Μετάβαση στο περιεχόμενο

Recommended Posts

Δημοσιεύτηκε

Καλησπέρα σε όλους. Θα ήθελα να ρωτήσω σχετικά με την μελέτη θέρμανσης σε μία εξοχική κατοικία που έχω αναλάβει για την έκδοση οικοδομικής άδειας. Ο ιδιοκτήτης δεν θα βάλει καλοριφέρ αλλά ενεργειακό τζάκι.

1. Σε αυτήν την περίπτωση, για την μελέτη κατά κενακ χρειάζεται να προσκομίσουμε κάτι περισσότερο σε σχέδια εκτός από την θέση του ενεργειακού τζακιού στην κάτοψη του ισογείου;

2. Χρειάζονται να δείξουμε στην κάτοψη την διαδρομή και τις διαστάσεις των αεραγωγών στην περίπτωση που τοποθετηθούν κάποιοι για την θέρμανση των γειτονικών δωματίων;

3. Πρέπει να γίνουν ιδιαίτεροι υπολογισμοί ή απλά παραθέτουμε τα χαρακτηριστικά του ενεργειακού τζακιού;

4. Η θεώρηση ότι το τζάκι θερμαίνει όλους τους χώρους της κάτοψης παρόλο που πρακτικά δεν γίνεται μπορεί να εφαρμοστεί εδώ;

5. ή απλά θεωρούμε ότι το κτίριο θερμαίνεται όπως το κτίριο αναφοράς; (αυτό ξέρω ότι ισχύει για τις επιθεωρήσεις)

Ευχαριστώ εκ των προτέρων

Δημοσιεύτηκε

μου έτυχε και εμενα πρόσφατα μια τέτοια περίπτωση...

το πρόβλημα με τα αερόθερμα τζάκια τουλάχιστον αυτά που καίνε ξύλο μόνο και όχι και pellet είναι ότι δεν μπορείς να εκπληρώσεις μια από τις ελάχιστες απαιτήσεις του ΚΕΝΑΚ για αντιστάθμιση σε μερικά φορτία και χρήση θερμοστάτη χώρου. επιπλέον ο αέρας που παρέχεται δεν είναι σταθερής θερμοκρασίας. Tέλος έτσι αναγκαστικά πέφτεις στην κατηγοριοποίηση σε κατηγορία αυτοματισμού στην κατηγορία Δ και ούτως η άλλως δεν θα σου βγαίνει Β.

Εγώ είχα επικοινωνήσει τότε με την εταιρεία που προμηθεύει τζάκια και για τα τζάκια ξύλου μου είχε πει τα εξής:

1) η θερμική αποδιδόμενη ισχύς που αναγράφεται είναι ένας μέσος όρος και όχι ο πραγματικικός και εξαρτάται κάθε φορά από την φωτιά που θα έχεις ανάψει.

2) δεν παρέχεται αέρας σταθερής θερμοκρασίας

3) δεν υπάρχει δυνατότητα αντιτάθμισης των φορτίων και αυτοματισμού με θερμοστάτη.

Η μόνη περίπτωση να γίνεται αυτό είναι με τζάκια pellet όπου ανάλογα με την θερμοκρασία που έχεις θέσει στον θερμοστάτη αυτόματα τροφοδοτείται με pellet.

Αν κατά τα άλλα μάθεις τι απαιτείται από πολεδομία έστω πχ για pellet ή μάθεις κάτι διαφορετικό σε παρακαλώ ενημέρωσε με γιατί με ενδιαφέρει και μένα.

Δημοσιεύτηκε

Μάλλον με βλέπω να προτείνω στον ιδιοκτήτη την λύση του τζακιου καλοριφέρ ή αυτές τις σόμπες με pellet που είχα δει στην infacoma φέτος γιατί άκρη δεν μπορώ να βρώ. Άσε που σωστά επισήμανες ggeorge η κατηγορία αυτοματισμού είναι Δ.

• 4 weeks later...
Δημοσιεύτηκε

Θα πρέπει να καλύψεις υποχρεωτικά τις θερμικές απώλειες που έχουν προκύψει στην μελέτη θέρμανσης.

Δύσκολα θα σου βγει μελέτη μόνο με τζάκι, χώρια που πρέπει να θερμάνεις όλους τους χώρους κύριας χρήσης, ακόμα και το WC. Όπου δεν ζεσταίνει το τζάκι θα πρέπει να έχεις άλλη πηγή θερμότητας.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.