Μετάβαση στο περιεχόμενο

Ιδιοκτησιακό - πολεοδομικό ερώτημα: Βοήθεια για αγοραπωλησια κτήματος σχετικα με τοπογραφικο και πολεοδομια


Recommended Posts

Καλησπέρα σε όλους.

 

θέλω να προχωρήσω σε αγορά αγροτεμαχίου το οποίο είχε μόνο τη μεταγραφή και το συμβόλαιο της αποδοχής.Συμφώνησα με το πωλητή να κάνει τοπογραφικό.Ο τοπογράφος βρήκε το συγκεκριμένο κτημα αρκετά μεγαλύτερο του αναγραφόμενου στο συμβόλαιο.π.χ Στο συμβόλαιο γράφει έκταση 12000τμ ή όσης και αν είναι έκτασης περισσότερο ή λιγότερο και στο τοπογραφικό βρέθηκε 17000τμ.Ακόμα ενώ στο συμβόλαιο το κτήμα φαίνεται "τυφλό".στη πράξη έχει πρόσοψη σε δρόμο παλιό που πηγαίναν παλιά με τα γαιδούρια στο χωριό σύμφωνα πάντα με τα λεγόμενα του πωλητή.Και στο τοπογραφικό που έγινε υπόψην ο δρόμος φαίνεται.

Και ερωτώ είναι λογική μια τόσο μεγάλη απόκλιση ακόμα και αν αρχικά είχε γίνει η μέτρηση χώρις τοπογραφικό (εμενα με βάζει σε σκέψεις), ο πωλητής μου είπε οτι μόνο με το μάτι είχε γίνει για το συμβόλαιο.

Πως μπορώ να ελέγξω αν τα όρια που έδωσε για να κάνει τις μετρήσεις ο τοπογράφος είναι σωστά και δεν καταπατούν τα κτήματα που συνορεύει;

Και ο δρόμος θεωρείται κοινοτικός; διότι αν όχι το κτήμα είναι ''τυφλό''οποτε το ξεχνάω;Και τέλος έχει ανοίξει δρόμο που περνάει μεσα απο το κτήμα στα (όρια)για να περνάει γείτονας και να πηγαίνει στο δικό του κτήμα.χωρίς δουλεία όμως αυτό θα πρέπει να με προβληματίσει?

 

Κάθε βοήθεια ευπρόσδεκτη και σας ευχαριστώ προκαταβολικά.

 

 

Υ.Γ Το κτήμα είναι εκτός σχεδίου.

Και σε σχέση με οτι έχω δει στη περιοχή γύρω είναι τουλάχιστον 80% πιο κάτω στη τιμή πάλι με βάζει σε σκέψεις.(είναι ομώς και μεγάλος άνθρωπος παππούς).

Link to comment
Share on other sites

"Συμφώνησα με το πωλητή να κάνει τοπογραφικό"

 

Αυτή η φράση τα λέει όλα.

Έχεις αποφασίσει να διαθέσεις ένα σημαντικό ποσό για να αγοράσεις μια μεγάλη έκταση 12 ή έστω και 17 στρεμ. και δεν σκέφτηκες να ξοδέψεις ένα μικρό ποσό (σε σύγκριση με το προηγούμενο) που θα έδινες ως αμοιβή σε ένα μηχανικό της εμπιστοσύνης σου για 1) τον έλεγχο και την εφαρμογή του τίτλου ιδιοκτησίας που επικαλείται ο παππούς και 2) την αποτύπωση της προς αγορά έκτασης. Εγώ, βέβαια, στη θέση σου, θα εξέταζα και όλους τους προγενέστερους τίτλους ιδιοκτησίας, ώστε να βεβαιωθώ ότι η διαδοχή των τίτλων είναι φυσιολογική.

 

Αντ' αυτών, ζητάς τη γνώμη άγνωστων στο ιντερνετ για να σε συμβουλέψουν σε ένα τόσο σοβαρό θέμα.

Link to comment
Share on other sites

το φαινόμενο να υπάρχει απόκλιση ανάμεσα στο συμβόλαιο και στην πραγαγματικότητα επί του εδάφους , ειδικά αν δεν έχει γίνει στον παρελθόν κτηματογράφιση του ακινήτου είναι κάτι συνηθισμένο Εγώ εκτός από τις επισυμάνσεις του καλού συναδέλφου ΜΑΚΑΡ , θα έλεγα να βρείτε τους όμορους ιδιοκτήτες , και να κάνετε με τον μηχανικός σας έλεγχο ορίων και να τους βάλετε να υπογράψουν την αναγνώριση των ορίων στο τοπογραφικό διάγραμμα Ενας έλεγχος που μπορεί να γίνει , αν πρόκειται για έκταση με τεχνικά όρια (ξερολιθιές , συρματόπλεγμα κλπ) ή για καλλιεργήσιμες στο παρελθόν εκτάσεις ,είναι με παλιές αεροφωτογραφίες. Για τον δρόμο μπορεί να γίνει ερευνα αν υπάρχει σε συμβόλαια όμορων κτημάτων , αν φαίνεται στις Α/Φ ή στο διάγραμμα κλίμακας 1/5000 της γεωγραφική υπηρεσίας Μια επίσκεψη από τον τοπικό δήμο είναι καλή ιδέα για αίτηση χαρακτηρισμού του δρόμου εγγράφως. Υπάρχει και διαδικασία αναγνώρισης του δρόμου από την Νομαρχία σαν οδού προ του 1923 αν είναι εκτός σχεδίου

