Μετάβαση στο περιεχόμενο

Recommended Posts

Για να μην κρυβομαστε πισω απο το δαχτυλο μας, και εγω σε εγκατασταση που χρειαζεται υδε για επανασυνδεση αν το μολυβι στο μετρητη ειναι σπασμενο ή λειπει (πιθανοτητα>99%), κανω οτι μετρησεις εινα να κανω χωρις ρευμα, και μετα σηκωνω τον διακοπτη και τελειωνω με τα υπολοιπα. Δεν ξερω αν ειναι παρανομο αυτο και δεν με ενδιαφερει, απο την στιγμη που μετρησεις-αποτελεσματα ειναι σωστα και συμφωνα με το κανονισμο. Διυλιζουμε το κουνουπι (σηκωμα διακοπτη σε ηδη ανοιγμενο μετρητη για να γλιτωσουμε εξτρα πρωτοκολλα και χασομερι, μιας και αυτη η δουλεια δεν πληρωνεται καλα) και καταπινουμε την καμηλα (ο ευυποληπτος ηλεκτρολογος που ολοι τον σεβονται και τον εχουν για καλο επαγγελματια, ενω φτιαχνει εξολοκληρου και χωρις αυτοψια την υδε απο το ανετο και κλιματιζομενο γραφειο του)

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Συμφωνώ απόλυτα μαζί σου στα παραπάνω και όσο για τον κύριο τέτοιου τύπου γραφειάκια εμείς φταίμε που δεν κάνουμε τίποτα και τον αφήνουμε να μας ...... την δουλειά μας μέρα με την μέρα περισσότερο.

Το 100% των πελατών που έχουμε χάσει και πιστέψτε με είναι πραγματικά πολύ περισσότεροι από αυτούς που έχουμε κερδίσει είναι στο ότι οταν ακούνε έλεγχο-μετρήσεις-γειώσεις-RCD, Ασφάλειες στον πίνακα ανάλογα με την διατομή θα επιλέξουν κάποιον που θα τους κάνει με τρόπο και χωρίς τρόπο την δουλεία τους και αναμφισβήτητα με λιγότερα χρήματα. Άλλωστε πολλοί μας το λένε ευθέως (να σας φέρουμε στο γραφείο σας όλα τα απαραίτητα να μας κάνετε το σχεδιάκι?) επίσης το πιο το εξωφρενικό που ακούω και εκνευρίζομαι πριν ακόμα πάμε, μας ρωτούν όταν θα έρθετε για μετρήσεις θα μας παραδώσετε και αυτό το χαρτί για την ΔΕΗ να το πάμε? Άντε μετά να τους εξηγήσεις τι και πώς... Και μετά τι συζητούμε κύριοι? Αν ξεσφραγίσω το ήδη ξεσφραγισμένο ρολόι για να κάνω την δουλεία μου και να μη τρέχω ξανά που στην τελική δεν θα πάρω τα χρήματα που αναλογούν για τον κόπο και την ευθύνη που φέρω ούτε στο ελάχιστο? Ή αν είχαμε πιστεύετε άλλη επιλογή θα ασχολούμαστε με τις ΥΔΕ για ψίχουλα. η ανάγκη μας κάνει για δυστυχώς εκεί έξω τα πράγματα είναι περιορισμένα στο τομέα μας.

Edited by miltos
Διαγραφή παράθεσης προηγούμενου μηνύματος
Link to comment
Share on other sites

Ο΄τι είναι παράνομο είναι παράνομο να βάζεις γενικά χέρι στην χελώνα - μετρητή, όπως και να έχει όμως (νομικός δεν είμαι), θέλω να ρωτήσω, σε αυτή την πρακτική που περιγράφετε, δεν υπάρχει περίπτωση να βρεθεί μπλεγμένος ο πελάτης αλλά και ο ηλεκτρολόγος;; Η ακόμα και να εκτεθεί ο ηλεκτρολόγος στον πελάτη;

Του τύπου, να εντοπιστεί η παραβίαση από την ΔΕΔΔΗΕ (ειδικά τώρα που όλοι θέλουν να βγάλουν από την μύγα ξύγκι) και να επιβάλει πρόστιμο στον πελάτη.

Είχα ακούσει από δεητζή πως αν εντοπιστεί τέτοιου είδους παραβίαση τότε η ΔΕΗ έβαζε πρόστιμο κάποιο χρηματικό ποσό αλλά και χρέωνε τον πελάτη από την στιγμή που ηλεκτροδοτήθηκε έως την στιγμή που εντοπιζόταν η παραβίαση με την υψηλότερη χρέωση που θα μπορούσε να έχει. Βέβαια δεν γνωρίζω αν αυτό ευσταθούσε απόλυτα ή αν το έπρατταν και δεν έκαναν τα στραβά μάτια...

Το θέμα είναι πως αν συμβεί κάτι τέτοιο και για κάποιο λόγο (κακώς) είχε κοπεί η σφραγίδα από κάποιον μη εξουσιοδοτημένο και επιβληθούν πρόστιμα τότε ενδεχομένως ο πελάτης, ο οποίος μπορεί να μην είχε και ιδέα για όλα αυτά, να ζητήσει τα ρέστα από τον ηλεκτρολόγο ή ακόμα και να τον "δώσει". Σε αυτή την περίπτωση μάλιστα φαίνεται ο ηλεκτρολόγος που έκδωσε την ΥΔΕ καθώς έχει κόψει ΑΠΥ και όχι ο χιμπατζής που είχε κόψει την σφραγίδα. Άντε να αποδείξεις το αντίθετο μετά...

Δεν ξέρω, ίσως να τα παραλέω και καταστροφολογώ αυτή τη στιγμή, μίας και δεν γνωρίζω την "πιάτσα" καλά...

Για να μην παρεξηγηθώ δεν το παίζω έξυπνος και νομότυπος, απλά μία ερώτηση - υπόθεση κάνω.....

Link to comment
Share on other sites

Εδω που ειμαι, αν εστω και για αστειο πηγαιναν να κανουν κατι τετοιο σε πελατη μου ή σε μενα θα το μετανιωναν πικρα. Πολυ πικρα. Ειπαμε παμε με το σταυρο στο χερι, αλλα τα αισχη που ξερω οτι εχουν κανει θα τα πληρωσουν πιο ακριβα απο οτι θα πληρωσω εγω μια παραβιαση μετρητη.

Στην πραγματικοτητα το παραπανω ειναι σεναριο επιστημονικης φαντασιας, μιας και δεν ενδιαφερεται κανεις της δεη για τιποτα... ποιος να ασχοληθει με ενα σπασμενο μολυβι..

Edited by ckiriako
Link to comment
Share on other sites

θα πρέπει να γίνει διαχωρισμός αν πρόκειται για "μολύβι" χελώνας ή "μολύβι" μετρητή.... Για το πρώτο δεν υπάρχει στην ουσία πρόβλημα....

Link to comment
Share on other sites

  • 4 weeks later...

Καλησπέρα κύριοι συνάδελφοι,

Θα έχει και τι είδους κυρώσεις θα έχει ένας ιδιοκτήτης που αγόρασε μια Νέα ΥΔΕ σε ένα κατάστημα-διαμέρισμα που ενοικιάζει, σε περίπτωση ατυχήματος-έλεγχου-καταγγελίας?????????

Σας το ρωτάω αυτό γιατί σήμερα σε μια συνομιλίας μας με μια πελάτισσα όπου για να εκδοθεί το σχέδιο της ηθελαν όλες οι ασφάλειες του πίνακα αλλαγή σβησμένες και μισοκαμμένες μας λέει θα το κάνει ο ηλεκτρολόγος μου στα χχχ ευρώ (σχέδιο, ρελέ Βουλγάρικο ή Κινέζικο, συν φπα) και όταν τις  εξηγούμε για την διαφορά στην τιμή μας ότι οφείλεται στην αντικατάσταση των ασφαλειών λέει ε και τι με ενδιαφέρει εμένα, μα, αφού υπογράφετε <<κυρία>> μου ναι αλλά εγώ δεν είμαι ηλεκτρολόγος να ξέρω τι έχει κάνει.... Μας άδειασε... Τι μας κατοχυρώνει εμάς τελικά ότι τα αφήσαμε όλα σωστά ή πήγαμε για βόλτα??? Υπάρχει περίπτωση ένας χώρος να πάρει ξανά ρεύμα σε περίπτωση διακοπής χωρίς να γίνουν οι απαραίτητες αλλαγές γράφοντας στις παρατηρήσεις οτι θέλει αυτά και αυτά και να τα κάνει αργότερα ο ιδιοκτήτης? Πως μπορώ εγώ να γράψω ότι ο χώρος περνάει τον έλεγχο αφού δεν τον περνάει? Αν γράψω οτι δεν περνάει τον έλεγχο και πάει το σχέδιο στην ΔΕΗ θα πάρει ρεύμα τελικά?

Link to comment
Share on other sites

Ετσι που το εγραψες το μηνυμα με  μπερδεψες.

Εγκατασταση με σοβαρα προβληματα οπως αυτο  που ανεφερες συνεπαγεται τα εξης:

Δεν δινεις υδε, γιατι στην παραγραφο 2 λεει:

 

η περιγραφομενη ηλ εγκατασταση παραδιδεται απο μενα σε ασφαλη λειτουργια κτλ κτλ

 

 

 

αυτο που κανεις ειναι να παραδωσεις πρωτοκολλο ελεγχου, στο οποιο εχεις περιγραψει τα προβληματα και φυσικα στην τελευταια σειρα στο

 

η ηλ εγκ αυτη ανταποκρινεται στις απαιτησεις του κεηε/384 κτλ κατα το χρονο ελεγχου

ναι (    )

οχι (    )

τσεκαρεις το οχι

 

μετα υποτιθεται οτι ο ιδιοκτητης μεριμνα για την διορθωση των προβληματων, και εμεις ξυπνησαμε.... 

Link to comment
Share on other sites

υπογράφουν ότι παρέλαβαν το έντυπο τπτ παραπάνω. ΔΕΝ γνωρίζουν και δεν οφείλουν να γνωρίζουν. Η μόνη "ποινή" σε πιθανή καταγγελία είναι ότι θα αναγκαστούν να πληρώσουν δεύτερη φορά για το πιστοποιητικό αφού το πρώτο θα ακυρωθεί.

Link to comment
Share on other sites

αυτο που κανεις ειναι να παραδωσεις πρωτοκολλο ελεγχου, στο οποιο εχεις περιγραψει τα προβληματα και φυσικα στην τελευταια σειρα στο

η ηλ εγκ αυτη ανταποκρινεται στις απαιτησεις του κεηε/384 κτλ κατα το χρονο ελεγχου

ναι (    )

οχι (    )

τσεκαρεις το οχι

 

μετα υποτιθεται οτι ο ιδιοκτητης μεριμνα για την διορθωση των προβληματων, και εμεις ξυπνησαμε....

Αν βάλεις όχι τι συνεπάγεται για τον ιδιοκτήτη οτι δεν θα συνδεθεί? Όπως φαντάζεσαι αν ξέρεις ότι δεν θα συνδεθεί πρέπει να το μεταφέρεις στον πελάτη και φυσικά δεν θα πληρωθείς γιατί πολύ απλά θα πληρώσει αλλού να κάνει την δουλειά του... Αν του πεις ψέματα εσύ τα έχεις το πρόβλημα μαζί με τα τηλέφωνα σου, εκτός εάν είσαι φάντασμα.. Άλλωστε μην ξεχνάμε για τα πάντα ο Ηλεκτρολόγος φταίει....

 

 

ότι υπογράφουν παρέλαβαν το έντυπο τπτ παραπάνω. ΔΕΝ γνωρίζουν και δεν οφείλουν να γνωρίζουν. Η μόνη "ποινή" σε πιθανή καταγγελία είναι ότι θα αναγκαστούν να πληρώσουν δεύτερη φορά για το πιστοποιητικό αφού το πρώτο θα ακυρωθεί.

 

Σιγά τα αβγά με 50 ευρώ θα βρουν όσα θέλουν....

Edited by miltos
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.