Μετάβαση στο περιεχόμενο

διορθωτικη πραξη για πολυιδιοκτησια σε επεκταση πολης


Recommended Posts

Η ερωτηση μου αφορα σε διορθωτικη πραξη για δυο οικοπεδα που εχω με προσυμφωνα, στην ιδια περιοχη επεκτασης πολης. Στο ενα εχω πληρη κυριοτητα, εχει πληρωθει η εφορια και εχει παει στο υποθηκοφυλακειο. Στο αλλο εχω κατα το ημισυ κυριοτητα (ειναι συνιοδικτησια με πολλα ατομα) και η εφορια δεν εχει πληρωθει. Και το δυο οικοπεδα εχουν μετακινηθει σε αλλο μερος της πολης, το δε δευτερο ο δημος δεν γνωριζει καν που βρισκεται! Στην προσπαθεια να κανω διορθωτικη πραξη για το οικοπεδο στο οποιο εχω πληρη κυριοτητα, εμαθα οτι πρεπει να γινουν και τα δυο οικοπεδα μαζι, γιατι ειναι πολυιδιοκτησια στην ιδια επεκταση πολης. Ειναι νομοθετημενο αυτο? Τι κανω σε περιπτωση που οι συνιοδιοκτητες μου στο δευτερο οικοπεδο δεν θελουν να πληρωσουν την εφορια? Και τι γινεται με το κτηματολογιο?

Ευχαριστω πολυ.

Link to comment
Share on other sites

Αυτό που φαίνεται από τα γραφόμενά σου είναι ότι τα οικόπεδα ρυμοτομούνται και γι' αυτό δόθηκαν νέα οικόπεδα σε διαφορετική θέση. Οι νέες θέσεις (Ο.Τ.) εμφανίζονται στους πίνακες της Π.Ε.

Πρέπει να γίνει διορθωτική πράξη και για τα δυο οικόπεδα γιατί βάσει του Ν.1337/83 η εισφορά σε γη υπολογίζεται στο σύνολο των ιδιοκτησιών του αυτού ιδιοκτήτη στις 10/3/82.

Πρέπει να αποτανθείς σε Τοπογράφο Μηχ/κό για όλη τη διαδικασία.

Link to comment
Share on other sites

Ναι, ευχαριστω. Εχω και δικηγορο και μηχανικο αλλα αυτο το σαγκα δε λεει να τελειωσει. Το οικοπεδο στο οποιο εχω πληρη κυριοτητα εχει σχεδον τακτοποιηθει, ειναι στο Υποθηκοφυλακειο, και πανω που πηγαμε να κανουμε τη διορθωτικη πραξη εμαθα οτι η διαδικασια πρεπει να γινει μαζι με το αλλο που ειναι συνιδιοκτησια. Αυτο σημαινει εκ νεου χρονοβορα διαδικασια που εξαρταται ομως απο τους συνιοδιοκτητες γιατι αν δεν θελουν να πληρωσουν την εφορια θα βρισκομαι σε κατασταση ομηριας. Η ερωτηση μου ειναι αν μπορω να κανω δυο διορθωτικες πραξεις ωστε το ενα οικοπεδο να μην εξαρταται απο το αλλο, η αν μπορω να τακτοποιησω μονο το δικο μου μερος του δευτερου οικοπεδου στην εφορια και στον δημο. Ευχαριστω πολυ!

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.