακτορικό δε θα πω τίποτα.

Δημοσιεύτηκε

Επ' αόριστον άδεια μετ' αποδοχών - δεν ειν' κακό...

 

 

υγ. όχι ότι δεν υπάρχει πρόβλημα με τις πρόσφατες συνταξιοδοτήσεις (καλών) καθηγητών και τη μη αντικατάστασή τους.

Δημοσιεύτηκε

Αν κάποιος έπρεπε να πλήρωνεται καλά είναι ο δάσκαλος και όχι ο πολιτικός ή τα λαμόγια του...

αλλά το θέμα δεν είναι ο μισθός των καθηγητών αλλά τα λειτουργικά έξοδα ενός ιδρύματος παιδείας και αν σαν κοινωνία θέλουμε τοκοχρεωλύσια δανείων για εξοπλισούς ή δανείων για να κάνουμε τους ανθρώπους καλύτερους...

Όταν ένα σχολείο κλείνει εν τω μέσω μιας οικονομικής κρίσης δείχνςι το βάθος της κοινωνικήσ κρίσης στην οποία έχουμε περιέλθει, αφού έχουμε ανάγει το ψεύτικο χρέος που δημιούργησαν άλλοι σε μόνο σκοπό ενός κράτους, έστω και αν αυτό περνά μία οικονομική κρίση.......

  • 3 weeks later...
Δημοσιεύτηκε

Αντιμέτωπο με «εκρηκτικά προβλήματα»

Ανησυχία για τη συνέχιση της λειτουργίας του εκφράζει η πρυτανεία του Πολυτεχνείου

 

Αθήνα

Στα «εκρηκτικά προβλήματα», όπως τα χαρακτηρίζει, που αντιμετωπίζει το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο αναφέρεται σε ανακοίνωσή της η Πρυτανεία του ιδρύματος εκφράζοντας την ανησυχία της για τη διασφάλιση της λειτουργίας του.

 

Υπενθυμίζεται ότι η Αρχιτεκτονική Σχολή και η Σχολή Καλών Τεχνών ανέστειλαν τη λειτουργία τους.

 

Συγκεκριμένα, η σχετική ανακοίνωση της Πρυτανείας αναφέρεται στα εκρηκτικά προβλήματα του ιδρύματος και συγκεκριμένα στις «δραστικές περικοπές χρηματοδότησης, την αναστολή της λειτουργίας ερευνητικών προγραμμάτων και υποτροφιών, την αναστολή των εξελίξεων μελών ΔΕΠ, τη δραματική μείωση της αναπλήρωσης των συνταξιοδοτούμενων, την αναστολή των διορισμών κάθε κατηγορίας προσωπικού και ιδιαίτερα την εκκρεμότητα διορισμού 800 εκλεγμένων μελών ΔΕΠ πανελλαδικά».

 

Η Πρυτανεία εκφράζει ακόμα τη βαθιά ανησυχία της για τη διασφάλιση της λειτουργίας των ελληνικών πανεπιστημίων και ιδιαίτερα του ιστορικού και με μοναδική συμβολή στην ανάπτυξη της χώρας, Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου.

 

Η ανακοίνωση της πρυτανείας καταλήγει λέγοντας ότι: «Φρονώντας ότι είναι υποχρέωση όλων μας απέναντι στο Ανοιχτό Δημόσιο Πανεπιστήμιο και στο ιδεώδες της δωρεάν Παιδείας, να συνεχίσουμε να στηρίζουμε έστω και με υπερπροσπάθεια την εκπαιδευτική, ερευνητική και διοικητική λειτουργία του ιδρύματος χωρίς εκπτώσεις στην ποιότητα, καλούμε όλη την Πολυτεχνειακή Κοινότητα να αναλάβει τις ευθύνες που της αναλογούν στην κατεύθυνση αυτή».

 

 

 

http://news.in.gr/greece/article/?aid=1231106657

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.