Μετάβαση στο περιεχόμενο

Κατασκευές πάνω από το κτήριο


Recommended Posts

Εκδίδω άδεια ανέγερσης νέας δυόροφης οικοδομής στην οποία η επικάλυψη αποτελειται από ξύλινη στεγη και σε τμήμα αυτής υπάρχει δώμα στο οποίο τοποθετώ ξύλινη πέργκολα με κλίση. Η οικοδομή βρίσκεται σε περιοχή εκτός οικισμου στην οποία μέγιστο ύψος κτιρίου ορίζονται τα 7,50μ+1,20μ στέγη=8,70μ.Η στάθμη του δώματος είναι στα +6,35μ και το ψηλότερο σημείο της πέργκολας είναι στα +8,70μ.

βάση του άρθρου 16 του Ν1577/1985 ΓΟΚ όπως τροποποίηθηκε με τον 2831/2000 ισχύει ότι πάνω από το μέγιστο επιτρεπόμενο ύψος (στην περίπτωση μου τα 7,50μ) επιτρέπονται: εκτός πολλών άλλων και

ε)κατασκευές για την στήριξη των φυτών (πέργκολες).

Μου επισήμαναν ότι η διάταξη αυτή δεν ισχύει για τις εκτός σχεδίου περίοχές.

Σημειωτέον ότι έχει περάσει ΓΟΚ και η παρατήρηση αυτή έγινε από την ΕΠΑΕ και ότι έχω εκδόσει τουλάχιστον 5 άδειες με αυτην την μορφή (δώμα και πέργκολα) όλες σε εκτός οικισμού περιοχές.

Τελικά τι ισχύει. Το ότι δεν ισχύει στις εκτός σχεδίου περιοχές με ποια εγκύκλιο ορίζεται; γνωρίζεται κάτι; Ευχαριστώ εκ των προτέρων.

 

Παρατήρηση: Τα κεφαλαία απαγορεύονται τόσο στο κείμενο των δημοσιεύσεων όσο και σ' αυτό των τίτλων.

Παρακαλώ διαβάστε τους Κανόνες Συμμετοχής του forum.

Ευχαριστώ.

Χάρης

Link to comment
Share on other sites

Έχουν δίκιο ότι δεν ισχύει για τις εκτός σχεδίου περιοχές. Άρθρο 28 του ΓΟΚ όπως ισχύει από 13.06.2000. παρ.2 "Οι διατάξεις του πολεοδομικού κανονισμού (άρθρα 2-25 του παρόντος) ισχύουν για τις περιοχές εντός εγκεκριμένου ρυμοτομικού σχεδίου". παρ.2 Σε περιοχές εκτός εγκεκριμένου σχεδίου, από τις διατάξεις του πολεοδομικού κανονισμού εφαρμόζονται: Τα άρθρα 2,3,4,5, το άρθρο 7 εκτός από τις παρ.1Βι,1βστ,1Βζ και 3, το άρθρο 8 παρ.3, το άρθρο 9 παρ.4 εκτός αν ορίζεται μεγαλύτερη απόσταση από άλλες διατάξεις, και παρ. 9 και 10, τα άρθρα 11,17,18,20,22 και το άρθρο 23 εκτός της παρ.5......)

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.