Μετάβαση στο περιεχόμενο

Απορίες επί ξυλοτύπου


 

Recommended Posts

Όταν έχουμε ένα γωνιακό τοιχίο πχ 150/25/150/25 το αναλύουμε σε δύο ορθογωνικά (σύμφωνα με ΕΑΚ) και όχι σε δύο γωνιακά 150/25/40/25.

Δεν κερδίζεις τίποτα αν κάνεις την ανάλυση που λες. Έτσι κι αλλιώς με το να αναλύουμε σε ορθογωνικά τμήματα ένα σύνθετο τοιχίο μορφής Γ ή Π ή διπλό Π όπως εν προκειμένω κάνουμε ένα συμβιβασμό.

Link to comment
Share on other sites

Θα έχει όμως υπολογίσει λάθος δυσκαμψίες και λάθος εντατικά μεγέθη.

Επειδή ουσιαστικά το τοιχίο Κ5 δε είναι δύο στοιχεία 1,95 + 1,5 μ, αλλά 1 στοιχείο μήκους 3,85μ... Σωστό, αλλά η "ομάδα υποστυλωμάτων" αυτή την δουλειά δεν κάνει;; Αυτό δεν κάνουμε κατα προσέγγιση βέβαια στους πυρήνες; Πως διαφοροποιείται σε αυτή την προσέγγιση;

 

Πάντως erling, αν και δεν ξέρω τί γίνεται στους πάνω ορόφους, εξακολουθώ να πιστεύω πως το αδύνατο σημείο είναι στο σημείο αλλαγής διεύθυνσης του τοιχίου υπογείου και πως εκεί ένα υποστύλωμα το θέλεις. Δεν ξέρω αν χρειάζεσαι το τοιχίο στην πλάτη της σκάλας, πάντως εγώ θα το αντάλλαζα για ένα σύνθετο Κ2 60/25/208/25/40/40 κρατώντας βέβαια τον πυρήνα...

 

Επίσης πρέπει να αρχίσουμε να "προβληματιζόμαστε" λίγο με το μέχρι ποιού μήκους τοιχία μπορούμε να εισάγουμε στο φέσπα. Δηλαδή αν έχω ένα υπόγειο 6*6, μπορώ να εισάγω 4 τοιχία 600/25 στην περίμετρό του; Και τα τοιχία αυτά τα υπολογίζει σωστά; Και πότε ένα στοιχείο παύει να λειτουργεί ως τοίχωμα κατά ΕΑΚ και ΕΚΟΣ και αρχίζει να λειτουργεί ως υψίκορμο τοίχωμα;

post-1781-131887217292_thumb.jpg

Link to comment
Share on other sites

Όταν έψαχνα για λογισμικό από τη φέσπα μου είχαν πει ότι μία χρησιμότητα για τα πεπερασμένα που σύντομα θα εφάρμοζαν θα είναι η προσομοίωση μεγάλων σε μήκος τοιχωμάτων, τα οποία τα γραμμικά στοιχεία δεν μπορούν να προσομοιώσουν σωστά. Από ό,τι ακούω δεν έχουν ακόμα ενσωματώσει πεπερασμένα. Πάντως αυτό που λέει ο acnt έχει βάση.

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Το σχήμα που επισυνάπτω φένονται δύο σπαστοί δοκοί και κάτω από τον κάτω δοκό έχουμε μπατική τοιχοποιία ενώ στον άνω δοκό τζαμαρία (bay window). Η μπατική τοιχοποιία εδράζεται πάνω σε υπόγειο parking (γιαυτό ΄δεν τοποθετούνται στον σπαστό δοκό υποστηλώματα).

 

Ερώτημα.

 

Θα βάζατε σε όλο το μήκος και πλάτος της δοκού (1.175 μέτρα σε πλάτος) Ενισχυμένη ζώνη ή μόνο στο μεγαλύτερο ευθύγραμμο τμήμα (0.8 μέτρα πλάτος)?

 

Ευχαριστώ.

 

Παρατήρηση: Πρίν κάνουμε μία δημοσίευση, χρησιμοποιούμε την Αναζήτηση ώστε να δούμε εάν η απορία μας έχει απαντηθεί αλλού. Παρακαλώ διαβάστε τους Κανόνες Συμμετοχής του forum.

 

acnt

post-743-131887218313_thumb.jpg

Link to comment
Share on other sites

Θα βάζατε σε όλο το μήκος και πλάτος της δοκού (1.175 μέτρα σε πλάτος) Ενισχυμένη ζώνη ή μόνο στο μεγαλύτερο ευθύγραμμο τμήμα (0.8 μέτρα πλάτος)?

Εγώ δεν το κατάλαβα καλά αυτό.............:confused:

Link to comment
Share on other sites

το πλάτος ενισχυμένης ζώνης για να καλύψουμε και την σπαστή δοκό είναι 1.175 μέτρα.

 

εάν δεν είχαμε σπαστή δοκό τότε κάτω από μία απλή μπατική τοιχοποιία το συνήθες πλάτος έδρασης της ΕΖ είναι 80 εκατοστά δηλαδή να μην καλύπτει και την σπαστή δοκό.

Link to comment
Share on other sites

Γιατί θες να βάλεις Ε.Ζ. κάτω από την τοιχοποιϊα?

Δεν έλαβες υπόψη σου το γεγονός ύπαρξής της κατά την επιλογή του πάχους της πλάκας έτσι ώστε να το προσαρμόσεις ανάλογα και να σε καλύψει αυτό?

Μήπως δεν κατάλαβα κάτι καλά?:confused:

Link to comment
Share on other sites

Συγνώμη συνάδελφε αλλά θα στο πω όσο πιο "μαλακά" μπορώ: άλλαξε ξυλότυπο. Το ερώτημα ούτε εγώ το αντελήφθην αλλά αν δεν θες κολώνες στα σημεία ένωσης των δοκών, τετραγώνισε λίγο τις διαδοκίσεις σου.

Link to comment
Share on other sites

ilias

 

Αυτό προτείνει το φέσπα. Χμμμμμμ Έχω λάβει μόνιμο φορτίο πλάκας 3.5ΚΝ/m2 για να καλύψη υποδάπέδια θέρμανση νερού (screed 25 KN/m2 πάχους 6 εκατοστά , 15 εκατοστά ελαφρομπετόν 5ΚΝ/m2) και δάπεδό στρωση 1.2 ΚΝ/m2). Πάχος πλάκας 15 εκατοστά.

 

Έχω λάβει αυξημένο κινητό βάρος 5ΚΝ/m2 στην πλάκα αυτή αντί του 2ΚΝ/m2.

 

Εσύ τι θα έκανες?

 

Sorry παιδιά αντί να κάνω νέο θέμα μπήκε καταλάθος εδώ

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.