Μετάβαση στο περιεχόμενο

Απογραφή Κτιρίων και Πληθυσμού-Κατοικιών 2011


tpanag

Recommended Posts

10-24 Μαίου 2011, θα πραγματοποιηθεί η απογραφή για όσους δεν το γνωρίζουν. Αποφάσισα να κάνω αίτηση (ηλεκτρονικά μέσω του site www.statistics.gr) προ καιρού καθώς ο χρόνος πλέον είναι ...άφθονος. Έκανα αρχικά μια για απογραφέας και άλλη μια μετά για τομεάρχης. Προ 10ημέρου περίπου μου απέστειλαν e-mail ότι επιλέχθηκα ως απογραφέας.

Σήμερα είχαμε το "σεμινάριο". Μας έδωσαν φάκελο με τα έντυπα καθώς και οδηγίες και ξεκίνησαν να δίνονται προφορικά και οι διευκρινήσεις.

Καταρχήν, αν δείτε τις πληροφορίες που ζητάει το έντυπο, θα "φρικάρετε". Από ονοματεπώνυμο (ασφαλώς) μέχρι πόσα παιδιά έχουν γεννήσει τα θήλεα μέλη του "νοικοκυριού". Ενδιάμεσα περνάμε από ακριβή στοιχεία τίτλου σπουδών, απασχόληση, ώρες απασχόλησης*, επάγγελμα, προηγούμενο τόπο διαμονής, δε συζητώ καν για στοιχεία κτισμάτων τα οποία για να εξαχθούν ο απογραφέας όντως θα πρέπει να είναι Μηχανικός ή να ρωτάει Μηχανικό (εμβαδό κατοικίας, είδος θέρμανσης, τ.μ. κουζίνας κλπ.). Γενικά ρωτάται ό,τι σχεδόν μπορείτε να φανταστείτε. Μιλάμε για απόλυτο φακέλωμα σε όποιον πέσει στην παγίδα να δηλώσει πραγματικά στοιχεία (σκανάρονται φυσικά όλα τα έντυπα και περνάνε ocr αν δεν το ξέρετε και ακόμα και αν ρητά αναφέρεται ότι θα διατεθούν δημόσια ως γενικά στοιχεία και μόνο κανείς δε μας εγγυάται για την τύχη τους σε πρωτογενές επίπεδο). Αμφιβάλω αν δεδομένων των συγκυριών και των συνθηκών του τελευταίου καιρού δεχτεί να ανοίξει την πόρτα (ή ακόμα χειρότερα να απαντήσει πάνω από ένα 30-40% του πληθυσμού) σε τέτοιες ερωτήσεις με το φόβο που έχει κυριαρχήσει. Η απογραφή σημειώνω ότι είναι υποχρεωτική και μόνο αστυνομία και εισαγγελέα δε μας πρότειναν να φωνάξουμε σε όσους αρνούνται (επιβάλλεται αντιθέτως όμως να ενημερωθεί τομεάρχης, επόπτες κλπ. αφού πετάξουμε σημείωμα κάτω από την πόρτα, επικοινωνήσουν τηλεφωνικά οι υπεύθυνοι της Στατιστικής Υπηρεσίας κλπ.).

