delaxo Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 11 , 2011 Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 11 , 2011 Δεν υπάρχει καμία ασάφεια, το κείμενο είναι ξεκάθαρο: "σε περίπτωση κατασκευής στέγης, το μέγιστο ύψος προσαυξάνεται". Το "μέγιστο ύψος" αναφέρεται σε όλο το κτίριο, όχι στο "ύψος στέγης". Βέβαια κάποιος σαδιστής ψείρας μπορεί να εντοπίσει ασάφεια στην περίπτωση συνδυασμού στέγης και δώματος στην επικάλυψη του κτιρίου: Η προσαύξηση του 1.20 εφαρμόζεται και στο τμήμα με δώμα?
proteas Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 14 , 2011 Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 14 , 2011 Το 1,20 αφορά τη στέγη και κάθε δομικό στοιχείο που έχει σχέση με αυτή, για παράδειγμα την τοιχοποιία (κιτσούλια) σε μια δίριχτη στέγη. Σε περίπτωση όμως εμφανούς στέγης ή κεκλιμένης πλάκας πάνω στην οποία θα καθήσει η κεραμοσκεπή, το μέγιστο ύψος των στοιχείων του φέροντος οργανισμού δεν μπορούν να ξεπερνούν τα 7,50μ. Χάνεις την έννοια της στέγης ως στέγη και έχεις απλώς επικάλυψη δώματος (εννοείτε κεκλιμένο) με κεραμίδια.
Stergios 070 Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 14 , 2011 Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 14 , 2011 Το 1,20 αφορά τη στέγη και κάθε δομικό στοιχείο που έχει σχέση με αυτή, για παράδειγμα την τοιχοποιία (κιτσούλια) σε μια δίριχτη στέγη.Σε περίπτωση όμως εμφανούς στέγης ή κεκλιμένης πλάκας πάνω στην οποία θα καθήσει η κεραμοσκεπή, το μέγιστο ύψος των στοιχείων του φέροντος οργανισμού δεν μπορούν να ξεπερνούν τα 7,50μ. Χάνεις την έννοια της στέγης ως στέγη και έχεις απλώς επικάλυψη δώματος (εννοείτε κεκλιμένο) με κεραμίδια. Μια διευκρίνηση, το ότι η στέγη είναι κατασκευασμένη από οπλισμένο σκυρόδεμα, δεν σημαίνει ότι είναι και φέρον οργανισμός ,οπότε μπορείς να χρησιμοποιήσεις το +1,20μ . ΥΓ Αναφέρομαι στις πολεοδομίες τις Αττικής και όχι σε περιοχές που ισχύουν ειδικές διατάξεις ως προς την κατασκευή της στέγης.
avgoust Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 14 , 2011 Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 14 , 2011 Εγώ πάντως έχω μπροστά μου άδεια τέτοιας περίπτωσης (εκτός σχεδίου με κεκλιμένη στέγη από σκυρόδεμα ) με την οικοδομή να τερματίζει στο +8,25 που σημαίνει ότι έγινε χρήση του 7,50+1,20.
Stergios 070 Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 14 , 2011 Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 14 , 2011 Εγώ πάντως έχω μπροστά μου άδεια τέτοιας περίπτωσης (εκτός σχεδίου με κεκλιμένη στέγη από σκυρόδεμα ) με την οικοδομή να τερματίζει στο +8,25 που σημαίνει ότι έγινε χρήση του 7,50+1,20. Υποθέτω ότι εννοούμε το ίδιο πράγμα . Η στέγη μπορεί να κατασκευαστεί από οπλισμένο σκυρόδεμα, εφόσον δεν αποτελεί μέρος του φέροντα οργανισμού του κτιρίου .
proteas Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 14 , 2011 Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 14 , 2011 Η κεκλιμένη αυτή στέγη από σκυρόδεμα που στηρίζεται; αν έχει δοκούς περιμετρικά και υποστύλωμα στο σημείο του μέγιστου ύψους (του 1,20 εννοώ) όλα αυτά τα στοιχεία θεωρούνται τμήμα της στέγης;
OLINAPAL Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 5 , 2015 Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 5 , 2015 Καλημέρα. Σε κεκλιμένη στέγη από σκυρόδεμα εκτός σχεδίου, έχω υπολογίσει τον όγκο της στον όγκο του κτιρίου γιατί δεν είναι υποχρεωτική. Αυτό που με προβληματίζει είναι το εξής: πάνω από το σκυρόδεμα θα βάλω φελιζόλ 20 εκ. για θερμομόνωση και μεμβράνη για υγρομόνωση. Σε αυτή την περίπτωση μετράει στον όγκο το φελιζόλ; Γιατί αν το θεωρήσουμε ως εξωτερική θερμομόνωση δεν μετράει καθόλου πάνω από 6 εκ. Ποια η γνώμη σας;
ΚΑΝΑ Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 5 , 2015 Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 5 , 2015 ένας επί πλέον πρόσθετος λόγος Σύμφωνα με τον ορισμό η στέγη θεωρείται όψη
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο
Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!
Εγγραφή νέου λογαριασμούΣύνδεση
Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα