Μετάβαση στο περιεχόμενο

Η/Μ - ενεργειακό ερώτημα: Θέρμανση με φυσικό αέριο


geor1234

Recommended Posts

Καλησπερα

-Το διαμερισμα ειναι πολυ μικρο 36μ2 ορθογωνιο, παλιο και απο 3 πλευρες καλυμμενο απο διπλανες οικοδομες. Για αυτο και βγαινουν 7500kcal.

-Υπολογιζω απο το σημειο που θα τοποθετηθει ο μηχανισμος 17μ διαδρομη σωληνωσεων για θερμανση και 8μ για το ζεστο νερο. Στον 1ο οροφο ο γειτονας με μεγαλυτερο διαμερισμα(60μ2) εχει ενα λεβητα 12000kcal kiturami απο οτι μου ειπε και ειναι ευχαριστημενος, για αυτο και θεωρησα οτι με 11kw οτι θα ειμαι καλυμμενος.

-Σχετικος με το αντικειμενο δεν ειμαι αλλα οτι υπολογισα το εκανα μετα απο μελετη σημειωσεων,βιβλιων (ευγενιδειου) και οδηγιων που μου δωσαν φιλοι μηχανολογοι οι οποιοι δυστυχως ειναι μακρια.

 

Καλο πασχα σε ολους

Link to comment
Share on other sites

Βρε φίλε Slalom.

Από όλα αυτά που έγραψα παραπάνω εξηγώντας πως λειτουργούν συνήθως οι επιτοιχοι λέβητες για την παραγωγή ζεστού νερού χρήσεως αλλά και πως επιλέγεται η ισχύς τους εσύ συγκράτησες ότι στα 500 λίτρα που γράφω δεν αναφέρω τον χρόνο;

Για το τυπικό έχεις δίκαιο. Αλλά από την στιγμή που γράφω ικανοποιητική παροχή νερού για να κάνει κανείς μπάνιο είναι 500 λίτρα χωρίς να γράψω την ώρα δεν εννοείτε;

Μπορεί κανείς να κάνει μπάνιο με παροχή 500λίτρα το δευτερόλεπτο;

Μπορεί κανείς να κάνει μπάνιο με 500 λίτρα το λεπτό;

Μπορεί κανείς να κάνει μπάνιο με παροχή 500 λίτρα το 24ωρο;

 

Οι λόγοι που έγραψα ότι έγραψα παραπάνω είναι 2.

1. Γιατί διέκρινα ότι ο φίλος geor1234 δεν γνωρίζει πως επιλέγονται οι επίτοιχοι λέβητες ως προς την παραγωγή ζεστού νερού χρήσεως και για να τον πληροφορήσω ότι έχουν την δυνατότητα να λειτουργούν και αναλογικά στην θέρμανση.

2. Γιατί διέκρινά ότι ούτε εσύ γνωρίζεις πως λειτουργούν οι επίτοιχοι λέβητες ρωτώντας...γιατί δεν επαρκούν 3.5kw και γράφοντας ότι τα 500λίτρα είναι πολλά για να κάνει μπάνιο μία οικογένεια.

Το ότι δεν γνωρίζεις δεν είναι αιχμή ούτε κακό. Εγώ δεν γνωρίζω τα περισσότερα που γράφετε εσεις αλλού.

Αλλά θα περίμενα να μου πεις ένα μπράβο ρε μάστορα και όχι να με παιδεύεις για το αν έγραψα τον χρόνο η όχι.

Και έτσι εγώ για να σε βάλω να το δεις από άλλη οπτική ματιά θα σε βάλω να ακούσεις ένα υπέροχο κομμάτι.

Link to comment
Share on other sites

Φίλε geor τα KITURAMI δεν τα γνωρίζω μιας και δεν έχει τύχει να εγκαταστήσω κανένα.

Μια ματιά που έριξα στο σιτε τους και με κάθε επιφύλαξη η ισχύς των μηχανημάτων που βγάζει σε αέριο είναι 16, 20, 25 και 30 kcal/h και από τι λένε έχουν ενσωματωμένο μπόιλερ. Αυτό το ενσωματωμένο μπόιλερ που γράφουν το αντιλαμβάνομαι σας δοχείο αποθήκευσης.

Γράφουν για παροχή ζεστού νερού (534 έως 1000 λίτρα την ώρα με Δ.Τ 30°C) . Φαντάζομαι ανάλογα την ισχύς του μηχανήματος.

Πράγματι σε καταβαίνω μιας και το σπίτι είναι μικρό. Τι να τα κάνω τα 24kw λες και έχεις δίκαιο…

Link to comment
Share on other sites

καλησπερα

aithilenio απο την εμπειρια σου αν το δικτυο εσωτερικα (εντος οικιας), το επιλεξω συνδυαστικα με τουμποραμα και χαλκοσωληνα (δηλαδη σε καποιο τμημα η σωληνωση να ειναι χαλκος και η συνεχεια της να ειναι τουμποραμα) θα μου δημιουργησει προβλημα?

Επισης η σωληνωση για το ΖΝΧ θα πρεπει να ειναι τουμποραμα ειδικο για ποσιμο νερο ή απλο θερμανσης ή χαλκος? Απο την εμπειρια σου τι θα προτεινες?

Link to comment
Share on other sites

Μια ακομα απορια που την εχω καιρο. Συνηθως απο οτι εχω δει και διαβασει οι σωληνωσεις θερμανσης ειναι φ15 η φ18. Εχω πετυχει σε καποιες παλιες οικοδομες (αν θυμαμαι ηταν στις αρχαιολογιες της αγιου δημητριου, οικοδομες απο το 20'-30'), οταν τιθεται σε λειτουργια η θερμανση να ακουγετε ο θορυβος της ροης του νερου σε καποια σημεια. Αυτο που οφειλεται?Στην υπαρξη μικρης ροης lt/m h μεγαλης? Στην διαμετρο του σωληνα ?Συνηθως αυτο απο που ρυθμιζεται?

Και επ' ευκαιριας αυτης της αποριας ασχετως με το συγκεκριμενο θεμα που οφειλεται ο εντονος θορυβος (βοη) οταν χρησιμοποιει το μπανιο του καποιο διαμερισμα να ακουγεται σε ολα τα υπολοιπα? αυτο το εχω διαπιστωσει στις περισσοτερες οικοδομες που εχω μεινει? υπαρχει λυση σε αυτο?

Link to comment
Share on other sites

Για ποιο λόγο να αλλάξεις υλικό στις σωλήνες?

 

Για το ΖΝΧ θα πρέπει να είναι κατάλληλοι για ποσιμο, φυσικά.

Για το νερό των κυκλωμάτων θέρμανσης, θα πρέπει να αντέχουντις περμοκρασίες τους. (Δε βάζουμε απλές πλαστικές)

 

Ο θόρυβος ροής είναι από μεγάλη ταχύτητα του ρευστού. Μειώνεται με μεγαλύτερη σωλήνα ή μείωση της παροχής του κυκλοφορητή. Μπορεί να οφείλεται και στον αέρα που έχει μεσα.

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Χαλκος 8€/μ τουμποραμα 1,5€/μ, εχει μεγαλη διαφορα κοστους. Θα προτιμουσα χαλκο για την θερμανση, πολλα τα πλεονεκτηματα αλλα τι να πρωτοκαλυψω με 700ευρω? Το στεγαστικο? Εξω δεν μοιραζει και δεν δανειζει κανενας

Οποτε σκεφτηκα ενα τμημα χαλκο στους κυριους χωρο και το υπολοιπο τουμποραμα. 500€ πηρε η ΕΠΑ με την υπογραφη και αυτο λογω της υπαρξης γραμμης στον πρωτο, που μιλαμε ειναι καθαρη υποχρεωση τους. Κατω αθηνα αυτα ειναι ολα χωρις κοστος. Εκει πουλανε διαφορετικο αεριο απο εδω? Εδω γενικα Θεσσ πεφτει πολυ κλεψιμο παντου οποτε θελοντας και μη προσαρμοζεσαι με οτι εχεις στην τσεπη σου.

Link to comment
Share on other sites

Φίλε geor αυτά που με ρωτάς δεν μπορούν να απαντηθούν εύκολα.

Βασικά δεν γνωρίζουμε για τι είδος εγκατάστασης μιλάς.

Φαντάζομαι εξωτερική περιμετρική. Αν ναι.... τότε το τουμπόραμα πώς θα τοποθετηθεί για να έχει και κάποια αξιοπρεπή εμφάνιση;

Ακόμα και οι τιμές που δίνεις δεν ξέρουμε για τι διάμετρο σωλήνα μιλάς.

Τουλάχιστον εγώ αν έχω να κάνω μία εγκατάσταση θέρμανσης, εξωτερική εμφανή, θα την έκανα με χαλκό.

Αν είχα να την περάσω στα δάπεδα θα έβαζα πλαστική σωλήνα εντός σπιράλ.

Πρώτη επιλογή PEX-A δεύτερη PEX-C πάντα με φράγμα οξυγόνου από επώνυμη εταιρία με πιστοποίηση για εγκαταστάσεις θέρμανσης με θερμαντικά σώματα.

Τι να κοστίζει 0.80 τι 1.20.

Στην ύδρευση όταν έχω να κάνω με πλαστική χρησιμοποιώ πολυστρωματική σωλήνα συγκεκριμένης εταιρίας που μην φανταστής ότι έρχεται πιο φτηνά από τον χαλκό μιας και τα πρεσαριστά εξαρτήματα είναι ακριβά.

Όσο για τους θορύβους και τις ταχύτητες δεν έχω να προσθέσω κάτι παραπάνω από ότι είπε ο Slalom. Μην περιμένεις να πάρεις απλές απαντήσεις σε τέτοιο πολύπλοκο θέμα ροών.

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Γνωριζει καποιος πρακτικα ποια τα πλεονεκτηματα και ποια τα μειονεκτηματα των λεβητων αεριου κλειστου θαλαμου καυσης και ανοιχτου?Στα εγχειριδια χρησης το μονο που αναφερουν ειναι οτι στην μια περιπτωση λαμβανει το οξυγονο μεσω του σωληνα της εξατμισης και στην δευτερη περιπτωση απο τον περιβαλλον χωρο (και ο σωληνας της εξατμισης απο τον περιβαλλον χωρο δεν λαμβανει το οξυγονο?). Ειμαι στο σταδιο επιλογης του λεβητα και δεν εχω καταλαβει την διαφορα πρακτικα ακομα για να επιλεξω. Του ανοιχτου τυπου ειναι φθηνοτεροι παντος.

Link to comment
Share on other sites

Όταν λαμβάνει αέρα επό τον περιβάλλοντα χώρο, ο χώρος πρέπει να έχει σταθερό ανοιγμα προς εξωτερικό χώρο, όταν τοποθετείται εσωτερικά.

 

Όταν λάμβάνει οξυγόνο από το σωλήνα της εξάτμισης, τότε η τελευταία έχει 2 ομόκεντρες σωλήνες.

 

Βασικά, βάλε ένα Μηχανικό να επιλέξει, όλα εξαρτώνται από το χώρο σου, δε μπορείς να βάλεις ό,τι να 'ναι, υπέρχουν περιορισμοί.

Η μελέτη τι τύπο γράφει?

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.