proengineer Δημοσιεύτηκε Μάιος 3 , 2011 Δημοσιεύτηκε Μάιος 3 , 2011 Καλησπέρα, ξέρει κανείς αν χρειάζεται πυρασφάλεια σε ξηλουργείο?? Αν ναι ποια είναι η νομοθεσία?? Ευχαριστώ
deathlok Δημοσιεύτηκε Μάιος 3 , 2011 Δημοσιεύτηκε Μάιος 3 , 2011 χρειάζεται για αρχή πρέπει να διευκρινίσεις αν το κτήριο είναι νέο η υφιστάμενο
proengineer Δημοσιεύτηκε Μάιος 4 , 2011 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Μάιος 4 , 2011 Είναι νέο κτήριο, επίσης στην πυροσβεστική μου είπαν να το αντιμετωπίσω ως αποθήκη. Επίσης πως βρίσκω μια λίστα με τα εύφλεκτα υλικά σε αποθήκη, το ξύλο δε νοείται ένα από αυτά?? (είναι για Απαλλαγή από άδεια εγκατάστασης και λειτουργίας) Ευχαριστώ
κόκκινος Δημοσιεύτηκε Μάιος 4 , 2011 Δημοσιεύτηκε Μάιος 4 , 2011 Το ξυλουργείο δεν αντιμετωπίζεται ως αποθήκη αλλά ως βιοτεχνική εγκατάσταση και η μελέτη ενεργητικής πυροπροστασίας συντάσεται σύμφωνα με την 1589/104/2006 απόφαση. Ανήκει στις βιοτεχνίες μεσαίου κινδύνου (Αβ). Το ότι στεγάζεται σε νέο κτίριο (μετά τον 2/1989) σε υποχρεώνει να συμπεριλάβεις στη μελέτη και την θεωρημένη μελέτη παθητικής πυροπροστασίας με το αντίστοιχο σχέδιο κάτοψης από τον φάκελο της πολεοδομίας
matsamplokos Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 25 , 2013 Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 25 , 2013 Θα ήθελα να ρωτήσω κάτι σχετικά με την μελέτη ενεργητικής για ξυλουργείο.. Η 1589 αναφέρει ότι: Επιχειρήσεις που στεγάζονται σε κτίρια των οποίων οι υπερκείμενοι όροφοι χρησιμοποιούνται για κατοικία, ξενοδοχείο, εκπαίδευση και συνάθροιση κοινού υποχρεούνται, ανεξάρτητα από τη στεγασμένη επιφάνειά τους πρέπει να τοποθετούν αυτοδιεγειρόμενους πυροσβεστήρες οροφής αναλόγου κατασβεστικού υλικού καλύπτοντας τους χώρους, του μηχανολογικού εξοπλισμού και τους χώρους αποθήκευσης υλικών.Στην περίπτωση αυτή κάθε πυροσβεστήρας των 6χιλ/μων θα υπολογίζεται ότι καλύπτει 10 τ.μ. προστατευόμενης επιφάνειας και κάθε πυροσβεστήρας των 12 χιλ/μων θα υπολογίζεται ότι καλύπτει 15 τ.μ. Ακριβώς από κάτω αναφέρει: Απαιτείται η εγκατάσταση αυτοδιεγειρόμενου πυροσβεστήρα οροφής μόνο στις επιχειρήσεις που οι δραστηριότητές τους αναπτύσσονται σε περισσότερους από ένα ορόφους στο επίπεδο υπεράνω του οποίου υφίσταται μια από τις προαναφερόμενες χρήσεις. Στην περίπτωση μου που το ξυλουργείο είναι σε ισόγειο και από πάνω υπάρχει σπίτι, χρειάζονται πυροσβεστήρες οροφής έτσι;
cna Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 25 , 2013 Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 25 , 2013 Ναι, χρειάζονται. Ο πατέρας μου, όταν είχε το ξυλουργείο του κάτω από φροντιστήριο, είχε υποχρεωθεί να τοποθετήσει 8 τέτοιους πυροσβεστήρες.
matsamplokos Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 25 , 2013 Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 25 , 2013 Ευχαριστώ για την απάντηση! Και αυτοί θα καλύπτουν όλη την επιφάνεια απ'ότι καταλαβαίνω έτσι; Μιας και οι πρώτες ύλες είναι εύφλεκτες.
cna Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 25 , 2013 Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 25 , 2013 (edited) Σαφώς! Θα πρέπει βέβαια να ελέγξεις την ακτίνα δράσης του κάθε πυροσβεστήρα, ώστε να καλύπτει ο καθένας 10 τετραγωνικά, και να τους τοποθετήσεις ανάλογα... Edited Απρίλιος 25 , 2013 by cna 1
matsamplokos Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 25 , 2013 Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 25 , 2013 Η πυροσβεστική μου είπε τελικά μόνο αν το ξυλουργείο είναι από 2 ορόφους και πάνω θέλει οροφής..
cna Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 25 , 2013 Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 25 , 2013 Χμμμμ... Μάλλον θα πρέπει κάποια στιγμή να συνεννοηθούν οι υπηρεσίες μεταξύ τους. Η τοπική υπηρεσία μου έχει πει άλλα...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο
Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!
Εγγραφή νέου λογαριασμούΣύνδεση
Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα