Μετάβαση στο περιεχόμενο

Δύο σενάρια για τη νομιμοποίηση των αυθαιρέτων


ilias

Recommended Posts

το άλλο βήμα απουσιάζει και θα απουσιάζει για πάντα...

 

όχι γιατί δεν ξέρουν ποιό είναι...

 

ξέρουν πάρα πολύ καλά...

 

και ακριβώς επειδή ξέρουν, δεν το τολμάνε...

 

δες τι έγινε όταν ψηφίστηκε ο ν.947 "περί οικιστικών περιοχών"...

Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 57
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Αυθαίρετο.

Η παχιά αγελάδα πάντα έτοιμη γιά άρμεγμα σε δύσκολες εποχές.

Το έτοιμο φέρετρο για χιλιάδες Ελληνες πολίτες (φανταστείτε εναν σεισμό

σαν της Ιαπωνίας,εδώ,το αντίστοιχο τσουνάμι απλά θα καθάριζε την σαβούρα

του σεισμού.

Η απίστευτη υποκρισία σύμπασας της πολιτικής σκηνής των τελευταίων

δεκαετιών.

Πηγή πλουτισμού απο τον ιδιοκτήτη γης, τον οικοπεδοκόπτη,τον μάστορα

τον μαντρά, εταιρεία μπετού, το μπάτσο της περιοχής, και πόσους άλλους...

Σήμερα δε πεδίον δόξης λαμπρον για οικολογικές μπαρούφες και ανοησίες

ανθρώπων που ποτέ δεν γνώρισαν και το χειρότερο ποτέ δεν προσπάθησαν

να καταλάβουν το αυτονόητο ότι

Ποτέ κανένας εχέφρων άνθρωπος δεν θα πλήρωνε χρυσό το φέρετρο του

αν αυτό που λέγεται κατευφημισμόν κράτος είχε φροντίσει να καλύψει την

στεγαστική του ανάγκη για κύρια και κατεπέκταση για εξοχική κατοικία με

έστω στοιχειώδη πολεόδόμηση οπως το 1923 προέβλεπε ο νόμος. Τον ίδιο νόμο που ανερυθρίαστα σήμερα οι ανώτατοι νομικοί του κράτους το χρησιμοποιούν παραβλέποντας την ελληνική πραγματικότητα λες και προέκυψαν από άλλο κράτος.

Δυστυχώς αυτή είναι η πραγματικότητα.....

Link to comment
Share on other sites

Η πραγματικοτητα ειναι οτι το κρατος δεν παρεχει πολεοδομησιμη γη, με αποτελεσμα η ζητηση να αυξανει την τιμη της γης χωρις να υπαρχει ταβανι.

 

Και φυσικο επακολουθο ειναι ο ελληνας να βολευεται μονος του. Σιγα μην περιμενει ο ελληνας το κρατος του να τον φροντισει. Αφου κ ο ιδιος ξερει τι ψηφιζει τοσα χρονια.

 

Δεν ειναι καιρος για μηχανικους, ακομα κ εδω μεταξυ μας δεν μπορουμε να σχηματισουμε μια σαφη εικονα της καταστασης. Η νομοθεσια δεν υπαρχει, τα φεκ ειναι χαρτια τουαλετας, το εχω πει εδω και καιρο.

 

Ισως θα ηταν καλυτερα τα φεκ να τα τυπωνουν σε πιο απαλο χαρτι, πιο μυρωδικο κ με λιγοτερο μελανι.

 

Εμενα παντως μου αρεσει η ιδεα της νομιμοποιησης των αυθαιρετων, μια χιλιαρουμπα το τεμαχιο θα την παρω οπως και δηποτε. Ζητω το εθνος!

Link to comment
Share on other sites

zavi, κατά τη γνώμη σου πως μπορεί να "παρέχει" το κράτος πολεοδομήσιμη γη;

 

Σε τόσο σοβαρό θέμα δεν έχει και πολύ σημασία η γνώμη μου.

 

Ας δούμε τί είχε πει ο ίδιος ο Τρίτσης, ο σημαντικότερος πολεοδόμος της χώρας μέχρι στιγμής (στους τυφλούς βασιλεύει ο μονόφθαλμος...): ''ο 1337 είναι προσωρινό εργαλείο μέχρι να περάσει το Κράτος σε νέα αντίληψη της επιστήμης της Πολεοδομίας''

 

Το πιό σύγχρονο λοιπόν εργαλείο που έχουμε αυτή τη στιγμή για πολεοδόμηση, είναι ο απαρχαιωμένος 1337!!!

 

Ο 2508 επίσης ήταν μια ανοησία και μισή, όπως έχουμε συζητήσει και σε άλλα θρεντ μαζί φίλε μου.Δεν μπορεί να απαγορεύει το βλήμα ο νομοθέτης συντελεστή δόμησης άνω του 0,80 ΓΕΝΙΚΕΥΟΝΤΑΣ τις περιπτώσεις.....ειδικά όταν μιλάμε για τις οικιστικές ανάγκες των νεοελλήνων.

 

Εν τούτοις, θα κάνω απόπειρα να σου πώ τη δική μου αντίληψη για το πώς το κράτος θα έπρεπε να πολεοδομεί: απαλλοτριώνοντας περιοχές εκτός σχεδίου, περιβαλλοντικά κατάλληλες για αστική ανάπτυξη, και αντιπαρέχοντας μερίδια γής πολεοδομημένης πλέον στους ιδιοκτήτες των απαλλοτριωμένων γεωτεμαχίων.Π.χ. ένα αγροτεμάχιο νέας κατάτμησης στην Αττική με επιφάνεια 18 στρεμμάτων και αντικειμενικής αξίας 5.000 ευρώ, μη οικοδομήσιμο που ουσιαστικά προέκυψε από άκυρη κατάτμηση, απαλλοτριώνεται και ως αντάλλαγμα ο ιδιοκτήτης παίρνει οικόπεδο αντικειμενικής αξίας 100.000 ευρώ και πληρώνει στο κράτος άλλα 95.000.

 

Το κράτος επίσης φροντίζει με αυτά τα λεφτά να φτιάξει υποδομές για αυτές τις περιοχές: ύδρευση, αποχέτευση, ηλεκτρισμό, σύνδεση με το οδικό δίκτυο.

 

Στη συνέχεια το κράτος δημοπρατεί σε κατασκευαστές τα οικόπεδα που προκύπτουν.

 

Κάπως έτσι είναι η γενική ιδέα, για να την αναλύσω χρειάζομαι πάρα πολύ χρόνο, σημασία έχει η γενική εικόνα και όχι οι λεπτομέρειες, μιας κ αυτή η κουβέντα είναι εκ των πραγμάτων αερολογίες του zavi.

 

Αλλά για να γίνουν τέτοια πράγματα, απαιτείται χωροταξικός σχεδιασμός, κ όχι αυτά τα απαίσια πασαλείματα που βγάζουν τελευταία το κάθε υπουργείο μόνο του.Αρκεί για να σε πείσω, να σου παραθέσω την ανάπτυξη των Πορτογάλων στις ΑΠΕ, που υιοθέτησαν το γερμανικό σύστημα, απαλλοτριώνοντας περιοχές, δίνοντάς τους χρήσεις γης κατάλληλες για ηλεκτροπαραγωγή ΑΠΕ, και δημοπρατώντας στον πλειοδότη το κάθε γεωτεμάχιο.Έτσι, το Πορτογαλικό κράτος δεν έσπαγε τα @@ του κάθε επενδυτή, ο επενδυτής ήταν απόλυτα κατοχυρωμένος με τη χαρτούρα καθώς η συναλλαγή γινόταν με την προϋπόθεση ότι το ΚΡΑΤΟΣ είναι τακτοποιημένο στη χαρτούρα ΚΑΙ ΟΧΙ Ο ΕΠΕΝΔΥΤΗΣ, και η Πορτογαλία έπιασε τους στόχους του 2020 10 χρόνια νωρίτερα.(και που τους έπιασε δεν έγινε κ τίποτα, πάλι διάλυση βαράνε κ αυτοί, μόνο που αυτοί έχουν πολύ μπακαλιάρο για τις δύσκολες ώρες, αλλά αλλού είναι η κουβέντα επί του παρόντος)

 

Όμως εδώ είμαστε νεοέλληνες πονηρίδηδες και σίγουρα τις πολεδομικές ευαισθησίες του καθενός θα σπεύσουν να τις εκμεταλλευτούν κοράκια της διοίκησης.....οπότε λοιπόν καλυτερα όπως είμαστε, μέσα στη μιζέρια μας, να νομιμοποιήσουμε το κάθε αυθαιρετάκι, 1.000 ευρώ δικά σου σήμερα φίλε μου μηχανικέ για το κάθε τεμάχιο κ άσε τους υπόλοιπους νεοέλληνες να πάνε να γ@@@θούνε, ο Ολυμπιακός κ το Αιγάλεω να κερδάει........

 

Εγώ την καβάτζα μου εκτός Ελλάδας την έχω βρει, οπότε τους συμπολίτες μου τους γράφω στ @@ μου, όπως κ αυτοί γράφουν εμένα στα δικά τους, περνάμε ωραία όλοι μας όλα τα καλά παιζάκια, γράφοντας ο ένας τον άλλο στα @@ μας με rotation!

Link to comment
Share on other sites

απαλλοτριώνοντας περιοχές εκτός σχεδίου, περιβαλλοντικά κατάλληλες για αστική ανάπτυξη, και αντιπαρέχοντας μερίδια γής πολεοδομημένης πλέον στους ιδιοκτήτες των απαλλοτριωμένων γεωτεμαχίων.

 

συμφωνώ 100%.

 

Πιστεύεις ότι υπάρχει περίπτωσει να τύχει (έστω και ελάχιστης) αποδοχής ένα τέτοιο μέτρο;

Link to comment
Share on other sites

Πιστεύεις ότι υπάρχει περίπτωσει να τύχει (έστω και ελάχιστης) αποδοχής ένα τέτοιο μέτρο;

 

Μπορεί, αλλά με την προϋπόθεση ότι πάλι τα κοράκια θα κάνουν κουμάντο....οπότε θα είναι σαν να μην άλλαξε τίποτα!

 

Οπότε γι' αυτό λέω ότι καλύτερα είναι να συνεχίσουμε να γράφουμε ο ένας τον άλλο στ @@ μας με rotation.

Link to comment
Share on other sites

δεν υπάρχει περίπτωση να έχει αποδοχή, και δεν έχει να κάνει μόνο με λαμόγια και κοράκια ή ζητήματα πολεοδομικού σχεδιασμού.

 

Είναι ζήτημα του πως αντιλαμβάνεται την ακίνητη ιδιοκτησία ο έλληνας

Link to comment
Share on other sites

Σήμερα αν βέβαια κάποιος ενδιαφερόταν για πολεοδόμηση η λύση ειναι απλούστατη.

 

Εχουν διαμορφωθεί οικισμοί αυθαιρέτων, με οικοδομικά τετράγωνα δρόμους και με αρκετό σε μερικές περιπτώσεις πλάτος σε αρκετούς μάλιστα απο αυτους έχουν δημιουργήσει εκκλησίες (φόβος Κυρίου γαρ..) υποτυπώδη πάρκα και μια στοιχειώδη υποδομή.

Παίρνεις λοιπόν έναν πρόσφατο (2010) ορθοφωτοχάρτη και τραβάς μία polyline περικλύωντας τον αυθαίρετο οικισμό βάζεις και αλλα χωράφια μέσα και αφού περάσεις απο Δασαρχείο. Αρχαιολογία , Ρέμματα . Δ.Ε.Η (Υψηλή τάση) Κτηματική Υπηρεσία Αιγιαλό

βάζεις όρους δόμησης και εισφορες σε γή και σε χρήμα.

Αυτοι πού εχτισαν σε οικοπεδάκια βάζουν το χρήμα και νομιμοποιούνται και ησυχάζουν

και αυτοι που τα ξεροχώραφά τους έγιναν οικοπεδάρες βάζουν την γή...

 

Τό μόνο πρόβλημα που υπάρχει σε αυτο και ομιλώ εκ πείρας ειναι πόσο έξω απο τον οικισμό θα τραβηχτεί αυτή η ρημάδα η polyline γιατι όλοι θέλουν τα χωράφια τους να γίνουν οικόπεδα..και αρχίζουν υπουργοί, δήμαρχοι. πολιτευτές, βουλευτές το δικό τους ατέρμονα χορό....

 

Παρόλα αυτά και την αναμενόμενη γκρίνια έχεις λύση άμεση γρήγορη και απλή..

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.