Μετάβαση στο περιεχόμενο

Κύρωση της πράξης εφαρμογής


Recommended Posts

Θέλω να κάνω τοπογραφικό σε περιοχή που δεν έχει κυρωθεί η πράξη εφαρμογής.Τι γράφω στη δήλωση Ν.651/77?

 

Το οικόπεδο βρίσκεται εντός ρυμοτομικού σχεδίου της περιοχής "....", στην οποία δεν έχει γίνει η κύρωση της πράξης εφαρμογής, είναι άρτιο και οικοδομήσιμο και υπάγεται στις διατάξεις του Ν.1337/83 και θα οφείλει εισφορά σε γη ή σε χρήμα?

 

Σωστό το παραπάνω κείμενο?

Link to comment
Share on other sites

Θα έλεγα να το ψαξεις λίγο παραπάνω γιατί έχω την εντύπωση ότι χωρίς να γίνει πράξη εφαρμογής, είτε από τον μελετητή της, είτε μεμονωμένη πράξη εφαρμογής (την οποία συντάσεις εσύ) και να εξοφληθούν οι εισφορές σε χρήμα δεν είναι οικοδομήσιμο.

Ρώτα την πολεοδομία της περιοχής καλύτερα.

Από δομική βρήκα το εξής:

Σε περιοχές που εντάσσονται σε εγκεκριμένο σχέδιο με τις διατάξεις του Ν-1337/83 δεν επιτρέπεται η χορήγηση οικοδομικής άδειας στον υπόχρεο ιδιοκτήτη πριν να βεβαιωθεί από την αρμόδια πολεοδομική υπηρεσία στο δημόσιο ταμείο η οφειλή του για εισφορά σε χρήμα και πριν να έχει καταβάλει τουλάχιστον τις δόσεις που οφείλονται μέχρι το χρόνο χορήγησης της άδειας καθώς και πριν να υποβάλει τα στοιχεία της παρ.5 περιπτ.α2 του Αρθ-48.

Δες και εδώ

 

http://www.michanikos.gr/viewtopic.php?t=2244&highlight=

 

Βέβαια τα παραπάνω ισχύουν αν η πολεοδομική μελέτη έχει επίσημα εγκριθεί και έχει πάρει ΦΕΚ.

Link to comment
Share on other sites

Είμαι σε πυκνοδομημένο μάλλον (πρώην οικισμός προύφιστάμενος του 1923).Μετά την κύρωση θα οφείλει πάλι εισφορά σε γη ή χρήμα?

Link to comment
Share on other sites

Από ότι έχω καταλάβει σε γενικές γραμμές σε περίπτωση που δεν έχει κυρωθεί η πράξη εφαρμογής γράφεις άρτιο και θα καταστεί οικοδομήσιμο μετά την κύρωση της πράξης εφαρμογής.Σωστά?

Link to comment
Share on other sites

θα συμπλήρωνα το εξής:

"Είναι άρτιο κατά τον κανόνα (ή την παρέκκλιση) και θα καταστεί οικοδομήσιμο μετά την κύρωση της πράξης εφαρμογής ή μετά από έκδοση βεβαίωσης οικοδομησιμότητας από το οικείο Πολεοδομικό Γραφείο (έλεγξε προηγουμένως αν έχει τις προϋποθέσεις για να πάρει οικοδομησιμότητα). Υπάγεται στις διατάξεις του Ν.1337/83 περί εισφοράς σε γή και χρήμα."

Link to comment
Share on other sites

Ρε παιδιά εξηγήστε μου τι σημαίνει πράξη εφαρμογής και τι πράξη αναλογισμού γιατί μου φαίνονται λίγο κινέζικα...

Link to comment
Share on other sites

Ακριβώς αυτό που είπε , όπως το είπε ο GRTOPO , αυτή την διατύπωση έχω χρησιμοποιήσει και γω σε μη κυρωμένες πράξεις όταν υπάρχει δυνατότητα να εκδοθέι βεβαίωση οικοδομησιμότητας.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.