Τώρα στην ουσία για να δείτε πόσο γελοίοι είναι: για όλα αυτά (υπολογίζω μίνιμουμ χρόνο ενασχόλησης ανά κατοικία μαζί με όλη τη χρονοτριβή -λείπει-δε λείπει-ξαναπέρνα το απόγευμα-έλα αύριο κλπ.) τα 45 λεπτά με 1 ώρα ανά κατοικία. Η αμοιβή διαμορφώνεται ως εξής: 1,7 ευρώ για κάθε απογραφόμενη κατοικία και 1,3 ευρώ για κάθε απογραφόμενο άτομο εντός αυτής. Προσέξετε τώρα για να φρίξετε: ειδικά για όσους ελ. επαγγελματίες διαθέτουν μπλοκ ΑΠΥ και δήλωσαν/δηλώσουν εισόδημα >5.000 ευρώ κατά το προηγούμενο έτος, οι τιμές αυτές συμπεριλαμβάνουν τον ΦΠΑ! (Και την παρκαράτηση 20% συμπληρώνων εγώ και όλα αυτά υπό τον όρο ότι η ΔΟΥ μου θα δεχθεί να επέκταση δραστηριότητας με κάποιον σχετικό ΚΑΔ!). Όπως τα υπολόγιζα, με δεδομένο το 100-150 κατοικίες για το 15ήμερο και το 2,1-2,2 ατόμων ανά κατοικία, αν μου άνοιγαν όλοι, θα έπαιρνα τελικά στο χέρι περίπου ένα 450άρι ευρώ καθαρό. Όλοι οι υπόλοιποι, άνεργοι, Δημόσιοι Υπάλληλοι (γιατί δεν εξαιρούνται αυτοί-απορώ πως νοείται να κάνει δουλειά που απαιτεί καθαρά και πρωινή απασχόληση, άνθρωπος ο οποίος υποτίθεται ότι εργάζεται αυτές τις ώρες), μισθωτοί, κλπ. φορολογούνται αυτοτελώς με κάποιο ποσό γύρω στο 20% και αυτό είναι όλο. Μιλάμε δηλαδή για ξεκάθαρη διάκριση μεταξύ (υποτίθεται) ίσως πολιτών αυτού του γελοίου κράτους! Φυσικά δήλωσα στο διάλειμμα της ενημέρωσης ότι δεν προτίθεμαι να συμμετάσχω (η προϊσταμένη του "κλιμακίου" φάνηκε να γνωρίζει και μου είπε η ίδια αμέσως "όντως δεν αξίζει στην περίπτωσή σας") αφού μου διευκρίνησαν τα παραπάνω, και τους είπα πως πολύ απλά μας εμπαίζουν.

 

 

* Πάμε στον αστερίσκο για να καταλάβετε τι δούλεμα τρώμε. Το είδα και το άκουσα και δεν πίστευα στα αυτιά μου!

Βάση προδιαγραφών της Eurostat, θα θεωρηθεί (υπάρχει ανάλογο πεδίο), ως εργαζόμενος, όποιος την προηγούμενη εβδομάδα της απογραφής, έχει εργαστεί έστω και 1 ώρα συνολικά! Αυτό κατά τη νέα τάξη πραγμάτων θεωρείται "απασχόληση" και αποτελεί ικανή συνθήκη για να μην ενταχθεί-συνυπολογιστεί κάποιος στους ανέργους!

Link to comment
Share on other sites

μίνιμουμ χρόνο ενασχόλησης ανά κατοικία μαζί με όλη τη χρονοτριβή -λείπει-δε λείπει-ξαναπέρνα το απόγευμα-έλα αύριο κλπ.) τα 45 λεπτά με 1 ώρα ανά κατοικία. Η αμοιβή διαμορφώνεται ως εξής: 1,7 ευρώ για κάθε απογραφόμενη κατοικία και 1,3 ευρώ για κάθε απογραφόμενο άτομο εντός αυτής. Προσέξετε τώρα για να φρίξετε: ειδικά για όσους ελ. επαγγελματίες διαθέτουν μπλοκ ΑΠΥ και δήλωσαν/δηλώσουν εισόδημα >5.000 ευρώ κατά το προηγούμενο έτος, οι τιμές αυτές συμπεριλαμβάνουν τον ΦΠΑ! (Και την παρκαράτηση 20% συμπληρώνων εγώ και όλα αυτά υπό τον όρο ότι η ΔΟΥ μου θα δεχθεί να επέκταση δραστηριότητας με κάποιον σχετικό ΚΑΔ!). Όπως τα υπολόγιζα, με δεδομένο το 100-150 κατοικίες για το 15ήμερο και το 2,1-2,2 ατόμων ανά κατοικία, αν μου άνοιγαν όλοι, θα έπαιρνα τελικά στο χέρι περίπου ένα 450άρι ευρώ καθαρό. Όλοι οι υπόλοιποι, άνεργοι, Δημόσιοι Υπάλληλοι (γιατί δεν εξαιρούνται αυτοί-απορώ πως νοείται να κάνει δουλειά που απαιτεί καθαρά και πρωινή απασχόληση, άνθρωπος ο οποίος υποτίθεται ότι εργάζεται αυτές τις ώρες), μισθωτοί, κλπ. φορολογούνται αυτοτελώς με κάποιο ποσό γύρω στο 20% και αυτό είναι όλο. Μιλάμε δηλαδή για ξεκάθαρη διάκριση μεταξύ (υποτίθεται) ίσως πολιτών αυτού του γελοίου κράτους! Φυσικά δήλωσα στο διάλειμμα της ενημέρωσης ότι δεν προτίθεμαι να συμμετάσχω (η προϊσταμένη του "κλιμακίου" φάνηκε να γνωρίζει και μου είπε η ίδια αμέσως "όντως δεν αξίζει στην περίπτωσή σας") αφού μου διευκρίνησαν τα παραπάνω, και τους είπα πως πολύ απλά μας εμπαίζουν.

 

 

εχω δηλωσει και εγω

και μαλλον θα παω

 

αυτο με τον κωδικο δεν το ειχα σκεφτει... τι θα βαλουμε εκει το 2012 για οικονομικο ετος 2011 μακαρι να `ξερα

 

βεβαια σε ολη την παραπανω σκεψη σου εχεις απολυτο δικιο

αλλα ενας βασικος παραγοντας ειναι σε τι περιοχη θα πηγαινες για απογραφη

?

 

 

δεν τα ειχα υπολογισει τοσο αναλυτικα οσο ο tpanag και ομολογω οτι με εβαλε σε σκεψεις

Link to comment
Share on other sites

Στη γειτονιά μου. Ο τομέας που με τοποθέτησαν ξεκινάει από το επόμενο Ο.Τ. από αυτό που είναι το σπίτι μου. Δηλαδή εκτός των άλλων, θα πρέπει να ρεζιλευτώ στη γειτονιά χτυπώντας κουδούνια, πετώντας ραβασάκια κάτω από την πόρτα σε όσους δεν ανοίγουν και ενοχλώντας τους γείτονές μου. Η περιοχή το μόνο που επηρρεάζει είναι το πόσο πυκνοκατοικημένη είναι (πόσο περπάτημα θα ρίξεις δηλαδή). 100-150 κατοικίες αναλαμβάνει ο κάθε απογραφέας. Υπολόγιζα μόνος μου 2,5 άτομα ανά νοικοκυριό και τελικά έπεσα μέσα. 2,1 περίπου μου είπε ο τομεάρχης ότι έβγαλε η προμέτρηση. 150Χ1,7 + 150Χ2,1Χ1,3 = 664,50 Ευρώ. Μικτά με τον ΦΠΑ και την παρακράτηση και υπό τον όρο ότι θα σου ανοίξουν όλοι (πράγμα μάλλον απίθανο)! Όπως τους είπα κιόλας ευθέως, έχω μάθει και λόγω επαγγέλματος ό,τι αναλάμβάνω να το κάνω υπεύθυνα (γιατί είναι δουλειά που πρέπει να γίνει υπεύθυνα, αλλιώς ας μην πετάξουμε μερικά ακόμα εκατομμύρια ευρώ) πράγμα για το οποίο η αστεία αυτή αμοιβή, δεν αφήνει περιθώρια.

Link to comment
Share on other sites

Είναι για κλάματα όλη αυτή η κατάσταση...

Μετά μιλάνε για greek statistics!!!

Τι στιγμή που το ελληνικό κράτος λειτουργεί με τέτοιους τρόπου!!!

Link to comment
Share on other sites

καταλαβα

 

εγω εχω τυχει σε περιοχη που δεν υπαρχουν πολυ κατοικοι (χωριο με κυριως εξοχικες κατοικιες)

 

τωρα εδω που φτασαμε θα παω και οτι βγει

 

οποιος ειναι εκει ενταξει αλλιως μια ειδοποιηση και αν ερθει ηρθε

δεν θα σκασω κι ολας!

 

τωρα πλεον περισσοτερο ανησυχω για την δηλωση της επομενης χρονιας που θα γινει ολο το μπλεξιμο !

 

Αντε ρε `σεις

ωραιοι ειμαστε και το ποσοι ειμαστε θα το βρουμε κουτσα στραβα (που ελεγε και ο σπυρος παπαδοπουλος την προηγουμενη απογραφη)

αλλα ποτε θα ξεφυγουμε απο αυτα τα φωτεινα μυαλα δεν ξερω!

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.