Link to comment
Share on other sites

Οι δικαιολογημένες αμφιβολίες και προβληματισμοί σας πρέπει να σας ωθήσουν στην άμεση ανάθεση της υπόθεσης σε έμπειρο Τοπογράφο και Δικηγόρο.

Τα θέματα που αναφέρετε είναι πολύ σοβαρά και ίσως αποτρεπτικά για μια τέτοια επένδυση.

Ακολουθείστε κατά γράμμα τις οδηγίες των εξαίρετων συναδέλφων.

Link to comment
Share on other sites

Καταρχήν ευχαριστώ για το χρόνο που διαθέσατε να απαντήσετε και να διευκρινήσω

κάποια πράγματα.

1ον Πράγματι το τοπογραφικό έγινε απο τοπογράφο της επιλογής του εφόσον αυτός πληρώνει.

2ον Η τιμή της γής εξαρτάται απο πολλούς παράγοντες και συγκεκριμένα η τιμή του κτήματος είναι χαμηλότερη απο την αντικειμενική του αξία(πιθανολογώ ελέω οικονομικής κρίσης και μεγάλης ηλικίας του;θα δείξει...) οπότε όχι δεν διαθέτω ποσό μεγάλο που μπορεί να παεί το μυαλό σου και που εικάζεις αυθαίρετα απλά γιατί δεν το έχω,φίλτατε ΜΑΚΑΡ.Όσο για το θέμα που μπήκα και ρώτησα <<αγνώστους>>το λόγο τον προανέφερα παραπάνω.Και στη τελική ποιός ο λόγος ύπαρξης του site αν δε ρωτάμε ώστε εσείς που γνωρίζετε να μας απαντάτε και να μειώνουμε τισ πιθανότητεσ να βρεθούμε εξ απίνης.Πάραυτα αναγνωρίζω οτι έχεις τις καλύτερες των προθέσεων και ευχαριστώ και εσένα και τους υπολοίπους για τις συμβουλές σας.

ΓΕΩΡΓΙΕ ΜΙΧΑΗΛ Οπότε αν κατάλαβα πρέπει να απαιτήσω τις υπογραφές των όμορων ιδιοκτητών στο τοπογραφικο;

Όσο για τα όρια υπεύθυνος για τον έλεγχο είναι ο τοπογράφος καποιος άλλος ή η ευθύνη βαραίνει μόνο το πωλητή;

Για το δρόμο μίλησα με πολεοδομία δημαρχία και νομαρχία και όλοι δηλώσαν αναρμόδιοι...και ο νοών νοείτω.

Και στο θέμα της απόκλισης κάπου διάβασα για 2% και αγχώθηκα αλλά με καθησύχασες τώρα.

Αεροφωτογραφίες βρίσκω απο την γεωγραφική υπηρεσία στρατού?

ΤΟΠΟΓΡΑΒΡΕ ελπίζω τα θέματα να μην είναι αποτρεπτκά. Δικηγόρο και συμβολαιογράφο έχω το τοπογραφικό με προβληματίζει.

Link to comment
Share on other sites

Aντιλαμβανεσαι πως απο εδω ΔΕΝ μπορουμε να δωσουμε λυσεις παρα μονο να υποδειξουμε κατευθυνσεις...

 

Επισης καταλαβαινεις οτι ο πωλητης μπορει να "παρουσιάσει" το ακινητο οπως τον βολευει...

 

Τωρα μια αναθεση σε Μηχανικο της εμπιστοσυνης σου σιγουρα ειναι η καλυτερη επιλογη..

 

Μην τσιγκουνευτεις μερικα Ευρω παραπανω που θα διασφαλισουν την αγορα σου..

 

ΥΓ. Μην ξεχνας και παραμετρους οπως Νατουρα 2000, ΖΟΕ, Επιτηρουμενες Περιοχες κτλ κτλ για τις οποοιες πρεπει ο μηχανικος να κανει τον ελεγχο του..

Link to comment
Share on other sites

Απο το Δασαρχειο εχει περασει?Αν οχι πρεπει αν προηγηθει.Αν εχει περασει , ειναι γεωργικο ?εχει τελεσιδικησει?Αν εχει περασει με ποιο τοπογραφικο και ποσα στρεμματα?Αν ειναι τα πρωτα πρεπει να περασει για να καλυφθουν και τα νεα μετρα που βρεθηκαν τωρα με το νεο τοπογραφικο.Βρειτε μηχανικο!!!

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.