Barracuda Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 13 , 2008 Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 13 , 2008 Προσπάθω να λύσω αυτόν τον τοιχο και σε κάποιο πάλιο βιβλίο απο το πανεπιστήμιο είδα οτι λαμβάνεται το σημειο Α(στο μεσο του πέλματος) για τον υπολογισμό των μοχλοβραχιόνων για τον ελεγχο σε ανατροπη και οχι το Β οπως συνήθως. Είναι σωστη αυτη η θέωρηση?
Mihat Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 13 , 2008 Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 13 , 2008 Η ενδεχόμενη ανατροπή θα είναι περι του Β, συνεπώς νομίζω πως ο ισχυρισμός αυτός είναι λάθος, και πως θα πρέπει να μετρήσεις τους μοχλοβραχίονες ως προς το Β. Ποιό βιβλίο έγραφε διαφορετικά;
Barracuda Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 13 , 2008 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 13 , 2008 Ωθήσεις Γαιών του Δ.Π.Θ. και εμένα λογικο μου φαίνεται αυτο που λες, πιθανον να θεωρει οτι υπαρχει καποια καθιζηση ( αν και δεν το αναφέρει πουθενα) στο Β και μεταφερεται λιγο το σημειο αλλα μεχρι τη μέση παραπαει μαλλον.
a_g2 Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 13 , 2008 Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 13 , 2008 Αδέλφια καλησπέρα , όταν ενα στερεο σωμα περιστρέφεται ως προς σημείο τότε σε οποιοδήποτε σημείο του στερεού σώματος είτε εκτός αυτού ( φυσικά εκτός από το σημείο ως προς το οποίο θα ισορροπεί ) και αν πάρω ισορροπία ροπών έχω ΣΜ διάφορο του μηδενος . Οπότε είτε στο Α είτε στο Β είτε στο Γ δεν θα εχω ισορροπία ροπών αν ο τοίχος δεν ισορροπεί . Πχ ράβδος 6 μ φορτίζεται με συγκεντωμένο φορτίο 10 ΚΝ σε απόσταση 1 μ από το αριστερό άκρο της και με συγκεντρωμένο φορτίο -20 ΚΝ σε απόσταση 4 μ από το ίδιο άκρο της. Ισορροπεί η ράβδος ? Προφανώς όχι περιστρέφεται ως προς σημείο που βρίσκεται σε απόσταση 1 μ απο το δεξί ακρο της ( δηλ. σε σημείο εκτός ράβδου ) .Αν παρετε ισορροπία ροπών ως προς οποιοδήποτε σημείο πάνω στην ράβδο θα βρείτε οτι ΣΜ διάφορο του μηδενός ! Συμπέρασμα : αν ο τοίχος ισορροπεί , ισορροπεί ως προς οποιαδήποτε σημείο του ακόμα και στην στέψη αν παρω ροπές εξωτερικών δυνάμεων θα εχω ΣΜ ισον με μηδέν ενώ αν δεν ισορροπεί , δεν θα εχω ισορροπία ροπών εξωτερικών δυνάμεων σε οποιοδήποτε σημείο του .
Chihor Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 14 , 2008 Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 14 , 2008 a_g2, σωστά τα όσα λες. Όμως, στο συγκεκριμένο παράδειγμα αν πάρεις ισσοροπία ροπών ως προς το σημείο Α, μάλλον πρέπει να λάβεις υπόψη σου και τάσεις εδάφους στο τμήμα μεταξύ Α και Β, οι οποίες θα δρουν υπέρ της ισσοροπίας του συστήματος.
mantzaras Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 14 , 2008 Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 14 , 2008 ναι καλά ΣΜ σίγουρα διάφορο του μηδενός αλλά ελέγχεις συντελεστή ευστάθειας στα ακραία σημεία για να δεις πόσο πάνω είσαι από ανατροπή, στο Β και στην άλλη άκρη (σε αυτή την περίπτωση μόνο στο Β, αλλά θεωρητικά και στα 2). Στο Α μάλλον ελέγχει εκκεντρότητα εντός πύρηνα για να μην έχει ανύψωση. Ενδεχομένως να μην εκτελεί έλεγχο ανατροπής στο Β γιατί αν ισχύει ότι συντελεστής ευστάθειας nΑ>1 τότε σίγουρα nB>1 αφού nΒ>nΑ οπότε αν του βγεί στο Α τότε δεν χρειάζεται να ελέγξει στο Β. Αν με - οι ροπές υπέρ της ανατροπής και με + υπέρ της ευστάθειας τότε nA=(MA+)/(MA-). (MB+)=(MA+)+N.(l/2) (N=κάθετες δυνάμεις και l=πλάτος πεδίλου) nB=(MB+)/(MB-)=[(MA+)+N.(l/2)]/(MA-)=nA + N.(l/2)/(MA-) > nA
Barracuda Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 14 , 2008 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 14 , 2008 Αυτο ακριβώς κάνει mantzaras, ελέγχει την εκκεντρότητα, μάλιστα σε ενα αλλο βιβλίο σήμερα είδα μια χοντρικη προτροπη για να μην εχεις ανύψωση η συνισταμένη δυνάμεων πρεπει να περνάει περίπου απο το 1/3 του πέλματος προς την μερια της εξωτερικης ακμης ωστε να εχεις τριγωνικο, τουλάχιστον, διάγραμμα τάσεων. Ο ελεγχος δε μου βγηκε γιατι αγνόησα τις τάσεις του εδαφους οπως λέει σωστά ο Chihor.
ΑΡΗΣ ΧΑΝΙΑ Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 17 , 2008 Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 17 , 2008 Σε τοίχο με ύψος 6.5 χωρίς το ύψος του πεδίλου, σε σχετικά καλό έδαφος, με πέδιλο 1μ προς την μεριά των χωμάτων και όσο χρειάζεται από την άλλη, πόσο πέδιλο θα βάζατε σε μια πρόχειρη εκτίμηση?? Το έδαφος καθώς γίνεται η εκσκαφή στέκεται κατακόρυφα χωρίς να πέφτει.
Pappos Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 17 , 2008 Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 17 , 2008 Οπλισμό η διαστάσεις ?? Οπλισμό Φ20/10 άνω και Φ14/15 κάτω. Συνολικό μήκος πεδίλου 5.00m(για 6.50m ύψος), διανομές Φ12/15. Για τον τοίχο Φ20/10 κύριο και έξω Φ14/15, διανομές Φ12/15.
ΑΡΗΣ ΧΑΝΙΑ Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 17 , 2008 Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 17 , 2008 Pappos ευχαριστώ. Στα 4μ το περίμενα. Βέβαια όλα εξαρτώνται και από το έδαφος.....Τι να πω.... Στο κορφοβούνι γεωτεχνική.... Μήπως έχεις ανάλογο με το μεγάλο μέρος του πεδίλου εκτός χωμάτων??..όπως έχω εγω?
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο
Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!
Εγγραφή νέου λογαριασμούΣύνδεση
Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα