Μετάβαση στο περιεχόμενο

Νομιμοποίηση ισόγειου σε υφιστάμενη τριώροφη οικοδομή.


Recommended Posts

παιδία καλημέρα εχω αντιμετωπισει ενα προβλημα με μια νομιμοποιηση ενος ισογειου η αδεια του οποιου βγηκε το 1979 μαζι με εναν οροφο,κτιστηκε ο οροφος αλλα το ισογειο εμεινε μονο με περιμετρικη τοιχοποιια.εν συνεχεια τελη του 83 βγαινει αδεια προσθηκης 2ου οροφου παρουσιαζοντας το ισογειο ως πιλοτη αφου εξαντληθηκε ΣΔ.οπως καταλαβαινεαι μετα πο καποια χρονια και με εξαντλημενο τον ΣΔ η υποτιθεμενη πιλοτη γιναιται ενα ωραιοτατο ισογειο διαμερισμα!τι κανουμε σε αυτην την περιπτωση?ξερετε τι δικαιολογητικα θελει?και εν τελει αξιζει το κοπο η διαδικασια αυτη?η αμοιβη θα βγει πολυ μικρη?

ευχαριστω

Link to comment
Share on other sites

Αμα εχεις εξαντλησει ΣΔ , βραστα. Αν ειναι ενας ο ιδιοκτητης του κτιριου θα πρεπει να κοψεις m2 απο αλλους οροφους του κτιριου κανοντας τα ημ/θριους και να τα κανεις προσθηκη στο ισογειο. Να περασεις κι ενα τμημα του ισογειου ως κλειστο χωρο σταθμευσης κερδιζοντας κι αλλα m2.

 

Ετσι θα παρεις και ρευμα στο ισογειο (αν αυτο ειναι το προβλημα) αλλα θα εχουν γινει ολα αυθαιρετα μετα !.

 

Μηπως υπαρχει περιπτωση μεταφορας συντελεστη ?

Link to comment
Share on other sites

Μηπως υπαρχει περιπτωση μεταφορας συντελεστη ?

 

Μόνο αυτό σε σώζει.

 

Καθώς :

 

υπερβαση δόμηση----> το οποίο διορθώνει με άνοιγμα της "pilotis".

 

Οι αμοιβές είναι πραγματικά μικρές καθώς είναι :

1) αποτύπωση αρχ.

2)αποτ. στατ.

3) έλεγχος υπαρχ.

Link to comment
Share on other sites

Μην τα μπερδεύεις.

 

Ψάξε λίγο για νομιμοποιήσεις και εξαιρέσεις από κατεδάφιση, χρησιμοποιώντας την "Αναζήτηση" και θα καταλάβεις.

 

Επιγραμματικά σου λέω τα στάδια:

1) εξαίρεση από κατεδάφιση (αλλά εσύ πως να το εξαιρέσεις αφού ΑΝΕΤΑ μπορούν να σου πούν άνοιξε το ισόγειο και κάντο pilotis καθώς αν το κάνεις δεν βλάπτεις το Φ.Ο. , άρα δεν είναι επικίνδυνο.

 

2) νομιμοποιείς ότι εξαιρέθηκε.

 

Αυτό δεν θα εξαιρεθεί. Θα σου δοθεί εντολή να πληρώσεις

-πρόστιμο ανέγερσης και αυθαίρετης αλλαγής χρήσης

-πρόστιμο διατήρησης έως την ημέρα που θα το "ανοίξεις" με ιδία έξοδα για την κατεδάφιση των τοιχοποιιών κλπ κλπ κλπ

Link to comment
Share on other sites

αρα προφανως δεν μπορει να νομιμοποιηθει σαν ισογειο διαμερισμα αλλα σαν πιλοτη (αν καταλαβα καλα) το προβλημα που εχουν αυτοι ειναι να κανουν οριζοντια ιδιοκτησια στο ισογειο αφου δεν εχει!αν και το δηλωνουν λεει στην εφορια και ολα αυτα για να δηλωθει κανονικα στο κτηματολογιο.

Link to comment
Share on other sites

Ένα έχω να πω. Όλοι κάνουν τα αυθαίρετά τους και μετά τρέχουν σε μηχανικό να βρούν λύση. Συνήθως βρίσκουν νέο μηχανικό που έχει ανάγκη να καλύψει τα έξοδά του, αφού οι παλαιότεροι μηχανικοί δεν τις ακουμπάνε τις άδειες αυτές.

Ο νέος μηχανικός συνήθως αναλαμβάνει την δουλειά, ασχολείται σοβαρά, ρωτάει από εδώ και από εκεί, διαβάζει υπερβολικά και ατελείωτες ώρες νομοθεσίες, και τελικά αν είναι τυχερός, βρίσκει κάποια λύση.

Η λύση αυτή τις πιο πολλές φορές θα δείξει κάποιες αλλαγές π.χ κατεδάφιση κάποιου μικρού τμήματος, προσθήκη κάποιου άλλου κλπ. Ποτέ δεν θα αρέσει στους πελάτες αυτό γιατί θα έχει αυξημένα έξοδα, διαδικασίες κλπ.

Τελικά οι πελάτες θα αποσυρθούν από την ιδέα νομιμοποίησης (αν δεν υπάρχει καταγγελία). Και στην καλύτερη περίπτωση θα λένε λόγια για την ανικανότητα του μηχανικού. Στην χειρότερη θα ζητάνε και επιστροφή της όποιας αμοιβής πήρε ο ταλαίπωρος ο μηχανικός διότι "δεν έγινε η δουλεία"

Αν φυσικά δεν είχε πάρει και προκαταβολή τότε κλάφτον (τον νέο μηχανικό)

Φυσικά από ότι καταλάβατε μιλώ ΚΑΙ για το άτομό μου.

ΡΕ ΜΠΟΥΛΝΤΟΖΑ ΠΟΥ ΣΑΣ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ. ΗΜΑΡΤΟΝ ΜΕ ΤΑ ΑΥΘΑΙΡΕΤΑ.

Ακούς εκεί θέλουν λέει να κάνουν σύσταση για το αυθαίρετο και όταν τους πεις το και το, θα σε πουν και άχρηστο.

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

παιδια μελετωντας την αδεια ξανα παρατρω οτι δεν υπαρχουν πουθενα οι ημ/χωροι καθως και το οτι ο παλιος μηχανικος συμπεριλαμβανει στην δομηση και τους κοινοχρηστους χωρους της σκαλας!αρα τελικα βγαινουν καποια μ2 παραπανω.

αλλα επειδη λεω να μην μπλεξω με πολεοδομιες και τετοια σκεφτομαι να κανω μια αποτυπωση του κτηριου και εναν πινακα χιλιοστων που θα περιλαμβανει και την πιλοτη η οποια εχει κλειστει πλεον και εχει γινει διαμερισμα και ας παει σε συμβολαιογραφο να κανει οριζοντια ιδιοκτησια!

εγω ανα κανω μια απλη αποτυπωση και δηλωνωντας οτι ουτε παλαιοτερες αδειες ηταν διαθεσιμες καθως και ολα τα ορια μου τα υπεδειξε ο ιδιοκτητης και να τον βαλω να υπογραψει δεν καλυπτομαι ως μηχανικος τι λετε?

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.