Μετάβαση στο περιεχόμενο

Κόστη-Αμοιβές Προμήθεια υλικών


giorgos210

Recommended Posts

Καλησπέρα σε όλους,

είμαι ιδιότης και θα ήθελα να κάνω μια γενικού χαρακτήρα ερώτηση, χωρίς να θέλω να δημιουργίσω καμία παρεξήγηση από το πρώτο μου post. Συζητώντας με ένα γείτονα και φίλο που επίσης βρήκε πολύτιμη βοήθεια μέσα σε αυτό το forum, μιας και οι δύο έχουμε γειτονικές οικοδομές και είμαστε στο στάδιο του λεβητοστασίου, διαπίστωσα ότι οι τιμές για τους λέβητες και τα διάφορα υλικά, είναι τρομερά υψηλότερες από άλλες χώρες της Ευρώπης. Για παράδειγμα λέβητας γνωστής Γερμανικής εταιρίας, κοστολογείται από τον αντιπρόσωπο στα 2500 Ευρώ, ενώ κατάστημα στης Αγγλίας 900 Λύρες συν 200 Λύρες μεταφορικά! Δηλαδή πάνω από 1000 Ευρώ διαφορά. Αν κάποιος ψάξει στο internet θα το διαπιστώσει εύκολα φαντάζομαι. Θα μπορούσε κάποιος να μας διαφωτήσει για το που οφείλεται τέτοια διαφορά; Ο εδώ έμπορος σε ερώτησή μου, μου απάντησε πως δεν ξέρει και δεν τον ενδιαφέρει...

Φιλικά,

Γιώργος

Αθήνα

Link to comment
Share on other sites

Μπορείς να τον πάρεις από την Αγγλία τότε, αν μπορείς.Ψάξε τα τέλη εκτελωνισμού,αν υπάρχουν.Επίσης, το μεγάλο κόστος οφείλεται στο ότι ο αντιπρόσωπος για να πάρει την αντιπροσωπεία ξόδεψε ένα φορτίο λεφτά.Επίσης πληρώνει ελληνικό ενοίκιο κ ελληνικούς ασφαλιστικούς φορείς.Κ η εφορεία έρχεται κ του λέει ότι αν τα κέρδη του δεν είναι κατά 20% μεγαλύτερα από τις δαπάνες του-έμπορος γαρ- τότε θα τον κλείσει.

 

Κ αν τον κλείσει, η οικογένειά του δεν θα μπορεί να τραφεί.

 

Αλλά αυτό δεν είναι δικό σου πρόβλημα, είναι δικό του.

 

Δικό σου πρόβλημα είναι αν ο έλληνας αντιπρόσωπος είναι η μοναδική σου λύση.Αυτοί είναι οι κανόνες της ανταγωνιστικότητας , που τόσο εγκάρδια εφάρμοσε ο ΓΑΠ, ο εκλεκτός των ελλήνων.

Link to comment
Share on other sites

Έχεις μεγάλο δίκιο όπως τα λές και ούτε εγώ σκέφτηκα την αισχροκέρδια (αν και ξέρουμε όλοι οτι υπάρχει και αυτό). Μάλιστα είμαι από αυτούς που κάνουν τα μέγιστα για να υποστηρίξουν την Ελληνική αγορά, αλλά τι να κάνω όταν οι διαφορές είναι τόσο μεγάλες και τα δάνεια τρέχουν;

Ανήκω στο χώρο των γραφικών τεχνών, που και εδώ υπάρχει αντίστοιχο πρόβλημα.

Την ερώτηση την έκανα κυρίως για να δώ αν μου διαφεύγει κάτι άλλο.

Ευχαριστώ

Link to comment
Share on other sites

Μια άλλη ιστορία. Μεγαλο-κατασκευαστής τα φέρνει όλα και επώνυμα απο Τουρκία.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.