Μετάβαση στο περιεχόμενο

Αυθαίρετα και Ο.Α για νεο κτήριο


1975

Recommended Posts

Δεν ξέρω σε πια κατηγορία να το εντάξω! Σε αγροτεμάχιο έχουν χτίσει αυθαίρετο σπίτι 100μ2 περίπου. Θέλουν τώρα να φτιάξουν αποθήκη και να εκδοθεί ο.α μόνο για την αποθήκη, δεν θέλουν να νομιμοποιοήσουνε το σπίτι. Στο τοπογραφικό που θα κάνω το σπίτι υποχρεωτικά θα το δείξω. Θα πρέπει να το υπολογίσω στον σ.δ και σ.κ?

Link to comment
Share on other sites

Θα σου πω εγώ σε ποια κατηγορία θα το εντάξεις....

Αστεία και Ανέκδοτα

Την υπογραφή σου και το φαλλικό σου σχήμα προσοχή που τα βάζεις...

Μου έφτιαξες το βράδυ!!!

Σε αγροτεμάχιο έχουν χτίσει αυθαίρετο σπίτι 100μ2 περίπου. Θέλουν τώρα να φτιάξουν αποθήκη και να εκδοθεί ο.α μόνο για την αποθήκη,δεν θέλουν να νομιμοποιοήσουνε το σπίτι
Link to comment
Share on other sites

Κατ' εμέ τρία πράγματα μπορείς να κάνεις:

ή να μην δείξεις την κατοικία, και να αναλάβεις τις ευθύνες σου ως μηχανικός σχετικά με αυτό, και ό,τι αυτό συνεπάγεται. Δηλαδή, π.χ. σε έναν έλεγχο της πολεοδομίας θα έρθουν να δουν μία αποθήκη και θα βρουν παρεπιμπτόντως και ένα σπίτι, το οποίο σε σχέδια τα οποία εσύ έχεις φτιάξει και υπογράψει, το έχεις αποκρύψει...

ή δείχνεις την κατοικία, και συγκεκριμένα την πας για νομιμοποίηση. Σε κάθε περίπτωση από τη στιγμή που θα την δείξεις μετρά στο σ.δ., κάλυψη, όγκο, κανονικά παντού. Δηλαδή δε μπορεί να την εμφανίσεις στο τοπογραφικό και από ' κει και πέρα να κάνεις σα να μην υπάρχει, χωρίς να την υπολογίσεις πουθενά αλλού (Δ.Κ., κτλ)

ή αν ο πελάτης σου επιμένει στο να δείξεις ό,τι θέλει αυτός, όπως τα θέλει αυτός, χωρίς να υπολογίζει νόμους και τις δικές σου ευθύνες ως μηχανικός, απλά φεύγεις από την υπόθεση.

Link to comment
Share on other sites

εάν δείξω το σπίτι και το υπολογίσω σε σ.δ και σ.κ χωρίς να έχει νομιμοποιηθεί , θα έχω εγώ σαν μηχανικός κάποιο πρόβλημα?

Ο ιδιοκτήτης τι επιπτώσεις θα έχει?

Link to comment
Share on other sites

kostassid

 

Έχω την εντύπωση ότι ο 1975 και εσύ μαζί θα προκαλέσετε... ντόμινο ευφορίας στο φόρουμ, που τόσο χρειαζόμαστε!!!... :D :D :D

 

1975

 

Μέτρησε πρώτα το αγροτεμάχιο δες πότε δημιουργήθηκε τι προσβάσεις έχει κλπ. και μετά πάμε στο κτίσμα το μετράμε, ελέγχουμε την ημερομηνία γέννησής του, το τοποθετούμε στο τοπογραφικό για να ελέγξουμε κάλυψη, δόμηση αλλά και τα πλάγια όρια κλπ. και μετά μιλάμε για την αποθήκη και τι είδους αποθήκη θα είναι αυτή...

Link to comment
Share on other sites

ή να μην δείξεις την κατοικία, και να αναλάβεις τις ευθύνες σου ως μηχανικός σχετικά με αυτό, και ό,τι αυτό συνεπάγεται
ΓΙΝΕΤΑΙ ΣΕ ΔΗΜΟΣΙΟ FORUM ΝΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΤΕΤΟΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΑΠΟ ΜΗΧΑΝΙΚΟ;

 

@1975 Ρώτα τη τοπική πολεοδομία, εγγράφως αν γίνεται.

ΕΛΕΟΣ ΠΙΑ!

Link to comment
Share on other sites

Επάνω σε οποιοδήποτε υπάρχον κτίσμα, όταν βγαίνει καινούρια άδεια, στα σχέδια που καταθέτεις πρέπει να αναγράψεις τον αριθμό της οικοδομικής άδειας, βάσει της οποίας έχει αυτό κατασκευαστεί. Εσύ εκεί τι θα κάνεις?

Φοβάμαι αν εμφανίσεις το σπίτι και δεν αποδείξεις τη νομιμότητά του, θα αλλάξεις τμήμα, και από αυτό της έκδοσης οικοδομικών αδειών θα μεταπηδήσεις σε εκείνο των αυθαιρέτων... ;-(

 

Υ.Γ.kostassid: Προφανώς παρεξηγήθηκαν τα λόγια μου, συνάδελφε, προς Θεού, δεν προτείνω κάτι τέτοιο, ακριβώς το αντίθετο, του εφιστώ την προσοχή στο τι σημαίνει αυτό που πάει να κάνει. Εξηγούμαι για να μην παρεξηγούμαι!!!

Αν και απ'ο,τι βλέπω ήδη παρεξηγήθηκα, και μάλιστα δικάστηκα και καταδικάστηκα...

Link to comment
Share on other sites

Ηλεκτρική καρέκλα λοιπόν nisorvani.... .... ..

 

είμαι κάπως απότομος, το ξέρω, αλλά τέτοιες περιπτώσεις είναι μονόδρομος συνάδελφοι.

Link to comment
Share on other sites

εχεις δίκιο "απότομε" (:wink:) kostassid, γιατί ξεχνώ ότι γράφω σε φόρουμ το οποίο μπορεί να δει ο κάθε ιδιώτης, να ερμηνεύσει λάθος τα γραπτά μου, και να πάει να απαιτήσει σε συνάδελφο να κάνει αυτό το οποίο ειρωνικά γράφω.

Εγώ πάντως από τις multiple choices που έθεσα θα επέλεγα το γ.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.