Μετάβαση στο περιεχόμενο

Απορίες επί ξυλοτύπου


 

Recommended Posts

Γτ 3 πανω???

Κ γω 4 βαζω κατω, αλλα βλεπω οτι στις στηριζεις που εχεις τις παραθεσεις δυσχαιρενεται η σκυροδετηση...Τις περισσοτερες φορες και με 3 κατω βγαινει ο οπλισμος.. Οποτε γτ να μην γλιτωσεις τη μια ραβδο??

Link to comment
Share on other sites

Για συνήθη ανοίγματα με 2 άνω (μοντάζ) και μια-δυο ράβδους στις στηρίξεις καλύπτεται η απαίτηση. Οπότε, μιας και με τις αγκυρώσεις οι ράβδοι θα φτάσουν έως το μέσον περίπου, το κάνεις 3 άνω και γλυτώνεις.

Για τα 4 κάτω, αν καλύπτεται και με 3 εγώ το αφήνω. Είσαι ούτως ή άλλως καλυμμένος από τον κανονισμό με τα ελάχιστα σε κάτω στήριξη και άνω άνοιγμα.

Link to comment
Share on other sites

Συναδελφοι τον πλευρικο οπλισμο στις πεδιδοκους πως τον κατανεμετε???Σε ολο το υψος του κορμου??Στη μεση??Ή απο το πελμα κ πανω???

Link to comment
Share on other sites

Kαλύτερα να τοποθετείς τον πλευρικό σε ίσες αποστάσεις σε όλο το ύψος της πεδιλοδοκού.

 

Το θέμα είναι άλλο: όταν το πρόγραμμα σου λέει πχ 2Φ14 πλάγια, βάζεις 1+1 ή 2+2 στις παρειές;

Link to comment
Share on other sites

Nαι ετσι ειναι με το ΦΕΣΠΑ....αλλα σε σχηματικη τομη πεδιλοδοκου δειχνει τα πλευρικα απο το πελμα κ πανω, σχεδον στη μεση του υψους τοποθετημενα...Κ γω σε ολο το υψος τα βαζω αλλα αυτη η τομη με παραξενεψε...

Link to comment
Share on other sites

acnt, ανάλογα με το πρόγραμμα. Το FESPA εννοεί 1 σε κάθε παρειά όταν γράφει 2Φ14

 

Οι αποστάσεις βάσεις ΕΚΟΣ πλευρικών ραβδων πόσο είναι; Xωρίς να είμαι 100% σίγουρος νομίζω πως κάπου ορίζονται (και δεν θυμάμαι πόσο)...

 

Πάντως εμένα σε πεδιλοδοκό 80άρα πλάγια 1Φ12 ανά παρειά μου φαίνεται πολύ-πολύ πτωχό οπότε πείτε με αντιοικονομικό, εγώ βάζω 2+2... Το ίδιο και στην ανωδομή...

 

edit:

O Leohardt για οπλισμό στρέψης με διαμήκεις ράβδους και σε διατομές >40εκ προτείνει απόσταση ράβδων 10-20εκ... Άρα μήπως και τα 2Φ που βάζω είναι λίγα; Αν θεωρήσουμε ΠΔ με 4Φ20 Α+Κ και ΣΦ10/10 τότε έχω καθαρή απόσταση: 80-(4*2)-(1*2)-2= 68εκ άρα βάζοντας πλευρικά 2Φ12 οι διαμήκεις ράβδοι μου έχουν απόσταση 22,7εκ... Θεωριτικά πάντα.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.