Μετάβαση στο περιεχόμενο

Recommended Posts

Δημοσιεύτηκε

Δεν μού αρέσουν οι θεωρίες συνωμοσίας, αλλά

 

1) αισθάνομαι ωσάν να συνεργάστηκε όλο το κατεστημένο του τομέα πολιτικού μηχανικού για να φτιαχτεί ένας κανονισμός μόνον για μύστες, τελείως έξω από την λογική και την εκπαίδευση του Μηχανικού στην Ελλάδα. Διότι, ποιός μέσος ελεύθερος επαγγελματίας Μηχανικός μπορεί με βεβαιότητα να πει ότι εφαρμόζει πλήρως, και με επίγνωση του τι κάνει, τον ΚΑΝΕΠΕ;  

 

2) Νομίζω ότι ο ΚΑΝΕΠΕ "οδηγεί" σε μεγάλο βαθμό, τις μελέτες ελέγχου - ενίσχυσης υφισταμένων στα πολυτεχνεία, σε μεγάλα μελετητικά γραφεία, τους περί το ΕΤΑΜ, τους περί των ανά την Ελλάδα "σεμιναρίων ΚΑΝΕΠΕ" - workshop κ.ο.κ.

 

3) Δημιουργείται λοιπόν μια νέα "κοινωνική διαστρωμάτωση", με την "αστική τάξη" των πολυτεχνείων, καθηγητάδων, μεγαλο-μελετητών, συμβούλων να είναι έτοιμοι να μονοπωλήσουν τα "καλά" έργα, και την "εργατική τάξη" να ασχολείται με τις τακτοποιήσεις, ίσα-ίσα για να επιβιώσει.   

 

Για αυτά τα 3 τι γνώμη έχετε κύριε Βαδαλούκα ? Και οι υπόλοιποι ? Και από την άλλη gp1 μήπως....έτσι πρέπει να είναι τα πράγματα και ο μέσος μελετητής πρέπει να ακολουθήσει ?

 

Υ.Γ. Εσείς κύριε Βαδαλούκα  (αλήθεια δεν ξέρω ποιος από όλους είστε, ο μεγάλος ή ένας από τους γιους σας), λογικά είστε πολύ ωφελημένος από τον ΚΑΝΕΠΕ, και πρόγραμμα πουλάτε και σεμινάρια κάνετε και εταιρεία ελέγχου υλικών έχετε αλλά πιστεύω ότι η γνώμη σας θα είναι αντικειμενική.

  • Απαντήσεις 337
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Δημοσιεύτηκε
Καθηγητές: κ.κ Τάσιος, Γκαζέτας, Σπυράκος, Βάγιας, Ερμόπουλος, Φαρδής, Κουμούσης, Καρύδης, Παπαδρακάκης, Μυστακίδης, Πενέλης κλπ.

 

Άκουσα (στην ημερίδα για την Κεφαλλονιά)

τον κ. Τάσιο να λέει πως ο ΚΑΝΕΠΕ πρέπει να απλοποιηθεί!

Δημοσιεύτηκε

Συνάδελφε nik καλησπέρα.

Τώρα είδα τα ερωτήματά σου με τα οποία εν μέρει συμφωνώ. Το πρόβλημα πηγάζει από τις συνθήκες παραγωγής. Η κατοικία που αντικειμενικά είναι ανθρώπινο δικαίωμα του ανθρώπου, «βγαίνει» στο σύστημά μας σας εμπόρευμα. Οι μηχανικοί που θα έπρεπε να εκπαιδεύονται για την εξασφάλιση του δικαιώματος των εργαζομένων να μένουν σε ασφαλείς κατοικίες, εφαρμόζουν τις γνώσεις τους για την ασφάλεια των εμπορευμάτων. Σε συνθήκες κρίσης, οι πλούσιοι γίνονται πλουσιότεροι και οι φτωχοί φτωχότεροι. Δεν είναι άσχετο που στον ΚΑΝΕΠΕ έχουν παρεισφύσει άρθρα που αποκλείουν τους νέους μηχανικούς (απαιτεί η εκπόνησή του πενταετία) με την προσπάθεια να πιστοποίησης ασταμάτητα των γνώσεων. Δεν είναι τυχαία η αποκοπή του πτυχίου με το επαγγελματικό δικαίωμα (στα χρόνια μου η απονομή πτυχίου περιελάμβανε την άδεια άσκησης επαγγέλματος). Ο ΚΑΝΕΠΕ δεν είναι λάθος σαν επιστημονικός κανονισμός. Λάθος είναι το σύστημα παραγωγής των έργων. Το ότι ο παραγωγός αποκόπτεται από το αντικείμενο παραγωγής είναι πρόβλημα ιδιοκτησίας.

Η επιτελεστικότητα Β1 αντιστοιχεί σε αξία ανθρώπινης ζωής 700-750 χιλιάδες Ευρώ. Η επιτελεστικότητα Β2 αντιστοιχεί περίπου στο μισό. Θα έχει ενδιαφέρον να υπολογίσει κάποιος  το ποσό για Γ1,Γ2.

Η σύνταξη και επιστημονική τεκμηρίωση  του κανονισμού όπως και οποιουδήποτε επιστημονικού κανονισμού δεν έχει σχέση με συμφέροντα. Οι προδιαγραφές όμως έχουν. Το 10% στα 50 χρόνια έχει, το ότι τα εργοστάσια κατατάσσονται Σ2 έχει, ότι οι χώροι που ζει και διασκεδάζει η νεολαία κατατάσσεται Σ2 έχει, το ότι οι εργατικές κατοικίες είναι Σ2 έχει. Η εξίσωση υπολογισμού της τάσης στην ακρότατη ίνα δεν έχει.

Και για την τελευταία ερώτηση.  Άλλο πράγμα οι καθηγητές στα πολυτεχνεία, άλλο οι σύμβουλοι και άλλο τα μεγάλα μελετητικά γραφεία που απασχολούν 150 μηχανικούς σε χώρους 6 m2 ανά μηχανικό. Αυτοί είναι η αστική τάξη και όχι οι καθηγητές που τους βάζουν το μπιστόλι στον κρόταφο να γίνουν «επιχειρηματίες». Τους έχουν πετσοκόψει τους μισθούς, τους έχουν στερήσει τα ερευνητικά προγράμματα και τους λεν ορμάτε στην αγορά να βρείτε προγράμματα.  Αν δεν είναι κάποιος στην  αστική τάξη δεν μπορεί αυτός και τα παιδιά του να είναι ωφελημένος. Μακροπρόθεσμα το σύστημα σου παίρνει πίσω στο πολλαπλάσιο ότι σου δίνει σε όρους ποιότητας ζωής και το κυριότερο υγείας.

Βαδαλούκας Γιώργος

  • Upvote 3
  • Downvote 1
Δημοσιεύτηκε

Αυτοί είναι η αστική τάξη και όχι οι καθηγητές που τους βάζουν το μπιστόλι στον κρόταφο να γίνουν «επιχειρηματίες». Τους έχουν πετσοκόψει τους μισθούς, τους έχουν στερήσει τα ερευνητικά προγράμματα και τους λεν ορμάτε στην αγορά να βρείτε προγράμματα.

 

 

Αυτό το εκλαμβάνω ως κακό χιούμορ. Τις "επιχειρήσεις" τους τις είχαν ανοίξει τις εποχές που ήταν παχιές οι μύγες και όχι τώρα στην κρίση. Αν σε κάποιον δεν αρέσει το δημόσιο μπορεί να παραιτηθεί και να βγάλει όσα λεφτά θέλει (!) στον ιδιωτικό τομέα. Το θέμα του αθέμιτου ανταγωνισμού πρέπει να το καταπιούμε αμάσητο οι ελεύθεροι επαγγελματίες?!!?!?!

  • Upvote 6
Δημοσιεύτηκε

Συμφωνώντας πλήρως με τον Αλέξανδρο,

θα θυμίσω την έκρηξη και την οργή του Θ. Τάσιου (στα συμπεράσματα της πρόσφατης ημερίδας της Κεφαλονιάς) όταν επεσήμανε ότι στο θίασο, που εμφανίστηκε ανάμεσα στα χαλάσματα προς σκύλευση, υπήρξαν και "ιερωμένοι" μεταξύ των μελών ...

  • Upvote 4
Δημοσιεύτηκε

Κύριε Βαδαλούκα. Για να μην το κουράζω. Την ίδια περίπου εποχή βγήκε και ο ΚΕΝΑΚ. Άλλο θέμα, άλλη επιστήμη ο.κ. . Θα μπορούσε όμως και ο ΚΕΝΑΚ είναι σχεδόν το ίδιο χαοτικός με τον ΚΑΝΕΠΕ. Δεν είναι. 

  • Upvote 4
Δημοσιεύτηκε (edited)

τό πρόβλημα είναι ότι  ο  ΚΑΝΕΠΕ   ηρθε  σε μια  ασκημη  στιγμη  για  τα  επαγγελματικα  μας

δεν υπαρχουν  δουλιες  ωστε  να υπαρχουν  παραδειγματα  και  αναγκες  τροποποιησης  καποιων  πραγματων

σε μια εποχη  που η ιδιοκτησια  δοκιμαζεται ερχομαστε  εμεις οι  στατικοι να λεμε  στον πελατη ελαστικη αναλυση υφισταμενου  για

q=1.70  πραγμα που οδηγει  σε ενισχυσεις παντου  με παραπλευρες απωλειες   να απαιτουν οι  πληττομενοι

νεες κουζινες νεα μπανια νεα κλιματιστικα

και λεει ο ποιητης εφηρμοσε μη γραμμικη  αναλυση  που  ισως  δινει  οικονομικοτερα  αποτελεσματα

και ποιος εχει επαρκη  εμπειρια  ωστε να αξιολογισει  το προγραμμα που του παρουσιαζει ο προγραμματιστης του

φαυλος κυκλος

το προβλημα ισως  μετριαστει  με την  κυκλοφορια  καποιων  παραδειγματων   καποιων αναλυτικων εξηγησεων

κατ αρθρο  του  ΚΑΝΕΠΕ

κατα τα  αλλα επρεπε επι τελους  να βγει  ενας  κανονισμος  αξιολογησης  υφισταμενων  με ελεγχο  παλιων

νεων σκυροδεματων  και επιτελους  η κοινοτητα  των  μηχανικων  να  καταλαβει  οτι το  50 το 60  το 70  και το 80

διαστασιολογουσε κατασκευες  με   q=1.10 εως  1.50

Edited by terry
  • Upvote 1
Δημοσιεύτηκε

Πιστεύω οτι ίδια προβλήματα θα υπήρχαν ασχέτως της οικονομικής κρίσης. Τα προβλήματα που έχουμε όπως είπε και ο  AlexisPap είναι σε πρώτο χρόνο θεσμικά και σε δεύτερο χρόνο η σοβαρότατη αλλαγή που έχει επέλθει στον κατασκευαστικό χώρο απο το 2010, με την επισκευή και ενίσχυση για πρώτη φορά τα τελευταία 500 χρόνια να υπερβαίνει σε τζίρο τις νέες κατασκευές παγκοσμίως.

  • Upvote 1
  • 1 year later...
Δημοσιεύτηκε

Σε περίπτωση αλλαγής χρήσης από κατάστημα ή κατοικία σε παιδότοπο (ΑΔΕΙΑ του 1975 - 7όροφη οικοδομή) (αλλαγή σπουδαιότητας από Σ2 σε Σ3) απαιτείται γεωλογική μελέτη εκτίμησης φέρουσας ικανότητας εδάφους ???

 

Την παραπάνω απαίτηση την ζήτησε ο στατικός της πολεοδομίας ??

 

Τελικά μπορώ να κάνω την επίλυση με τους κανονισμούς και τον αντισεισμικό που ίσχυε τότε ???  και μετα να πάωμε ΚΑΝΕΠΕ αν θέλει ενίσχυση ?? 

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.