Μετάβαση στο περιεχόμενο

Σύμμεικτο κτήριο Vs κτήριο από οπλισμένο σκυρόδεμα.


 

Recommended Posts

συμφωνώ με αυτά που λες αν και είναι πολύ υποκειμενικά.

 

Και στην στήριξη της δοκού στον στύλο του πλαισίου τί γίνεται?

Έχουμε θλιβόμενο κάτω πέλμα που είναι ελεύθερο. Είναι ?

Η σύνδεση δοκού - υποστυλώματος δεν εξασφαλίζει την στρέψη??- το χαλυβδόφυλλο την μετάθεση?? --- ΑΝ ναι τότε δεν έχουμε εκεί εξασφάλιση έναντι στρεπτοκαμπτικού??? Και αν ναι , δεν είναι αυτή η εξασφάλιση σε όλο το μήκος της ενίσχυσης ??? , δεδομένου του ότι η ενίσχυση είναι με μισή διατομή που έχει αρκετή αντοχή σε στρέψη(?))

Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 43
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Σε αυτό το θέμα λοιπόν, πιστευω πως η ισχυρή συνήθως ενίσχυση σε πακτωμένο κόμβο δοκού -στύλου είναι αρκετή ώστε να μην έχω θέμα στρεπτοκαμπτικού σε αυτό το σημείο, με μια βοηθητική διχάλα εκεί που τελειώνει η ενίσχυση και αποτελεί και το μήκος για τον στρ.,συνήθως είμαστε ΟΚ.-για μεγάλες ενισχύσεις μπαίνει και στο μέσο διχάλα, αν υπάρχει θέμα.

Οπως καταλαβαίνεις αφού δεν είναι δυνατό να κάνω ακριβής επιλύσεις αυτή τη στιγμή ,μάλλον πάλι θα με χαρακτηρήσεις ...υποκειμενικό!

Link to comment
Share on other sites

όχι

γενικώς είναι υποκειμενικά εφόσον δεν τα υπολογίζουμε.

Το θέμα είναι:

Βάζεις διχάλα (λοξά στοιχεία από το χαλυβδόφυλλο ή την δοκίδα σου εως το κάτω πέλμα της δοκού - ανα κατάλαβα καλά) και για αυτό θεωρείς ότι σε εκείνο το μήκος έχεις δέσμευση έναντι στρ/κου ή και χωρίς διχάλες δεν υπάρχει πρόβλημα λόγω δυστρεψίας της ενίσχυσης (αυτό που περιγράφω σε προηγούμενη αποστολή)?

Link to comment
Share on other sites

Στην περίπτωση του θλιβόμενου κάτω (ενισχυμένου)πέλματος, στον πακτωμένο κόμβο στύλου-δοκού, η διχάλα πρέπει να εξασφαλίζει το κάτω πέλμα, άρα η σύγκλιση είναι σε έλασμα πλησίον στο κάτω πέλμα και ανοίγει επάνω όπου πιάνει είτε αριστερά -δεξιά σε δοκίδα (αυτό είναι το σύνηθες) ή τεγίδα αν έχω κλασσική στέγη υπόστεγου. Τώρα αν χρειάζεται ή όχι η διχάλα έχει να κάνει με τα εντατικά μεγέθη - διατομές κ.λ.π - πάντως το κρίσιμο σημείο δεν είναι η ενίσχυση, αλλά ακριβώς το σημείο που τελειώνει η ενίσχυση, το οποίο έχει ροπή α ,διατομή β και μήκος γ , αν σου βγαίνει τότε ΟΚ.Πάντως η διχάλα ακριβώς εκεί, έχει πολυ ευεργητική επίδραση,για οποιαδήποτε υπερφόρτωση και είναι και ..τσάμπα (γωνιακά)

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.