ΑΡΗΣ ΧΑΝΙΑ Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 9 , 2008 Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 9 , 2008 Σε μεταλλικό κτίριο στο οποίο η στέγη καλύπτεται από την πλαγιοκάλυψη θεωρείτε ότι η μετώπη επηρεάζει την κατανομή των πιέσεων ανέμου στην στέγη και πώς?
panos Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 10 , 2008 Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 10 , 2008 Ίσως δημιουργούνται μεγαλύτερες δυνάμεις υποπίεσης αναρρόφησης στην επιφάνεια της στέγης λόγω τυρβώδους ροής στην ένωση αλλά νομίζω είναι τέτοιες οι τιμές του Ε.C.1 και οι συντελεστές ασφαλείας όπου δεν τίθεται θέμα ασφάλειας.
paktomenos Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 10 , 2008 Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 10 , 2008 Για επίπεδες στέγες υπάρχει αυτό :
ΑΡΗΣ ΧΑΝΙΑ Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 10 , 2008 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 10 , 2008 μα αυτό είναι για επίπεδες στέγες. Επειδή υπάρχει το μπαρτάζ θεωρούμε ότι είναι επίπεδη η στέγη?
paktomenos Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 11 , 2008 Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 11 , 2008 Απ ότι γνωρίζω είναι η μόνη περίπτωση παρόμοια με αυτό που περιγράφεις που καλύπτεται από τον EC1. Για κεκλιμένες στέγες δεν υπάρχει τέτοια πρόβλεψη. Το ύψος αναφοράς πάντως μετριέται μαζί με το προεξέχων τμήμα (και όχι όπως φαίνεται στο σχήμα). Το μεγάλο πρόβλημα είναι πάντως στο χιόνι σε μια τέτοια περίπτωση. Λόγω του θύλακα που δημιουργείται και μπορεί να γεμίσει με χιόνι, θέλει μεγάλη προσοχή στις φορτίσεις.
ΑΡΗΣ ΧΑΝΙΑ Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 11 , 2008 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 11 , 2008 Σε ευχαριστώ για την άποψη σου Ναι είναι η μόνη περίπτωση που έχει στηθαίο. Γράφει όμως ξεκάθαρα ότι είναι για οριζόντιες στέγες. Μήπως θα μπορούσε και θα έπρεπε να έχει ανάλογη περίπτωση για δικλινή στέγη? Πιστεύω ότι και εδώ ο EC1 έχει ελλείψεις (?)
paktomenos Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 11 , 2008 Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 11 , 2008 Τελικά συμβαίνουν και στους καλύτερους... και είναι μια κατσκευή πολύ συνηθισμένη στην πράξη.
ΑΡΗΣ ΧΑΝΙΑ Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 11 , 2008 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 11 , 2008 ευτυχώς που ισχύει και ο Ελληνικός τελικά. Με κάποιες κατά τόπους τροποποιήσεις είναι σχετικά εντάξει
Αλέξανδρος Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 11 , 2008 Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 11 , 2008 ΑΡΗΣ ΧΑΝΙΑ καλό θα ήταν να δώσεις κάποιο σχήμα με διαστάσεις. Πίστεύω ότι δημιουργεί υποπίεση στη στέγη. Βέβαια εξαρτάται από τη γεωμετρία. Σκέψου το όπως τη ροή νερού. Μόλις θα έβρισκε τη μετώπη θα έκανε ουσιαστικά ένα "άλμα" αλλά ακριβώς κάτω από τη ροή θα δημιουργούνταν στροβιλισμοί. Τώρα αν αυτό το "άλμα" είναι αρκετό για να περάσει τον κορφιά της στέγης σου εξαρτάται από την ταχύτητα του αέρα αλλά και από τη γεωμετρία της στέγης. Δεν ξέρω αν σε βοήθησα νομίζω όμως ότι στην υδραυλκή θα βρεις τη λύση για τη ροή του ανέμου σε τέτοια περίπτωση. Όσον αφορά το μέγεθος θα σου πρότεινα να είσαι συντηριτικός, χρησιμοποιόντας στοιχεία από της πινακίδες γιατον υπολογισμό των πιέσεων στη μετώπη και στοιχεία από τις συνεχόμενες "πριονοτές" στέγες που δείχνει ο κανονισμός.
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο
Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!
Εγγραφή νέου λογαριασμούΣύνδεση
Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα