Guest boutsism Δημοσιεύτηκε Μάιος 17 , 2011 Δημοσιεύτηκε Μάιος 17 , 2011 Καλησπέρα!Μου ζήτησαν στο τμήμα ηλεκτρολογίας που σπουδάζω να φτιάξω ένα υβριδικό σύστημα σαν πτυχιακή εργασία.Στη σχολή υπάρχει ήδη ένα φωτοβολταικό σύστημα και μια ανεμμογεννήτρια από άλλες πτυχιακές και μου είπαν να κάνω αυτές υβριδικό.Τι θα χρειαστώ για να φτιάξω το υβριδικό σύστημα,τι πρέπει να ξέρω;μπορεί να με βοηθη΄σει κάποιος;
genesis Δημοσιεύτηκε Μάιος 18 , 2011 Δημοσιεύτηκε Μάιος 18 , 2011 "Υβριδικό" ονομάζουμε ένα σύστημα παραγωγής ηλ ενέργειας ή σύστημα αυτόνομης ηλεκτροδότησης, όταν αξιοποιεί / χρησιμοποιεί / περιλαμβάνει περισσότερες από μία πηγές. Π.χ. ένα σύστημα που έχει μόνο φωτοβολταϊκά (Φ/Β) ΔΕΝ είναι υβριδικό ενώ ένα που έχει Φ/Β ΚΑΙ ανεμογεννήτρια, είναι! Ομοίως και ένα που έχει π.χ. ανεμογεννήτρια (Α/Γ) και την δυνατότητα να συνδεθεί με Η/Ζ. Εφόσον η Α/Γ δεν είναι συνδεδεμένη με το φωτοβολταϊκό σύστημα που υπάρχει, η εργασία σου θα είναι να τα συνδυάσεις επιτυχώς! Ψάχνοντας και λίγο στο internet θα βρεις αρκετές πληροφορίες ώστε να καταλάβεις καλύτερα περι τίνος πρόκειται. Αν κολλήσεις κάπου...εδώ είμαστε! Καλή επιτυχία!
Guest boutsism Δημοσιεύτηκε Μάιος 23 , 2011 Δημοσιεύτηκε Μάιος 23 , 2011 Πως θα τα συνδυάσω όμως αυτά τα δύο για να γίνει υβριδικό;στο ιντερνετ δεν βρίσκω κάτι που να με βοηθάει να καταλαβω.Η ανεμογεννήτρια και το φωτοβολτικό που υπάρχει έχουν ξεχωριστό ρυθμιστή φόρτισης το καθλενα,πρέπει να τα συνδέσω σε ένα ρυθμιστή φόρτισης που να κάνει και γι τα δύο ή οχι;
ΙΦΠ Δημοσιεύτηκε Μάιος 23 , 2011 Δημοσιεύτηκε Μάιος 23 , 2011 Το βιβλίο του Σταμάτη Δ. Πέρδιου '' Φωτοβολταϊκές Εγκαταστάσεις'' παρουσιάζει μελέτη Υβριδικού Φωτοβολταϊκού Συστήματος.
lempidis Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 16 , 2011 Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 16 , 2011 Δεν νομίζω πως μπορεί να βρει πληροφορίες από Ελληνική βιβλιογραφία. Έχω κάποια link επειδή δεν θέλω να φανεί ότι κάνω διαφήμιση δεν τα βάζω εδώ . Αν ενδιαφέρεται ας μου στείλει ένα PM.
pv-t solar Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 16 , 2011 Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 16 , 2011 @boutsism : ό,τι βοήθεια χρειαστείς στην πράξη αλλά και στη θεωρία εδώ είμαστε. Τα υβριδικά είναι η λατρεία μου @ΙΦΠ : από μελέτες θεωρητικούρες απατεώνων ούτε μαθαίνεις ούτε υλοποιείς τίποτα σοβαρό και λειτουργικό
lempidis Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 16 , 2011 Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 16 , 2011 @boutsism : ό,τι βοήθεια χρειαστείς στην πράξη αλλά και στη θεωρία εδώ είμαστε. Τα υβριδικά είναι η λατρεία μου @ΙΦΠ : από μελέτες θεωρητικούρες απατεώνων ούτε μαθαίνεις ούτε υλοποιείς τίποτα σοβαρό και λειτουργικό από έτοιμες μελέτες δεν μαθαίνεις αλλά χωρίς θεωρία πράξη δεν γίνεται. Στο ίντερνετ υπάρχουν κάποιοι πρακτικοί οδηγοί πως να κάνεις τον υπολογισμό αλλά αν δεν έχεις το κατάλληλο θεωρητικό background δεν νομίζω πως μπορείς να βγάλεις άκρη. Για το παιδί που ρωτάει θα ήταν μια καλή ιδέα να παρακολουθήσει το σεμινάριο της SMA. Το οποίο είναι δωρεάν και έχει τα βασικά του θεωρητικού υποβάθρου και παραδείγματα υπολογισμού καθώς και hands on συνδεσμολογία. Εγώ το έχω παρακολουθήσει και στα ελληνικά στην Ελλάδα και εδώ στη Γερμανία.
deathlok Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 16 , 2011 Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 16 , 2011 κατέβασε το user manual του sma sunny island για να πάρεις μία ιδέα πως πάει χοντρικά η συνδεσμολογία (η διαστασιολόγηση είναι άλλο πράγμα εντελώς αλλά έρχεται μετά την κατανόηση των βασικών)
genesis Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 18 , 2011 Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 18 , 2011 Πως θα τα συνδυάσω όμως αυτά τα δύο για να γίνει υβριδικό;στο ιντερνετ δεν βρίσκω κάτι που να με βοηθάει να καταλαβω.Η ανεμογεννήτρια και το φωτοβολτικό που υπάρχει έχουν ξεχωριστό ρυθμιστή φόρτισης το καθλενα,πρέπει να τα συνδέσω σε ένα ρυθμιστή φόρτισης που να κάνει και γι τα δύο ή οχι; Όχι, δεν χρειάζεται να συνδεθούν με έναν κοινό ρυθμιστή φόρτισης. Το κοινό σημείο για τις δύο πηγές θα είναι οι συσσωρευτές. Κάθε ρυθμιστής φόρτισης θα πρέπει (εφόσον έχει δυνατότητες ρύθμισης) να ρυθμιστεί ανάλογα με τον τύπο των συσσωρευτών. Είναι τόσο απλό στην αρχή λειτουργίας του, απαιτεί όμως πολλές γνώσεις για να πάρεις υψηλή απόδοση και μακροζωία στους συσσωρευτές.
lempidis Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 19 , 2011 Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 19 , 2011 Εγώ στη θέση σου θα χρησιμοποιούσα AC coupling. Ειναι η πιο εύκολή και αποδοτική συνδεσμολογία του συστήματος.
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο
Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!
Εγγραφή νέου λογαριασμούΣύνδεση
Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα