Μετάβαση στο περιεχόμενο

Recommended Posts

Δημοσιεύτηκε

Καλησπέρα συνάδελφοι! Έχω ένα πρόβλημα και θα ήθελα τις απόψεις σας. Ένας πολύ καλός μου φίλος μετακόμισε πρόσφατα στο σπίτι της φίλης του το οποίο είναι σε εκτός σχεδίου περιοχή. Το κτίσμα είναι ισόγειο και πρέπει να έχει κτιστεί σε 2-3 διαφορετικές χρονικά κατασκευαστικές φάσεις. Έτσι υπάρχουν δύο πλακοσκεπείς χώροι και ένας χώρος με μονόριχτη ξύλινη στέγη με επικάλυψη κεραμίδια. Πριν 2 χρόνια του έκαναν θερμοπρόσοψη σε όλες τις εξωτερικές επιφάνειες και θερμοϋγρομόνωση στα δώματα. Αμέσως μετά άρχισε να εμφανίζονται σημάδια υγρασίας στον χώρο με την στέγη σε μια οριζόντια ζώνη από 0-0,7μ. από το δάπεδο. Εξωτερικά αυτού του χώρου υπάρχει αυλή η οποία κατασκευάστηκε την ίδια περίοδο με την θερμοπρόσοψη. Εγώ με σύμφωνα με την εμπειρία μου υπέθεσα ότι πρόκειται για ανιούσα υγρασία η οποία προέρχεται είτε από την ανεπαρκή μόνωση της όποιας θεμελίωσης, είτε από την έλλειψη σφραγιστικού υλικού ανάμεσα στο σοβατεπί και τα πλακίδια της αυλής. Επίσης μετά από λίγο άρχισε να παρουσιάζονται και προβλήματα στα λευκά κουφώματα αλουμινίου που βρίσκονται στον χώρο αυτό με αποτέλεσμα να υπάρχει πλέον έντονη διάβρωση της κάτω παρειάς τους η οποία συνοδεύεται με δημιουργία ρευστού υλικού με περίεργη μυρωδιά και ενός είδος μαλλιαρής μούχλας. Από συνομιλία που είχα με έμπειρο κατασκευαστή κουφωμάτων αλουμινίου μου είπε ότι πρόκειται για ‘’ψωρίαση’’ των κουφωμάτων λόγο πιθανός κακού κράματος του υλικού ή άμεση επαφή του κουφώματος με υλικό που περιέχει ασβέστη. Λύση μου είπε ότι είναι η αντικατάσταση και πιθανόν να είναι χωρίς κόστος αν τα κουφώματα είναι σε εγγύηση για το φαινόμενο αυτό. Οι ερωτήσεις μου είναι οι εξής:

1) Ποιος είναι ο πιθανός λόγος της υγρασίας στους τοίχους του χώρου αυτού?

2) Η υγρασία στον τοίχο έχει παίξει ρόλο στην διάβρωση των κουφωμάτων?

3) Τι λύσεις προτείνεται εσείς για τέτοιου είδους φαινόμενα?

 

(Υ.Γ. Σας ευχαριστώ προκαταβολικά και επισυνάπτω φωτογραφικό υλικό από τα κουφώματα.)

post-24341-131887267651_thumb.jpg

post-24341-131887267671_thumb.jpg

Δημοσιεύτηκε

αυτό που βλέπω είναι βιολογική διάβρωση του κράματος απο κάποιο μύκητα που έχει αναπτυχθεί και τρέφεται με την βαφή. Κατά 90% στην Ελλάδα το πρόβλημα είναι Cladosporium το οποίο δημιουργεί περιττώματα με πεχα 3-4. Εκλύουν τοξίνες και μπορεί να εμφανιστεί άσθμα. Πάμε στην λύση.

 

Ψεκάζουμε την επιφάνεια με ψυκτικό για κακώσεις (απο το φαρμακείο). Αμέσως καθαρίζουμε με καθαρό ξίδι ΤΟΠ με βούρτσα (να βρομίσει ο τόπος). Το ψυκτικό και απο μέσα και από έξω. Κλείνουμε με εποξειδική πάστα με αντι-βακτηριακή προστασία.

  • Upvote 1
Δημοσιεύτηκε

Πιθανότητα είναι μύκητας. Πάντως δεν είναι "ψωρίαση" ή σωστότερα Νηματοειδής Διάβρωση, όπου δεν υπάρχει μυρωδιά και απλά αρχικά φεύγει η επιφάνεια της βαφής και έπειτα η διάβρωση προχωρά σε βάθος.

Δες στο link παραπάνω φωτό της νηματοειδούς διάβρωσης και σύγκρινε

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.