Μετάβαση στο περιεχόμενο

τομη ιδιοκτησιας απο οριο ορεινου ογκου Λαυρεωτικης


Recommended Posts

Παιδιά μήπως γνωρίζει κανείς τι γίνεται με την αρτιότητα γηπέδου που τέμνεται από το όριο των ορεινών όγκων Λαυρεωτικής;

 

Συγκεκριμένα έχω ένα γήπεδο που έχει εμβαδόν 7,5 στρ και ένα τμήμα του με εμβαδόν 5,0 στρ βρίσκεται εντός της περιοχής Γ και το υπόλοιπο βρίσκεται εντός τμήματος ορεινών όγκων Λαυρεωτικής. Σημειώνω ότι υπάρχει νόμιμο κτίσμα στην περιοχή Γ.

 

Ευχαριστω

Link to comment
Share on other sites

Στο Π.Δ. 24-1-03 ΦΕΚ 121Δ'/19-2-03 (Ορεινοί όγκοι Λαυρεωτικής) ορίζεται : "Σε περίπτωση γηπέδου που εμπίπτει σε περισσότερες της μιας ζώνης ή τέμνεται από το όριο προστασίας η αρτιότητα υπολογίζεται εφ' ολοκλήρου του γηπέδου, το κτήριο όμως κατασκευάζεται σε εκείνο το τμήμα του γηπέδου, που είναι δυνατή η ανέγερση κτηρίου σύμφωνα με τις χρήσεις και τους όρους δόμησης της περιοχής που εμπίπτει το τμήμα του γηπέδου".

 

Στο Π.Δ. 17-2-98 ΦΕΚ 125Δ'/27-2-98 (ΖΟΕ Λαυρεωτικής) ορίζεται : "Οι ιδιοκτησίες που εμπίπτουν σε περισσότερες της μιας ζώνες δομούνται σύμφωνα με τις διατάξεις μιας εκ των ζωνών αυτών και το κτίσμα κατασκευάζεται στη τμήμα του γηπέδου που εμπίπτει στη ζώνη αυτή. Στην περίπτωση που το τμήμα αυτό δεν έχει την προβλεπόμενη από τη ζώνη και για την αιτούμενη χρήση αρτιότητα, θεωρείται ότι εντός της ζώνης αυτής περιλαμβάνεται τμήμα της ιδιοκτησίας μεγέθους που αντιστοιχεί:

α. στην κατά κανόνα αρτιότητα, στην περίπτωση που η ιδιοκτησία στο σύνολό της είναι κατά κανόνα άρτια

β. στην κατά παρέκκλιση αρτιότητα κατά χρήση και περιοχή, στην περίπτωση που το οικόπεδο είναι κατά παρέκκλιση άρτιο".

 

Τα παραπάνω σε συνδυασμό με τα όρια Αρτιότητας που καθορίζει κάθε Π.Δ., τη χρονολογία δημιουργίας του γηπέδου και τα γεωμετρικά του στοιχεία θα σε βοηθήσουν να εξάγεις το σωστό συμπέρασμα.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.