Μετάβαση στο περιεχόμενο

Recommended Posts

Δημοσιεύτηκε

Αγαπητέ κε. Τσόλκα,

 

με θλίψη διάβασα το μήνυμα σας αφού κρίνετε πράγματα και γεγονότα χωρίς στοιχεία αλλα με γενικό αφορισμό. Δυστύχημα είναι οτι πολλοί στην Ελλάδα διατυπώνουν παρόμοιο σκεπτικό χωρίς όμως να γνωρίζουν όχι μόνο την προσπάθεια αλλα και την αφοσίωση πολλών ανθρώπων στα Ελληνικά ΑΕΙ. Σαφώς και δεν λέω οτι δεν μπορούμε καλύτερα, αλλα η κατοχή θέσεων μεταξύ 30-40 για μία χώρα που δεν διαθέτει ούτε χαρτί τουαλέτας για τα πανεπιστήμια της αποτελεί αυτονόητη απάντηση οτι ακόμα και με αφορισμούς μπορούμε να είμαστε αξιοπρεπείς τόσο στη διεθνή επιστημονική κοινότητα όσο και στα Ελληνόπουλα.

  • Upvote 1
  • Απαντήσεις 42
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Δημοσιεύτηκε

Μια επισημανση ακομα αν υπολογισουμε τον λογο χρηματοδοτησης

προς την παραγωμενη ερευνα η Ελλαδα ειναι απο τις πιο αποτελεσματικες

χωρες μιας και με ελαχιστη χρηματοδοτηση ειναι κοντα στην 26η θεση

σε παραγωμενες δημοσιευσεις.

 

Εχω δει την προσπαθεια στο ΕΜΠ καθως και σε αλλα ιδρυματα

οπου με μερακι φτιαχνουν ιδιοκατασκευες εργαστηριακου εξοπλισμου

στο 1\10 η στο 1\20 του κοστους που θα ειχε να αγορασουν ετοιμο

τον εξοπλισμο και αυτο γιατι τα λεφτα απλα δεν υπαρχουν.

Με κατι τετοια παιρνεις κουραγιο οτι το ελληνικο πανεπιστημιο

εχει μελλον.

 

Απλα πρεπει να γινει η διακριση αναμεσα στις δημοσιευσεις που

βγαζουν τα ελληνικα πανεπιστημια που βασιζονται σε επιστημονικα

δεδομενα και στις καλλιτεχνικες απεικονισεις που δεν μπορουν

να σταθουν απεναντι στην επιστημονικη κριση. :rolleyes:

Δημοσιεύτηκε

Θέλω να συμπληρώσω και εγώ πως με την ίδια θλίψει διαβάζω και εγώ από εδώ μέσα τόσο καιρό για αυτά που γράφουν κάποιοι ως προς τα Βαλκανικά Κράτη και την απαξίωση και τον αφορισμό αλλά και την προκατάληψη που έδειξαν ως προς αυτά τα κράτη από την δική μας την πλευρά χωρίς και εμείς να γνωρίζουμε το έργο που παράγουν και οι γείτονες συνάδελφοι μας .

Δεν επικροτώ λοιπόν σε καμία περίπτωση το μήνυμα του κύριου Τσόλκα όμως στην ίδια μοίρα θέτω και τα άλλα μηνύματα που κατά καιρούς γράφονται με την ίδια προκατάληψη και θέση ως προς τα φτωχά Κράτη των Βαλκανίων .

Δημοσιεύτηκε

ακριβώς το ίδιο κάνεις και εσύ lazarosk για τα ΕΛΛΗΝΙΚΑ τριτοβάθμια ιδρύματα χωρίς να έχεις σπουδάσει σε κάποιο από αυτά πιστεύεις πως έχεις την απόλυτη άποψη...και εννοώ τα ΑΤΕΙ..τέλος πάντων η άποψη μου για τις βαλκανικές σχολές είναι η ίδια....ένα μεγάλο μπράβο στα ΕΛΛΗΝΙΚΑ πανεπιστήμια που όπως ειπώθηκε με ''ψίχουλα''(χρηματοδότηση) κάνουν θαύματα...βεβαίως αυτό δεν ισχύει για όλες τις σχολές..

Ας μην ξεχνάμε ότι είμαστε η χώρα που ''γέννησε'' το πανεπιστήμιο ας ξυπνήσουμε επιτέλους!!!!!!!!

Δημοσιεύτηκε

ε.. καλά ο καθένας με τον πόνο του και εννοώ τον φίλο απο τα Βαλκάνια. Που δεν απαξιώνει άλλες σχολές και αδικείται. Καλη η εκπαίδευση σε αυτη τη χωρά (Ελλάδα) δε λέω να είχαμε και παιδεία λιγάκι που δε κοστίζει και τόσα ώστε να έχουμε άλλοθι.

Δημοσιεύτηκε
...

...αλλα και την αφοσίωση πολλών ανθρώπων στα Ελληνικά ΑΕΙ. Σαφώς και δεν λέω οτι δεν μπορούμε καλύτερα, αλλα η κατοχή θέσεων μεταξύ 30-40 για μία χώρα που δεν διαθέτει ούτε χαρτί τουαλέτας για τα πανεπιστήμια της αποτελεί αυτονόητη απάντηση οτι ακόμα και με αφορισμούς μπορούμε να είμαστε αξιοπρεπείς τόσο στη διεθνή επιστημονική κοινότητα όσο και στα Ελληνόπουλα.

+1000

 

... και θα συμπλήρωνα αν μου επιτρέπεις με βασικό έλλειμμα για τα Πανεπιστήμια, ότι βρίσκονται σε μία χώρα που δεν υπάρχει βιομηχανική βάση να προκαλέσει ή και να χρηματοδοτήσει έρευνες ...

 

 

Υ.Γ.

η έλλειψη χαρτί τουαλέτας έχω την εντύπωση ότι είναι παγκόσμιο φαινόμενο στα πανεπιστήμια

  • Upvote 1
Δημοσιεύτηκε

Για να ειμαι ειλικρινης στις βιομηχανικες χωρες Αγγλια, Γερμανα κτλ

δεν σκιζονται και τοσο να κανουν επιστημονικες δημοσιευσεις γιατι

οι μεγαλες εταιριες αγοραζουν την ερευνα προς ιδια χρηση και εκει

μετραει παραπανω η πατεντα. Αλλα και παλι βλεπετε στο σαιτ

που εδωσα οτι και εκει παραγεται πολυ ερευνα.

 

Για να κανουμε μερικες συγκρισεις ως προς την θεση ορισμενων

χωρων οσον αφορα τις δημοσιευσεις που εχουν :

 

1 ΗΠΑ

2 Κινα

26 Ελλαδα

41 Ρουμανια

48 Βουλγαρια

 

Τα γραφω αυτα γιατι βασικοτατος δεικτης της αξιας των πανεπιστημιων

μιας χωρας ειναι η ερευνα που παραγουν γιατι η διδασκαλια και η ποιοτητα

της δεν ειναι μετρησιμο μεγεθος...

  • Upvote 1
Δημοσιεύτηκε
ακριβώς το ίδιο κάνεις και εσύ lazarosk για τα ΕΛΛΗΝΙΚΑ τριτοβάθμια ιδρύματα χωρίς να έχεις σπουδάσει σε κάποιο από αυτά πιστεύεις πως έχεις την απόλυτη άποψη...και εννοώ τα ΑΤΕΙ

 

Υπάρχει όμως μια διαφορά .

Εγώ μίλησα ως προς τα επαγγελματικά δικαιώματα που έχουν σήμερα από την ελληνική νομοθεσία και όχι ως προς το έργο τους .

 

Τα γραφω αυτα γιατι βασικοτατος δεικτης της αξιας των πανεπιστημιων

μιας χωρας ειναι η ερευνα που παραγουν γιατι η διδασκαλια και η ποιοτητα

της δεν ειναι μετρησιμο μεγεθος...

 

Εδώ συμφωνούμε .

Αλλά η συνολική εικόνα της έρευνας που παράγει μια χώρα αποτυπώνετε από τα κέντρα έρευνας που έχει .Με βάση λοιπόν τις λίστες που δημοσίευσα του 2011 από έναν από τους ποιο αξιόπιστους οργανισμούς στην Ευρώπη αποτυπώνει την συνολική εικόνα έρευνας όλων αυτών των κριτηρίων που αναφέρεις και σε αναλογία της οικονομική δυνατότητας του κάθε κράτους μαζί και με πολλά άλλα κριτήρια .

 

Σε αυτές λοιπόν τις λίστες

 

Αποδεικνύεται ότι η Ακαδημία Επιστημών της Βουλγαρίας βρίσκεται στην Ευρώπη στην 62 θέση και παγκοσμίως στην 148 θέση έναντι του Ελληνικού Ιδρύματος Τεχνολογίας και Έρευνας που βρίσκετε στην 98 θέση στην Ευρώπη αλλά και στην 226 θέση παγκοσμίως .

 

Αποδεικνύεται λοιπόν πως το έργο που παράγουν στην Βουλγαρία προφανώς και αξιολογείτε από τους ξένους πολύ καλύτερα από το αντίστοιχο έργο που γίνετε στην Ελλάδα έναντι και της χρηματοδότησης που έχει η μια χώρα έναντι της άλλης .

Όπως έχω αναφέρει το κυριότερο κριτήριο στις έρευνες που γίνονται παγκοσμίως είναι το μέγιστο όφελος που έχει η ανθρωπότητα από την κάθε έρευνα .

Άρα λοιπόν εκεί είναι που επικεντρώνονται όλοι και όχι στο μέγιστο αριθμό δημοσιεύσεων των ερευνών αλλά στο μέγιστο όφελος της έρευνας ως προς την ανθρωπότητα .

Δημοσιεύτηκε

μια καταταξη δεν λεει και πολλα σε μενα

 

αν μπορει και θελει καποιος ας βαλει και απολυτα νουμερα

 

πχ οι ΗΠΑ εχουν 150.000 πατεντες και η ελλαδα 10

 

ή η ελλαδα 500 δημοσιευσεις σε επιστημονικα περιοδικα και η αιγυπτος 5

 

ακομα οι τομεις παιζουν ρολο για να διαμορφωσεις γνωμη για την ποιοτητα και την προοπτικη καθε χωρας αν δηλαδη η κινα κανει ερευνα για το πως θα κανει αποικια στο φεγγαρι

γιατι δεν χωρανε πια βλεπεις σε γενικες γραμμες που το παει

Δημοσιεύτηκε

Προφανώς και η έρευνα δηλώνει απαιτήσεις της κοινωνίας. Στην Ελλάδα βέβαια το 95% προέρχεται απο Ευρωπαϊκά προγράμματα. Αντίθετα στην Γερμανία μόνο κατά 40% περιμένουν απο τα Κοινοτικά. Προφανώς και εαν βάζαμε το research output χωρίς αυτό των Ευρωπαϊκών θα ήμασταν στην τελευταία θέση. Οπως και να έχει το θέμα είναι οτι μπορούμε να παράγουμε καλή έρευνα.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.