ILIASTOP Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 22 , 2011 Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 22 , 2011 Συμφωνώ και εγώ. Ούτε συζήτηση, πρέπει το γήπεδο να απέχει πάνω από 100 μέτρα από την ακτογραμμή για να μην χρειάζεται χάραξη αιγιαλού.
proteas Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 1 , 2011 Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 1 , 2011 Δυστηχώς με την τελευταία διευκρινιστική οιοδήποτε οικόπεδο - γήπεδο βρίσκεται εντός της ακτίνας των 100μ από τη θάλασσα σε περιοχή μη διευθετημένη ως προς την ζώνη αιγιαλού και παραλίας θεωρείται Μη Οικοδομήσιμο. Αρχικά υπήρχε αυτή η θέση Θεοχάρη και πολλοί την χρησημοποίησαν ακόμη και για έκδοση οικ. αδειών. Μέχρι όμως εκείνη την ημερομηνία.
ntemhs Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 16 , 2012 Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 16 , 2012 Έχω αποτυπώσει αγροτεμαχιο 4.500 τ.μ. που συνορεύει με αιγιαλό (μη καθορισμένο). Επειδή δεν έχω τόσο πολύ μεγάλο βάθος, τηρώντας 100 μ από την ακτή δεν είναι δυνατή η οικοδόμηση επειδή τα 100 μ βγαίνουν στο ανάντι αγροτεμάχιο προβληματίζομαι για το αν στην δήλωση (651/77) μου θα αναφέρω ότι πρόκειται για άρτιο κατά κανόνα γήπεδο και οικοδομήσιμο ή όχι. Προσανατολίζομαι να γράψω το εξής : άρτιο κατά κανόνα και οικοδομήσιμο εφόσον γίνει καθορισμός του αιγιαλού και της παραλίας. Στην περίπτωση που γίνει καθορισμός, τότε όσο ψηλά και να ανέβει η γραμμή αιγιαλού τηρώντας την απόσταση των 30 μ σίγουρα είναι δυνατή η δόμηση από την άλλη όμως είναι σχεδόν βέβαιο ότι θα χαθεί η αρτιότητα των 4.000 τ.μ.
Manolis gon Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 16 , 2012 Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 16 , 2012 (edited) Να το γράψεις όπως λες.Η αρτιότητα μετά τον καθορισμό του αιγιαλού δεν χάνεται σύμφωνα με την εγκύκλιο 5/15-4-2011 ΠΔ 270 Δ Αρθρο 1 παρ 2γ: γ) 'Αρτια και οικοδομήσιμα γήπεδα που απομειούνται συνεπεία απαλλοτριώσεων ή διανοίξεων διεθνών, εθνικών ή επαρχιακών οδών, θεωρούνται άρτια και οικοδομήσιμα εφόσον μετά την απομείωση αυτή έχουν όρια αρτιότητας και τις λοιπές προϋποθέσεις των γηπέδων των προηγουμένων περιπτώσεων α και β. AIGIALOS EGKYKLIOS 5 15-4-2011.pdf Edited Φεβρουάριος 16 , 2012 by Manolis gon
netmin909 Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 1 , 2012 Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 1 , 2012 Προσφατα εκανα ενα τοπογραφικο για αυθαιρετα σε αγροτεμαχιο διανομης το οποιο συνορευει με κοινοχρηστο χωρο και στην συνεχεια με θαλασσα. Τα κτιρια εχουν οικοδομικη αδεια που εκδοθηκε το 2005. Παρα το γεγονος οτι το αγροτεμαχιο απεχει περιπου 65 μετρα απο την θαλασσα δεν προηγηθηκε καθορισμος αιγιαλου. Βεβαια το αγροτεμαχιο εχει υψομετρο γυρω στα 40-45 μετρα. Γνωριζετε πως το αντιμετωπιζω αυτο το προβλημα; Ειμαι υποχρεωμενος να γραψω τα περι μη καθορισμου αιγιαλου;
archthanos Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 9 , 2013 Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 9 , 2013 (edited) Καλημέρα. Άλλη μια άγνωστη σε μένα περίπτωση μου έφτασε, που κατά πάσα πιθανότητα θα υλοποιηθεί κιόλας, αν μπορέσει να βγει άκρη στο θέμα για το οποίο θα θέσω ερώτηση. -Γήπεδο 5000 τ.μ., εκτός σχεδίου, άρτιο και οικοδομήσιμο κατά παρέκκλιση, απέχει από τη γραμμή παραλίας <100μ. Υπάρχουν καθορισμένες γραμμές παραλίας αιγιαλού. -Τμήμα του γηπέδου 1500 τ.μ. είναι εντός της ζώνης που οριοθετούν οι γραμμές παραλίας-αιγιαλού και αναφέρονται από τον τοπογράφο που συνέταξε τοπογραφικό συμβολαίου τον Οκτ 2008, ως μη άρτιο και οικοδομίσιμο. -Το υπόλοιπο τμήμα των 3500 τ.μ. είναι εκτός της ζώνης παραλίας-αιγιαλού και χαρακτηρίζεται ως άρτιο και οικοδομίσιμο κατά παρέκκλιση. - Η ζώνη αιγιαλού παραλίας είναι 15μ. Ποιά η απόσταση που πρέπει να αφήσω από τη γραμμή παραλίας? Ισχύουν ακόμα τα 30μ από την γραμμή αιγιαλού? Edited Μάρτιος 9 , 2013 by archthanos
Manolis gon Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 10 , 2013 Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 10 , 2013 Αν δεν έχεις ΣΧΟΟΑΠ ,ΓΠΣ που να μεγαλώνουν την απόσταση,τότε ισχύουν τα 30μ από τη γραμμή αιγιαλού.
GRTOPO Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 10 , 2013 Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 10 , 2013 Θα σου έλεγα τη δυσμενέστερη γενικώς. Για τη περίπτωσή σου τα 30 μ όπως ορθώς ανέφερε ο καλός συνάδελφος manolis_gon
panosmon Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 4 , 2013 Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 4 , 2013 Συνάδελφοι καλημέρα αναρωτιέμαι και με βάση αυτό που έγραψαν οι δύο προλαλήσαντες Manolis gon Θα σου έλεγα τη δυσμενέστερη γενικώς. Για τη περίπτωσή σου τα 30 μ όπως ορθώς ανέφερε ο καλός συνάδελφος manolis_gon Η απορία μου είναι γιατί βρίσκομαι σε περιοχή που (Δήμος Μονεμβασίας) έχει ΣΧΟΟΑΠ (εδώ και λίγο καιρό) , προκειμένου να εφαρμοστεί ο τύπος που υπολογίζει τη θέση της οικοδομής από τη Γραμμή Αιγιαλού Α= 50+(10-Υ)*5 ΠΟΙΟΣ έχει την ευθύνη να ορίσει πόσο είναι το Υψόμετρο ?? ο Μηχανικός που υπογράφει την οικοδομική άδεια ?? (συγκεκριμένα το ΣΧΟΟΑΠ αναφέρει Στις εκτός σχεδίου και εκτός ορίων οικισμών περιοχές, αν έχει καθορισθεί γραμμή αιγιαλού, ως ελάχιστη απόσταση (Ε) τοποθέτησης των κτισμάτων από αυτή τη γραμμή ορίζονται τα πενήντα (50) μέτρα. Σε περίπτωση που η υψομετρική στάθμη του φυσικού εδάφους Υ στοπλησιέστερο στην ακτογραμμή σημείο τοποθέτησης του κτιρίου είναι μικρότερη των δέκα (10) μέτρων απότη στάθμη της θάλασσας, η ελάχιστη απόσταση τοποθέτησης των κτισμάτων (Ε1) από τη γραμμή του αιγιαλού να δίδεται από τη σχέση Ε1=50+(10−Υ)x5. Σε τμήματα με υψομετρική στάθμη εδάφους μικρότερη των δύο (2) μέτρων από την στάθμη της θάλασσας, δεν επιτρέπεται η τοποθέτηση κτισμάτων. )
MAKAP Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 4 , 2013 Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 4 , 2013 Δεν γνωρίζω το συγκεκριμένο ΣΧΟΟΑΠ αλλά διαβάζοντας τη διάταξη προβληματίζομαι για την ορθότητα της διατύπωσης. Συγκεκριμένα, από την ανάγνωση προκύπτει ότι, δεν δένει η πρώτη πρόταση με τη δεύτερη και πολύ περισσότερο με την τρίτη. Αν δεχθούμε ότι η πρώτη αποτελεί τον κανόνα, με ομαλή ακτογραμμή, χωρίς εξάρσεις του εδάφους, τότε η δεύτερη αφορά σε περιπτώσεις που η ακτογραμμή βρίσκεται σε κάποια υψομετρική διαφορά από τη στάθμη της θάλασσας, δηλαδή σε γκρεμό. Αλλά σ' αυτή την περίπτωση, το κτίριο θα μπορούσε κάλλιστα να τοποθετηθεί σε απόσταση 50μ από τη γραμμή του αιγιαλού και όχι σε απόσταση μεγαλύτερη των 50μ, αναλογικά, όσο μικρότερη είναι η υψομετρική διαφορά σε τόσο σε μεγαλύτερη απόσταση των 50μ, όπως προκύπτει από τη διατύπωση. Τέλος, δεν είναι κατανοητή, σύμφωνα έεται με την προηγούμενη σκέψη, η διατύπωση της τελευταίας πρότασης, για την περίπτωση υφομετρικής διαφοράς μικρότερης των 2 μ., αφού απαγορεύει την τοποθέτηση κτισμάτων. Σε ότι αφορά στον προβληματισμό σου για τη μέτρηση (και όχι ορισμό) της υψομετρικής διαφοράς, για την εφαρμογή της διάταξης, δεν νομίζω ότι πρέπει να σε προβληματίζει.
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο
Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!
Εγγραφή νέου λογαριασμούΣύνδεση
Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα