Μετάβαση στο περιεχόμενο

Μεταφορά WC στο υπόγειο σε χώρο παροχής υπηρεσιών


Recommended Posts

Σε ισχύουσα αδεια λειτουργίας κομμωτηρίου πρόκειται να γίνει ανακαίνιση. Ο πελάτης θέλει να κατεβάσει τις τουαλέτες απο το ισόγειο, όπου βρίσκονται σήμερα και φαίνονται στα εγκεκριμένα σχέδια απο πολεοδομία και υγειονομικό, στο υπόγειο, που χρησιμοποιείται ως βοηθητικός χώρος. Έχετε υπόψιν αν κάτι τέτοιο επιτρέπεται, δεδομένου ότι η σκάλα που οδηγεί στο υπόγειο, βρίσκεται δίπλα σε ανοιγμα στον ακάλυπτο, άρα άμεση διέξοδο διαφυγής? και, επιπρόσθετα, αν συμβαίνει κάτι τέτοιο,αρκεί η άδεια μικρής κλίμακας για τις εργασίες που θα γίνουν στο εσωτερικό, ως προς την αλλαγή της εσωτερικής διαρρύθμισης(δεν θα πειραχτούν κολώνες, πλάκες)?

 

Ευχαριστω πολύ

Link to comment
Share on other sites

Δεν ξέρω να σου πω αν επιτρέπεται (μάλλον ναι, τελείως κατά προσωπική εκτίμηση όμως, δεν έχω ανάλογη εμπειρία)...πάντως φαντάζομαι οτι οι εργασίες μικρής κλίμακας δεν σε καλύπτουν. Αφού θα μεταφερθούν οι τουαλέτες θα αλλάξουν οι μελέτες που αφορούν υδραυλικά - ηλεκτρολογικά κλπ.

Link to comment
Share on other sites

Σε μια τέτοια περίπτωση :

1) τίθεται θέμα επιπλέον δόμησης --> αν και στο υπόγειο, οι τουαλέτες θα μετρήσουν στη δόμηση. Έχεις υπόλοιπο?

2) λόγω αλλαγής χρήσης του χώρου του υπογείου και των υδραυλικών - πυροπροστασίας μελέτών πας για αναθεώρηση αδείας.

Link to comment
Share on other sites

Εχω μια ιδια υποθεση που αφορα κρεωπολειο στη Λαρισα.Ρωτησα το υγειονομικο και μου ειπε δεν υπαρχει κανενα προβλημα στο να καταργηθουν οι τουαλετες στο ισογειο και να γινουν νεες στο υπογειο.Η πολεοδομια θα συμφωνησω απολυτα με τον συναδελφο θελει νεα αδεια αν εχει ληξει η οικοδομικη αδεια ή αναθεωρηση αν δεν εχει παρει ακομα ρευμα η οικοδομη.Το ιδιο πραγμα ειναι με διαφορετικα λογια.Στην περιπτωση αυτη απαιτουνται μελετες υδρευσης και αποχετευσης.Το κοστος των μελετων βγαινει βαση του αναλυτικου προυπολογισμου φυσικα.

Link to comment
Share on other sites

Πιστεύω ότι το ίδιο θα ισχύει και για τα καταστήματα

 

Εγκύκλιος 19899/61/89

 

Με αφορμή ερωτήματα που μας υποβάλλονται σχετικά με την δυνατότητα κατασκευής WC στο υπόγειο της κατοικίας, σας γνωρίζουμε τα παρακάτω:

 

1) Βάσει του άρθ.2 της ΑΠΟΦ-3046/304/88 απόφασης Υπουργού ΠΕΧΩΔΕ (Κτιριοδομικός Κανονισμός), ορίζεται σαν χώρος βοηθητικής χρήσης, οι χώροι κυκλοφορίας (διάδρομοι, προθάλαμοι, κλιμακοστάσια) οι χώροι υγιεινής κλπ.

 

2) Οι χώροι κυκλοφορίας και υγιεινής στην συγκεκριμένη περίπτωση βρίσκονται στο υπόγειο όπου είναι δυνατή η κατασκευή τους σύμφωνα με την πιο πάνω παράγραφο, πλην όμως αποτελούν αναπόσπαστα τμήματα της κατοικίας και απαραίτητα για την λειτουργία τους. Με τα δεδομένα αυτά είναι δυνατή η κατασκευή WC στο υπόγειο της κατοικίας με την προϋπόθεση ότι θα υπολογισθούν στον Σ.Δ. (Συντελεστή Δόμησης) ο χώρος του WC το κλιμακοστάσιο και ο διάδρομος προσπέλασης αυτού.

Link to comment
Share on other sites

Είναι από τις περιπτώσεις που αρχικά πας για κάτι απλό και στο τέλος καταλήγεις να τραβάς τα μαλλιά σου που την ανέλαβες τη δουλεία. Γιατί φαντάσου να πρέπει να κάνεις αναθεώρηση ή να εκδόσεις νέα άδεια, και να πρέπει να εξαγνίσεις όλες τις αμαρτίες του κτιρίου (Η/Χ κλπ) για να μεταφέρεις απλώς τις τουαλέτες! Και ο πελάτης να σου λέει δεν ξέρω, τόσα συμφωνήσαμε και μου είπες ότι θα είμαι έτοιμος σε ένα μηνα π.χ. Γενικά οι άδειες λειτουργίας (μπορεί να) είναι μεγάλο μπλέξιμο και θέλει προσοχή προτού αναλάβεις και δώσεις τιμή κλπ.

Link to comment
Share on other sites

Σε μια περιπτωση που μου ετυχε πριν απο λιγα χρονια με εστιατοριο , η πολεοδομια ειχε δεχτει προσθετα WC στο υπογειο χωρις να τα μετρησει στον Σ.Δ. εφοσον ομως ειχα στο ισογειο ηδη τα 2 απαιτουμενα .

Link to comment
Share on other sites

Αν κρατήσεις τα βασικά στο ισόγειο, τότε όπως αναφέρουν και οι φίλοι avgoust και Giorgos Georgiou, μπορείς να κάνεις όσα θέλεις στο υπόγειο. Δεν σου ζήτησαν αλλαγή στις μελέτες όμως avgoust?

Link to comment
Share on other sites

Ναι , βεβαια . Ετσι κι αλλιως αυτο ειχε γινει στα πλαισια αναθεωρησης της αδειας. Και μελετη υδρευσης αποχετευσης φυσικα για τα WC του υπογειου.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.