Μετάβαση στο περιεχόμενο

Ιδιοκτησιακό - πολεοδομικό ερώτημα: Ακύρωση απαλλοτρίωσης συμφέρει;


Recommended Posts

εχω το ημισυ μια ιδιοκτησιας που απο το 1973(δημοσιευση σε φεκ) εχει ενταχθει σε ρυμοτομικο σχεδιο(ειναι στα ορια).απο τα συνολικα 8 στρεμματα ρυμοτομουνται περιπου τα 4 τα υπολοιπα ειναι οικοπεδα αρτια και οικοδομησιμα.μεχρι τωρα δεν εχει ανοιχθει ο κυριος δρομος πλατους 16 μετρων που διερχεται κατα μηκος της ιδιοκτησιας μου αν και βασει αυτου του σχεδιου εχουν πωληθει αρκετα οικοπεδα και εχουν ανοιχθει ορισμενοι απο τους μικροτερους δρομους. ο δημος μαλλον περιμενει να ανοιχθουν δρομοι πουλωντας καποιος οικοπεδα αλλα εγω επειδη οι δρομοι παιρνουν το 50% περιπου της ιδιοκτησιας μου προφανως δεν το κανω περιμενοντας να αποζημιωθω.σε επιστολη που εστειλα στην αρμοδια πολεοδομια μου απαντησαν οτι πρεπει να παρω δικαστικη αποφαση για αρση της απαλλοτριωσης.δεν γνωριζω αν συμφερει να προχωρησω σε αυτο δεδομενου οτι αν γινει θα εχω το 50% 8 στρεμματων εκτος σχεδιου(οπου δεν ξερω αν μπορει αργοτερα να κτισει καποιος) η να αφησω την κατασταση οπως εχει δεδομενου οτι τωρα ειναι οικοπεδα η τι αλλες ενεργειες μπορω να κανω.

ευχαριστω εκ των προτερων.

Link to comment
Share on other sites

Το θέμα που βάζεις είναι πολύπλοκο και δεν έχει μονοσήμαντες απαντήσεις, δεδομένου ότι, ως μη ειδικός, δεν μας δίνεις στοιχεία του σχεδίου πόλεως του 1973, όπως πχ 1) τη σχέση της θέσης της ιδιοκτησίας σου και του περιμετρικού δρόμου, 2) τη σχεδίαση ΡΓ και ΟΓ ή όχι και στην εκτός σχεδίου πλευρά του περιμετρικού δρόμου κ.α.

 

Νομίζω ότι, προκειμένου να έχεις μια σωστή εικόνα της κατάστασης της ιδιοκτησίας σου θα έπρεπε να είχες απευθυνθεί, σ' αυτά τα 38 χρόνια, σε ένα μηχανικό, γνώστη της πολεοδομικής νομοθεσίας, ο οποίος, αφού μελετήσει όλα τα διαθέσιμα στοιχεία, και προβεί στις απαραίτητες ενέργειες, θα σου δώσει συγκεκριμένες απαντήσεις στα ερωτήματά σου.

 

Η διαδικασία της άρσης της απαλλοτρίωσης είναι επίπονη, χρονοβόρα και κοστοβόρα και μπορείς, με αναζήτηση στο forum, να μάθεις αρκετά στοιχεία.

 

Γενικά, πιστεύω ότι δεν θα βρεις απαντήσεις στα ερωτήματά σου ψάχνοντας στο ιντερνετ.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.