Μετάβαση στο περιεχόμενο

Ιδιοκτησιακό - πολεοδομικό ερώτημα: Αιγιαλός και παραλία...


Recommended Posts

Γεια σας έχω ένα οικόπεδο 20 μετρά από την θάλασσα…στην φάτσα του οικόπεδου υπάρχει δρόμος και εξαιτίας της μορφολογίας του έδαφος παραλία δεν υπάρχει..ειναι δηλαδή το οικόπεδο μετά ο δρόμος και μετά η θάλασσα...τώρα το διπλανό οικόπεδο απ το δικό μου είναι εντος σχεδίου και έχει χαρακτηριστεί κοινόχρηστος χώρος ( πλατεία με πεζόδρομο )… ο λόγος που δεν μπήκε το δικό μου είναι γιατί υπάρχει θέμα με την αιγιαλίτιδα ζώνη…το περίεργο είναι όμως πως μετά από ερευνά έμαθα πως η χάραξη της αιγιαλίτιδας ζώνης έχει εγκριθεί από το ΓΕΝ και το όλο θέμα έχει σταματήσει στην κτηματική υπηρεσία ….μημπως είναι θέμα του δημου για να ολοκληρωθεί η μελέτη και να μπω στο σχεδιο..Θα θελα κάποιος μηχανικός να με συμβουλέψει αν όντος είναι έτσι τα πράγματα και αν μπορώ να ζητήσω μια προσωρινή άδεια οικοδόμησης?...ευχαριστώ

Link to comment
Share on other sites

Η διαδικασία δεν γίνεται έτσι όπως την περιγράφεις. Ο καθορισμός των γραμμών του αιγιαλού και της παραλίας γίνεται από την αρμόδια , στην οποία συμμετέχει ο προϊστάμενος της Κτηματικής Υπηρεσίας, ως πρόεδρος, ο μηχανικός της ίδιας υπηρεσίας, ο Λιμενάρχης, ο προϊστάμενος της Πολεοδομίας και ο διευθυντής Χωροταξίας και Περιβάλλοντος της Περιφέρειας.

 

Η επιτροπή συντάσσει διάγραμμα και τεχνική έκθεση, τα στέλνει στο ΓΕΝ για σύμφωνη γνώμη και όλα αυτά επικυρώνονται από τον υπουργό Οικονομικών, σύμφωνα με το νόμο, ο οποίος μέχρι τον Καλλικράτη είχε μεταβιβάσει την αρμοδιότητα στον Περιφερειάρχη.

 

Ίσως το μπέρδεμα που λες οφείλεται στο ότι, ενδεχομένως, δεν έχει οριστεί το όργανο που θα υπογράψει την απόφαση κύρωσης των γραμμών.

 

Μετά τη δημοσίευση της απόφασης θα μπορεί να ολοκληρωθεί η πολεοδομική μελέτη της περιοχής σου.

Link to comment
Share on other sites

Μέχρι να ολοκληρωθεί η διαδικασία...είναι εφικτό να βγάλω μια προσωρινή άδεια δόμησης

 

Παρατήρηση: Μην κάνετε άσκοπη παράθεση ολόκληρου του αμέσως προηγούμενου μηνύματος, για λόγους οικονομίας του Φόρουμ.

Παρακαλώ διαβάστε τους Κανόνες Συμμετοχής!

Ευχαριστώ, DOOM

Link to comment
Share on other sites

Πρέπει να αποτανθείς σε Τοπ. Μηχανικό για να ερευνήσει τι ακριβώς συμβαίνει από Πολεοδομικής πλευράς και αν όντως έχει καθορισθεί Αιγιαλός & Παραλία.

Προσωρινή άδεια οικοδόμησης δεν υπάρχει.

Link to comment
Share on other sites

Υπάρχει.

 

http://www.petridi.gr/store/products/CAT-126/838-1-34134.jpg

 

 

 

 

 

 

 

-----------------------------------------------------------------------------------------

Αγαπητοί συγνώμη για το χιούμορ αλλά επι...τοπογραφικών θεμάτων δεν γνωρίζω οπότε...

Link to comment
Share on other sites

Διάβασα το θέμα αυτό σήμερα το πρωί και διαπίστωσα ότι δεν αναφερόντουσαν οι δύο χθεσινές παρεμβάσεις μου. Πριν κάνω οποιαδήποτε ενέργεια διαμαρτυρίας, αναζήτησα τις συγκεκριμένες απαντήσεις στα μηνύματά μου και διαπίστωσα, με έκπληξη, ότι ο Γιωργος Π είχε δημοσιεύσει το ίδιο ακριβώς ερώτημα και εδώ.

Link to comment
Share on other sites

μετα απο ερευνα εμαθα προσφατσ πως η αγιαλιτιδα ζωνη εχει χαραχτει.....αλλα οταν ρωτησα σημερα στους μηχανικους στο δημο μου ειπανε πως και παλι δεν μπορω να το ενταξω στο σχεδιο??..δηλαδη μου το εχουν αφησει ως νεκρη ζωνη?το σχεδιο εχει πεσει λιγο πιο πανω απο το δικο μου οικοπεδο....οταν τους ρωτησα με ποιο σκεπτικο μενει απο εξω...μου απαντησαν γιατι ετσι......και ανατωτιεμε...απ την στιγμη που εχει χαρακτει η αγιαλητιδα ζωνη...και μπαινω καποια μετρα μεσα...εχω η δεν εχω το ολο δικαιωμα να ζητησω την ενταξη του??...η να μου δωσουν ενα πασο...για να χτισω νομιμα?....η να κινηθω νομικα?...μια συμβουλη θα με βοηθουσε ευχαριστω

Link to comment
Share on other sites

Η μόνη συμβουλή που μπορεί να δοθεί μέσω ιντερνετ, είναι να απευθυνθείς σε ένα μηχανικό να διερευνήσει όλα τα στοιχεία τόσο της πολεοδομικής μελέτης όσο και της χάραξης των γραμμών αιγιαλού και παραλίας και να σου πει εάν και πως μπορείς να ενεργήσεις.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.