Μετάβαση στο περιεχόμενο

Οκτάμηνη σύμβαση Δημοσίου και παράλληλη άσκηση ελεύθερου επαγγέλματος


aloha

Recommended Posts

Σε περιπτωση προσληψης με οκταμηνη συμβαση σε δημο θα ηθελα να ρωτησω τα εξης αν ξερει καποιος:

1.πρεπει το διαστημα εργασιας στο δημο ο μηχανικος να μην ασκει το ελευθερο επαγγελμα? δεν μπορει να εχει και μπλοκακι ταυτοχρονα και αν του τυχει καποια αλλη δουλεια να την κανει?

2.με μισθους τι παιζει? με εισφορες?

οτι πληροφοριες εχετε γυρω απο το θεμα καλοδεχουμενες. (δικαιωματα, υποχρεωσεις κτλ κτλ)

 

Βασικα οπως εχω ξαναπει στο φορουμ εφοσον εμεινα ανεργη-απολυθηκα απο εταιρεια που δουλευα με απυ- ψαχνω προς διαφορες κατευθυνσεις για δουλεια και επειδη μου χρωστανε ακομη δεδουλευμενα απο την εταιρεια που εργαζομουν τα παιρνω σταδιακα κοβοντας απυ και ετσι θελω να ξερω αν μπορω να τα συνδιασω (σε περιπτωση που με παρουν σε κατι τετοιο) ή δεν μπορω οποτε δεν αξιζει να μαζεψω και ολη την χαρτουρα για καταθεση αιτησης. κτλ κτλ

Link to comment
Share on other sites

1. Ασκεί ΚΑΝΟΝΙΚΟΤΑΤΑ το ελεύθερο επάγγελμα (είτε με 8μηνη σύμβαση, είτε με σύμβαση έργου).

 

2. Μισθούς για Δήμους δεν ξέρω, αλλά σε Υπουργείο π.χ. πολύ χάλια τα πράγματα (με μεταπτυχιακό, σκάρτο χιλιάρικο, ειδικά αν είσαι και >5ετίας). Οι εισφορές είναι το μόνο θετικό της όλης κατάστασης, καταβάλλονται απευθείας από τον εργοδότη (δηλ. τον Δήμο στην περίπτωσή σου).

 

3. Όταν λες δικαιώματα - υποχρεώσεις τι εννοείς ; Δικαίωμα σε άδεια έχεις (1,6φεύγα μέρες για κάθε μήνα που κλείνει), αιμοδοτική μπορείς να πάρεις, να αρρωστήσεις μπορείς (ναι, επιτρέπεται αυτό), 7.5 ώρες είναι συνήθως η ημερήσια απασχόληση. Η μόνη σου υποχρέωση είναι να μην αρνείσαι εργασία για ό,τι σου ζητήσουν (το "ό,τι" περιλαμβάνει θέματα που είναι της αρμοδιότητάς σου, όχι τύπου "πήγαινε φέρε μου καφέ", "έλα σπίτι να δούμε τα ηλεκτρολογικά", "φτιάξε ένα τοπογραφικούλι" κλπ).

Link to comment
Share on other sites

ευχαριστω για την απαντηση. σε περιπτωση που εισαι με μια τετοια συμβαση και βρεις μια αλλη δουλεια που σε ενδιαφερει (σε ιδιωτικο τομεα) και παραιτηθεις και φυγεις πριν την ληξη της συμβασης, εχεις καμια κυρωση?

Link to comment
Share on other sites

Όχι, καμία (απ' όσο ξέρω και έχω δει).

 

ευχαριστω. :) ενταξει μεχρι να προκυψει κατι τετοιο θα το εχω ψαξει καλυτερα και θα ειμαι περισσοτερο ενημερωμενη γυρω απο το θεμα.

Link to comment
Share on other sites

  • 4 years later...

Καλησπέρα και από εμένα,

ανοίγω ξανά το θέμα μετά από αρκετά χρόνια!! :)

Θα ήθελα να ρωτήσω αν και σήμερα ισχύουν τα ίδια. Όσο έψαξα βρήκα πληροφορίες μόνο για τους αορίστου χρόνου ΝΠΔΔ όπου μπορούν με μία άδεια του υπηρεσιακού συμβουλίου του φορέα τους να ασκήσουν ελεύθερο επάγγελμα αλλά όχι εμπόριο (υπαλληλικός κώδικας). 

Θα με ενδιέφερε να μάθω τι γίνετε με τους ορισμένου χρόνου εάν γνωρίζετε.

 

Εγώ έχω μια σύμβαση ορισμένου χρόνου ιδιωτικού δικαίου και δεν έχω ανοίξει ακόμα βιβλία. Μου προέκυψε μία δουλειά και αναρωτιέμαι εάν μπορώ να την κάνω και εάν πρέπει πρώτα να πάρω άδεια. Επίσης η δουλειά είναι μικρή οπότε από όσα διάβασα μάλλον δεν χρειάζεται να ανοίξω καν βιβλία (παρέργο-5000ευρώ).

Αν γνωρίζετε κάτι ενημερώστε και τους νεότερους!

Ευχαριστώ πολύ.

Link to comment
Share on other sites

Ιδιωτικο εργο (πλην ελαχιστων εξαιρεσων βλ. Υπαλληλικο Κωδικα ) επιτρεπεται μονο στους με συμβαση εργου.Ολοι οι αλλοι (μονιμοι ,αοριστου ,ορισμενου χρονου ) οχι.Εκανα και τα τρια σταδια και τα ιδια ειχα και εγω

Ρωτα σχετικα την υπηρεσια που προσληφθηκες (το τμημα διοικητικου - οικονομικου)

Βλ και

α) Αρθρο 16&1 Ν993/79 (ΦΕΚΑ 281/79)

β) Αρθρο 14 ΠΔ410/88 (ΦΕΚΑ 191/88)

Edited by KF
Link to comment
Share on other sites

Σε ευχαριστώ πολύ για την άμεση απάντηση. Θα δω και τα ΦΕΚ που μου έγραψες. Όσον αφορά για την ερώτηση στην υπηρεσία, την έκανα και η απάντηση ήταν ότι δεν γνωρίζει τι γίνετε για τους ορισμένου χρόνου και ότι οι μόνιμοι υπάλληλοι παίρνουν άδεια από το υπηρεσιακό συμβούλιο. Μου είπε ότι το μόνο που μπορεί να κάνει είναι να δει τον νόμο αν αναφέρει κάτι για τους ορισμένου χρόνου και αν ακολουθούμε την ίδια διαδικασία. Γενικά δεν με βοήθησε και πολύ γι'αυτό ανάρτησα εδώ για βοήθεια. 

 

Δηλαδή αυτά που λέει ο Ν.3528/2007 άρθρο 31 αλλά δεν αναφέρετε στην περίπτωσή. Τουλάχιστον έτσι νομίζω :)

Edited by gianni_s
Link to comment
Share on other sites

Αν θες ζητα τους να ρωτησουν την ανωτερη τους αρχη (δεν ξερω για τι υπηρεσια λες ).

Επισης να ξερεις οτι οταν ο Υπαλληλικος Κωδικας μιλαει για αδεια ιδιωτικου εργου ή εργασιας εννοει καποια συγκεκριμμενη δουλεια (π.χ αν σαν ιδιωτης ειχες αφησει κατι στη μεση ) και οχι γενικοτερα ασκηση ιδιωτικου εργου (δηλαδη π.χ να εχεις γραφειο και να βγαζεις αδειες )

Edited by KF
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.