ilias Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 16 , 2008 Share Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 16 , 2008 Έχει κάποιος γνώμη? Οι επιλύσεις των τοίχων αντιστήριξης είναι αξιόπιστες? Μπορεί να χρησιμοποιηθεί μία τέτοια μελέτη (τοίχου αντιστήριξης) επιλυμένη από το Beton Express χωρίς τη συνδρομή άλλου προγράμματος και να γίνει δεκτή? Μας καλύπτει δηλαδή? Με τους υπολογισμούς των άλλων στοιχείων τι? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Χ Επισκέπτης 1 Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 16 , 2008 Share Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 16 , 2008 Για πλάκες, δοκούς, στύλους, πέδιλα που το έχω δουλέψει είναι ΟΚ. Βέβαια δεν έχει την παραμετρικότητα και τις δυνατότητες του ΔΙΑ.ΣΚ. 2 του Τ.Ο.Λ. αλλά όσο έλεγξα τα αποτελέσματα τα βρήκα ΟΚ. Γιατί να μην μπορείς να λύσεις τοίχους αντιστήριξης; Συνδρομή από άλλα προγράμματα σε τι; Link to comment Share on other sites More sharing options...
ilias Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 16 , 2008 Συγγραφέας Share Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 16 , 2008 ...............Συνδρομή από άλλα προγράμματα σε τι; Στο τσεκάρισμα της ορθότητας των αποτελεσμάτων. Θεωρείς το Τ.Ο.Λ. καλύτερο? Πιο δύσχρηστο μου φαίνεται, αλλά δεν το έχω ψάξει σε βάθος στη demo έκδοση για να έχω σαφή άποψη. Το Beton Express μου φαίνεται πιο ελκυστικό, αν και πιο ακριβό. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Χ Επισκέπτης 1 Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 16 , 2008 Share Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 16 , 2008 Είναι για διαφορετική δουλειά το καθένα. Το ΔΙΑ.ΣΚ. σου φαίνεται δύσκολο γιατί κάνεις ό,τι θες σε μια διατομή και δεν περιορίζεται σε ορθογωνικές με τον οπλισμό στις γωνίες ή στην παρειά. Παρόλα αυτά νομίζω ότι είναι πολύ εύχρηστο. Το BetonExpress κάνει και πολλά άλλα πράγματα που δεν κάνει το ΤΟΛ. Τα έχω και τα δυο και σου λέω με σιγουριά ότι είναι συμπληρωματικά το ένα του άλλου. Αρκεί να χρειάζεσαι τα παραπάνω που σου δίνει το καθένα. Για τοίχους αντιστήριξης δουλεύω το Toixos της Multisoft που έχει και τοίχους αντιστήριξης με αντηρίδες. Δεν έχω επιλύσει τοίχο αντιστήριξης με το BetonExpress αλλά δεν βλέπω το λόγο να χρειάζεσαι διασταύρωση μ' άλλο λογισμικό. Κάποια στιγμή ίσως βρω χρόνο να κάνω μια σύγκριση και θα σου πω. Link to comment Share on other sites More sharing options...
ilias Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 16 , 2008 Συγγραφέας Share Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 16 , 2008 οκ Χάρη θα σου ήμουν υπόχρεος! Link to comment Share on other sites More sharing options...
ΑΡΗΣ ΧΑΝΙΑ Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 19 , 2008 Share Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 19 , 2008 εγώ που έχω συγκρίνει το τοίχος της LH με το beton express δεν μπόρεσα να καταλήξω κάπου. Πιο λογικά μου φαίνονται τα αποτελέσματα της LH. Από την άλλη το beton express δέχεται πιο πολλές παραμέτρους αλλά... Πάντως συμφωνώ με Χάρη για δοκούς - πλάκες - πέδιλα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
whatisthis Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 25 , 2008 Share Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 25 , 2008 Το Beton Express δoυλεύει με τα νεέα κείμενα των ευρωκωδίκων EN1992 κτλ ή μόνο με τα παλιά ENV? Link to comment Share on other sites More sharing options...
whatisthis Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 26 , 2008 Share Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 26 , 2008 Κάποιος να απαντήσει για τα EN? Ευχαριστώ Link to comment Share on other sites More sharing options...
Χ Επισκέπτης 1 Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 26 , 2008 Share Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 26 , 2008 Μπορείς να πεις μια χαρακτηριστική διαφορά και να δω να σου πω; Στον υπολογισμό του φορτίου χιονιού για ξύλινη στέγη στο Fedra χρησιμοποιούσε την παλιά έκδοση του EC1 και όχι την τελευταία. Τους το επεσήμανα εδώ και καιρό και είπαν ότι θα το διορθώσουν. Νομίζω ότι στην τελευταία έκδοση του Fedra έχει διορθωθεί (Ver 15.07/2008). Link to comment Share on other sites More sharing options...
whatisthis Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 26 , 2008 Share Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 26 , 2008 Έχουν αλλάξει κάποια θέματα στα νέα EN συγκριτικά με τα παλιά ENV όπως πχ στον Ευρωκώδικα 3 που έχουν γίνει αρκετες αλλαγες συγκριτικα με το ΕΝV... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο
Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!
Εγγραφή νέου λογαριασμούΣύνδεση
Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα