endrasei Δημοσιεύτηκε Μάιος 29 , 2011 Δημοσιεύτηκε Μάιος 29 , 2011 Γεια σας. Λέγομαι Γιώργος και θα ήθελα να κάνω κάποιες ερωτήσεις πάνω στο Διαμέρισμα που μένω. Κατοικό στην καλαμάτα 100 μ κοντά στην παραλία. Το διαμέρισμα είναι κατασκευής του 2002. Έχει 3 ορόφους που εγώ μένω στον 1ο όροφο, 4αρι,δυτικά και ανατολικα. Οπότε, έχω αρκετό ήλιο και καθόλου σκιαση.!!!! Η περιοχή που κατοικό έχει πάρα πολύ υγρασία. Τον χειμώνα όποτε σηκωνόμουνα πρωί, τα παράθυρα είναι μούσκεμα. Θέλω την σφουγγαρίστρα για να μαζέψω τα νερά τις υγρασίας. Οι ντουλάπες μου,μυρίζουν μούχλα,τα ρούχα μου τα πεταώ συνέχεια γιατί αφήνει στάμπες κτλ από την υγρασία. Ο τοίχος ψηλά στις γώνιες μαυρίζει,σε άλλα σημεία κάνει σαν πιτσιλίες. κάθε χρόνο τα καθαρίζω κτλ. Ο γειτονάς μου έχει το ίδιο πρόβλημα αλλά πιο πολύ λόγω της βορινής πλευράς που μένει. Οσο για τα αλουμίνια (πόρτες-σίτες παντζούρια) χαμηλά στα τοιχία,εκεί που είναι ο οδηγός της πόρτας έχει φουσκώσει ο τοίχος. Πήγα σε εταιρια Αλκατ, ηρθε ο άνθρωπος τα είδε και μου είπε, έχεις απώλειες, το αλουμίνιο είναι καλός αγωγός που μεταφέρνει την υγρασία και θερμότητα μέσα στο σπίτι. Τα τζάμια σου είναι διπλά και πάλι περνάει η υγρασία κτλ. δεν είναι θερμαίκα τζάμια. Η κάσες έχουν φτιαχτεί πρόχειρα. Δηλ. μέτρημα, κόψιμο, βίδωμα και έτοιμη η κάσα. κάπως έτσι έγινε η δουλειά, προχειροδουλειά. Συν μου είπε ότι πρέπει να μονώσεις και τους εξωτερικούς τοίχος. Δηλ. κέλυφος,εξωτερικής θερμομόνωσης. Οπως καταλαβαίνετε εχω πρόβλημα με την υγρασία. Απλώ θέλω να μάθω εαν ο κατασκευαστής τις πολυκατοικίας αναφέρει κάπου εαν έχει γίνει η μόνωση της πολυκατοικίας. Την έχει κάνει την μόνωση η απλά το έγραψε οτι υπάρχει μόνωση άλλα δεν την έχει κάνει. που μπορώ να μάθω; Στον αρχιτέκτονα; πολιτικό μηχανικό; Δεν μπορεί 9 χρονων πολυκατοικιας να έχει τέτοιο πρόβλημα. ουσιαστηκά είναι άχρηστη η κατασκευή που έχει τέτοια υγρασία. Πανώ απ'όλα είναι η υγεια. Τόσα χρόνια έχω διαλυθεί με την υγρασία, κόκκαλα,πονοκεφάλους και αλλιεργίες.
ss_sk Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 1 , 2011 Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 1 , 2011 Η υγρασία οφείλεται γενικά σε δύο παράγοντες: α) είσοδος νερού από το εξωτερικό περιβάλλον και β) δημιουργία υδρατμών, εσωτερικά, από τις δραστηριότητες στο σπίτι. Για να μπορέσει κάποιος να εντοπίσει τις αιτίες του προβλήματος και να προτείνει λύσεις πρέπει να κάνει επιτόπιες παρατηρήσεις - δύσκολο να γίνει διαδικτυακά. Δείτε τις αντίστοιχες συζητήσεις στο φόρουμ μήπως βρείτε ομοιότητες με την περίπτωσή σας ή κάντε πιο συγκεκριμένες ερωτήσεις. Διαφορετικά, αποτέλεσμα θα δείτε με την επίσκεψη κάποιου ειδικού.
Ροδοπουλος Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 1 , 2011 Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 1 , 2011 endrasei ο εργολάβος έχει ευθύνη για 10 χρόνια. Εαν υπάρχει τέτοια υγρασία τότε κινδυνευει και ο ΦΟ απο διάβρωση όπλισης.
aithilenio Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 1 , 2011 Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 1 , 2011 Τόσα χρόνια έχω διαλυθεί με την υγρασία, κόκκαλα,πονοκεφάλους και αλλιεργίες. Μην τα μπερδεύεις φίλε μου Καλαματιανέ…. Άλλο το ένα άλλο το άλλο… Μονώνοντας το σπίτι δεν πάει να πει ότι σταματάς την υγρασία… Απλά σταματάς να την βλέπεις σε υγρή μορφή.
trellovoskos Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 3 , 2011 Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 3 , 2011 Γεια σας.Απλώ θέλω να μάθω εαν ο κατασκευαστής τις πολυκατοικίας αναφέρει κάπου εαν έχει γίνει η μόνωση της πολυκατοικίας. Την έχει κάνει την μόνωση η απλά το έγραψε οτι υπάρχει μόνωση άλλα δεν την έχει κάνει. που μπορώ να μάθω; Στον αρχιτέκτονα; πολιτικό μηχανικό; Με μια εξέταση του φακέλλου της πολυκατοικίας σου που έχει κατατεθεί στην πολεοδομία λύνεται η απορία σου για το εάν και που έχει προβλεφθεί θερμομόνωση. Το εάν τοποθετήθηκε κιόλας, θα πρέπει να διαπιστωθεί επιτόπου από ειδικό. Μετά πρέπει να αναζητηθούν ευθύνες από τον κατασκευαστή. Δεν ξέρω αν νομικά καλύπτεσαι μετά από 9 χρόνια, ένας δικηγόρος όμως θα σου λύσει την απορία. Κατά 99% πάντως δεν υπάρχει ή υπάρχει ανεπαρκής θερμομόνωση. Το πρόβλημα σου πάντως οφείλεται πιθανότατα στο ότι οι υδρατμοί που υπάρχουν στο εσωτερικό του διαμερίσματος σου, συναντούν ψυχρές επιφάνειες (τζάμια, πλαίσια από αλουμίνιο, μη μονωμένα δομικά στοιχεία) και συμπυκνώνονται (υγροποιούνται). Το πρόβλημα είναι πιο έντονο όταν πέφτει η θερμοκρασία του αέρα το βράδυ που διακόπτεται η θέρμανση του χώρου. Η σχετική υγρασία αυξάνεται γιατί ο ψυχρός αέρας του διαμερίσματος δεν μπορεί πια να αποθηκεύσει τόση ποσότητα υδρατμών όσο ο θερμός και μόλις η σχετ. υγρασία φτάσει το 100%, οι υδρατμοί που δεν μπορούν πια να αποθηκευτούν στον αέρα ψύχονται και συμπυκνώνονται... Αυτό λοιπόν που βλέπεις στα κουφώματα και στους τοίχους σου είναι το αποτέλεσμα συμπύκνωσης υδρατμών που υπήρχαν στο διαμέρισμά σου. Τα σύγχρονα κουφώματα αλουμινίου είναι αεροστεγή και δεν επιτρέπουν την κίνηση υδρατμών από μέσα προς τα έξω, όπως τα παλαιότερα ξύλινα (που με τις ατέλειες στο κλείσιμο τους επέτρεπαν και μια μικροκυκλοφορία αέρα), και έτσι το πρόβλημα είναι εντονότερο. Επίσης το αλουμίνιο στο πλαίσιο των κουφωμάτων δεν βοηθά (αν αυτά δεν έχουν θερμοδιακοπή) γιατί ευνοεί αρκετά τις θερμικές απώλειες σε σχέση με τα παλιότερα ξύλινα. Προσπάθησε πάντως μέχρι να βγάλεις άκρη με το θέμα (μην το αφήσεις να περάσει έτσι), να εξασφαλίζεις: -Επαρκή αερισμό του διαμερίσματος σου (βοηθάει στην εξαγωγή υδρατμών από το εσωτερικό) και να μειώσεις την παραγωγή τους (μαγείρεμα χωρίς απορροφητήρα, στέγνωμα ρούχων στα καλοριφέρ, έντονη αθλητική δραστηριότητα κλπ). -Απορροφητές υγρασίας στις ντουλάπες και αλλαγή τους ανά τακτά διαστήματα (δεν είναι ακριβοί και θα σε απαλλάξουν από προβλήματα με τα ρούχα). -Ίσως μια αντιμυκητιακή βαφή να έλυνε προσωρινά το πρόβλημα με την μούχλα. Το επόμενο βήμα θα είναι μάλλον εξωτερική θερμομόνωση η οποία είναι αρκετά ακριβή όμως. Υπολόγιζε πάνω από 40€/ m2. Συνιστώ πάντως να απευθυνθείς αρχικά σε μηχανικό για μια αυτοψία και εκείνος θα σε συμβουλέψει καλύτερα για το πως θα προχωρήσεις. 1
kostassid Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 3 , 2011 Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 3 , 2011 Ίσως μια αντιμυκητιακή βαφή να έλυνε κάπως το πρόβλημα με την μούχλα. προσωρινά όμως.Χρειάζεται μόνμη αντιμετώπιση των αιτιών που τη προκαλούν.
trellovoskos Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 3 , 2011 Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 3 , 2011 Φυσικά. Αλλιώς δεν γίνεται τίποτα.
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο
Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!
Εγγραφή νέου λογαριασμούΣύνδεση
Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα