Μετάβαση στο περιεχόμενο

Recommended Posts

Δημοσιεύτηκε (edited)
On 28/5/2018 at 2:21 ΜΜ, hektor said:

Jimakos δεν χρειάζομαι ενημέρωση για της άδειες γνωρίζω πολύ καλά.   Στο θέμα μας τώρα. . .ξερεις να απαντήσεις στο ερώτημα  μου ? ?

Απλα ειπα μπράβο, δεν το έπαιξα έξυπνος . Σε ευχαριστώ για το ''πέσιμο''. Κρίμα

Καλη συνεχεια

Edited by miltos
Δημοσιεύτηκε

 

3 ώρες πριν, varonos said:

Κοίτα εδώ για το όρια hektor. Δεν νομίζω να έχει αλλάξει κάτι.

175b-2-10-2013.tif

Να ζήσουν τα κορόιδα που πληρώνουν συνδρομές σε 5 τυχάρπαστους που δεν ξέρουν ούτε ένα ΠΔ να διαβάσουν. Το συγκεκριμένο είναι απλή παραπληροφόρηση. Μην το λαμβάνετε υπόψη, και διαβάστε το ΠΔ από μόνοι σας.

Δημοσιεύτηκε

το όριο της ισχύος φωτισμού και κίνησης δεν αθροίζεται για το μέγιστο όριο ισχύος της εγκατάστασης;

Δημοσιεύτηκε

Άστα nvel... Στο σύλλογο κυνηγών μπεκάτσας αν γραφόμασταν πιο σωστή ενημέρωση θα είχαμε....

  • Like 1
Δημοσιεύτηκε
1 ώρα πριν, nvel said:

το όριο της ισχύος φωτισμού και κίνησης δεν αθροίζεται για το μέγιστο όριο ισχύος της εγκατάστασης;

Ίδια απορία έχω και εγώ. 

Jimakos sorry φίλε. ..αγχωθηκα με όλο το θέμα και ίσως να ήμουν λίγο απότομος. 

  • Like 1
Δημοσιεύτηκε

Δεν πειραζει hek απλα πιο πολυ περιεργο μ φανηκε.

ο σταυρος εχει δικιο απο εετεμ δεν παιζει τιποτα σωστο. Μονο  συνδρομες  γνωριζουν

  • 2 weeks later...
Δημοσιεύτηκε

Καλησπέρα, 

σε παλιές εγκαταστάσεις( πριν από το 2006), ποιο πρωτόκολλο ελέγχου πρέπει να παραδίδεται?κατά ΚΕΗΕ ή αρκεί κατά ΕΛΟΤ HD 384?

Επίσης, μπορεί κάποιος να μου επιβεβαιώσει αν τα παρκάτω είναι ορθά ?

1. Μέτρηση αντίστασης γείωσης : Εκτός τάσης. Απαιτείται μόνο στο σύστημα ΤΤ . Με χρήση 2 βοηθητικών ηλεκτροδίων. Αν δεν μπορεί να γίνει μέτρηση εκτιμάται από βρόχο σφάλματος

2. Ισοδυναμικής συνέχειας : Εκτός τάσης. Μπορεί να γίνει η μέτρηση στον πίνακα. ένας ακροδέκτης στην μπάρα γείωσης και ο άλλος στον αγωγό γείωσης κάθε γραμμής.

3. Αντίσταση μόνωσης Εκτός τάσης.Αποκόπτεται ο ουδέτερος. Μπορεί να γίνει η μέτρηση στον πίνακα. ένας ακροδέκτης στην μπάρα γείωσης, ένας στην μπάρα ουδετέρου και ο τρίτος στην αναχώρηση των MCB (θέση ΟΝ)

4. Βρόχος σφάλματος :                                                 
- Με τάση. Γενικός διακόπτης και ουδέτερος OFF. Ένας ακροδέκτης στην μπάρα γείωσης, ένας στον αγωγό ουδετέρου(από δίκτυο) και ο τρίτος στην φάση/φάσεις
- Με τάση σε κάθε κύκλωμα . ένας ακροδέκτης στην μπάρα γείωσης, ένας στην μπάρα ουδετέρου και ο τρίτος στην αναχώρηση των MCB (θέση ΟΝ). Με τρήσεις και στα πιο απομεκρυσμένα σημεία κάθε κυκλωματος.

5. Διαφορικό ρεύμα : Με τάση. Μπορεί να γίνει μέτρηση στον πίνακα. Μπορεί να γίνει η μέτρηση στον πίνακα. ένας ακροδέκτης στην μπάρα γείωσης, ένας στον αγωγό ουδετέρου και ο τρίτος στην αναχώρηση των MCB (θέση ΟΝ)

Ευχαριστώ.

Δημοσιεύτηκε

η εγκατασταση ελεγεται με τον κανονισμο που ισχυε οταν κατασκευαστηκε.

Αν η κατασκευη εγινε με ΚΕΗΕ τοτε η ΥΔΕ θα γινει για ΚΕΗΕ.

 

Δημοσιεύτηκε
On 8/6/2018 at 12:15 ΠΜ, HaNotsri said:

Καλησπέρα, 

σε παλιές εγκαταστάσεις( πριν από το 2006), ποιο πρωτόκολλο ελέγχου πρέπει να παραδίδεται?κατά ΚΕΗΕ ή αρκεί κατά ΕΛΟΤ HD 384? Αν είναι όλη κατά ΚΕΗΕ τότε μόνο κατά ΚΕΗΕ. Αν όμως η εγκατάσταση έχει και μέρη κατά ΕΛΟΤ HD 384, τότε χρειάζονται δύο πρωτόκολλα.  

Επίσης, μπορεί κάποιος να μου επιβεβαιώσει αν τα παρκάτω είναι ορθά ?

1. Μέτρηση αντίστασης γείωσης : Εκτός τάσης. Απαιτείται μόνο στο σύστημα ΤΤ . Χρειάζεται και στο ΤΝ για περίπτωση διακοπής του ΡΕΝ.

Με χρήση 2 βοηθητικών ηλεκτροδίων. Ναι, αφού αποσυνδεθεί το προς μέτρηση ηλεκτρόδιο από την εγκατάσταση και εφόσον υπάρχουν συνθήκες για αποδοτικές μετρήσεις. Αν δεν μπορεί να γίνει μέτρηση εκτιμάται από βρόχο σφάλματος. Μόνο στο ΤΤ.

2. Ισοδυναμικής συνέχειας : Εκτός τάσης. Ναι. Μπορεί να γίνει η μέτρηση στον πίνακα. ένας ακροδέκτης στην μπάρα γείωσης και ο άλλος στον αγωγό γείωσης κάθε γραμμής. Η περιγραφή δείχνει συνέχεια αγωγών προστασίας. Για σωστή απάντηση πρέπει να διευκρινιστεί καλύτερα η ερώτηση.

3. Αντίσταση μόνωσης Εκτός τάσης.Πάντα! Αποκόπτεται ο ουδέτερος. Από το δίκτυο του ΔΕΔΔΗΕ ή από Υ/Σ. Μπορεί να γίνει η μέτρηση στον πίνακα. ένας ακροδέκτης στην μπάρα γείωσης, ένας στην μπάρα ουδετέρου και ο τρίτος στην αναχώρηση των MCB (θέση ΟΝ). Η αντίσταση μόνωσης μετριέται από τα περισσότερα όργανα με δύο ακροδέκτες οργάνου. Το θέμα αυτό έχει έκταση, δεν αναλύεται σε αυτόν τον χώρο.

4. Βρόχος σφάλματος :                                                 
- Με τάση. Ναι. Γενικός διακόπτης και ουδέτερος OFF. Ένας ακροδέκτης στην μπάρα γείωσης, ένας στον αγωγό ουδετέρου(από δίκτυο) και ο τρίτος στην φάση/φάσεις. Ναι.
- Με τάση σε κάθε κύκλωμα . ένας ακροδέκτης στην μπάρα γείωσης, ένας στην μπάρα ουδετέρου και ο τρίτος στην αναχώρηση των MCB (θέση ΟΝ). Με τρήσεις και στα πιο απομεκρυσμένα σημεία κάθε κυκλωματος. Οι μετρήσεις αυτές έχουν αξία κυρίως όταν γίνονται στα άκρα των τερματικών κυκλωμάτων.

5. Διαφορικό ρεύμα : Με τάση. Ναι. Μπορεί να γίνει μέτρηση στον πίνακα. Εκεί προκύπτουν σωστότερα αποτελέσματα. Μπορεί να γίνει η μέτρηση στον πίνακα. ένας ακροδέκτης στην μπάρα γείωσης, ένας στον αγωγό ουδετέρου και ο τρίτος στην αναχώρηση των MCB (θέση ΟΝ). Στην έξοδο της RCD αλλά απαραίτητα χωρίς φορτία! Ιδιαίτερη προσοχή στην σωστή επιλογή παραμέτρων στο όργανο μέτρησης. 

Ευχαριστώ.

 

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.