Μετάβαση στο περιεχόμενο

Νόμος Natura & Δόμηση


dpl

Recommended Posts

Καλησπέρα,

 

'Άκουσα ότι πρόσφατα πέρασε στον νόμο που αφορά τη ζώνη Natura ένα άρθρο που απαγορεύει τη δόμηση σε οικόπεδα με κλίση >40% , και επιτρέπει την ανοικοδόμηση μόνον μονώροφων κτισμάτων με μέγιστο εμβαδόν 150,00μ2, στα μικρά νησιά.

 

Γνωρίζει κάποιος πιο συγκεκριμένα κάτι; Ισχύει πράγματι; Ποιος νόμος είναι ή ποια νησιά περιλαμβάνει..;

 

Ευχαριστώ

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Συνάδελφοι θα μπορούσε κάποιος να μου πει στα σίγουρα αν οι θεσμοθετημένες 500 μ , περιμετρικές Ζώνες Δ , σε παραδοσιακούς οικισμούς με εγκεκριμένο ρυμοτομικό σχέδιο πόλεως , που εμπίπτουν σε περιοχές ΝΑΤURΑ ,εξακολουθούν να έχουν αρτιότητα 2 στρεμμάτων ?

Άποψή μου είναι ότι δεν δεν μπορούν πλέον να οικοδομηθούν με 2 στρ. καθόσον οι περιοχές natura , σύμφωνα με το Νόμο περί βιοποικιλότητας οριοθετούνται από το πέρας των σχεδίων πόλεων , άρα και οι Ζώνες Δ

που εμπίπτουν σε NATURA , οικοδομούντα με αρτιότητα 10 στρ. ή κατά παρέκκλιση 4 στρ.

Η αντίθετη άποψη λέει ότι : Επειδή οι Ζώνες Δ των παραδοσιακών οικισμών και μόνο ( και όχι των οικισμών προ του ΄23 ), έχουν οριοθετημένο περίγραμμα παράλληλο κατά 500 μ του σχεδίου Πόλεως και κατά κανόνα θεσπισμένη και όχι ως παρέκκλιση , την αρτιότητα των 2 στρεμμάτων , εξακολουθούν να είναι άρτια , επειδή στο αρθρ. 9 του Νόμου περί βιοποικιλότητας , λέει ότι καταργούνται όλες οι παρεκκλίσεις εκτός σχεδίου .

Άρα τα οικόπεδα(και όχι γήπεδα όπως αναφέρονται στα σχετικά Π.Δ. οριοθέτησης ) επειδή έχουν κατά κανόνα αρτιότητα 2 στρ. δεν εμπίπτουν στις παρεκκλίσεις αρτιότητας όπως επί Ε.Ο. και Ζωνών οικισμών προ 23 και εξακολουθούν να είναι Άρτια κ οικοδομήσιμα !!!!

Τι από τα δύο ισχύει ?

 

Ευχαριστώ

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.