Μετάβαση στο περιεχόμενο

Recommended Posts

Δημοσιεύτηκε

Ένα χρόνο πριν, ανέβασα στο blog μου δύο θέματα σχετικά με την ηλεκτρική θέρμανση η οποία λόγω της αύξησης της τιμής του πετρελαίου μέλλει να εξαπλωθεί

 

Τα βρίσκετε εδώ και εδώ :

  • Απαντήσεις 353
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Δημοσιεύτηκε (edited)

Σήμερα στην ακριβότερη κλίμακα του οικιακού τιμολογίου της ΔΕΗ η kWh κοστίζει λίγο παραπάνω από 0,20 Ευρώ (συμπεριλαμβανόμενου ΦΠΑ και πρώην τέλους ΑΠΕ).

Edited by nikmmech
Δημοσιεύτηκε (edited)

Το excel που έχω φτιάξει βάσει αυτού του τιμολογίου, μου δίνει τιμή για την kWh λίγο μικρότερη των 0,2 Ευρώ/kWh .

 

Η διαφορά μας μπορεί να οφείλεται στο είδος της παροχής και την συμπεφωνημένη ισχύ.

 

Για μονοφασική παροχή, 8kVA συμπεφωνημένη ισχύ και Ειδικό Τέλος Μείωσης Εκπομπών Αερίων Ρύπων = 0,00621 Ευρώ/kWh (το πήρα από τον λογαριασμό μου του Αυγούστου) η υψηλότερη κατηγορία ήτοι, κατανάλωση τετραμήνου >3001 kWh, δίνει ανοιγμένη τιμή kWh = 0,1944 Ευρώ/kWh, ΦΠΑ συμπεριλαμβανομένου.

 

Αναλυτικά η κλιμάκωσή της έχει ως εξής:

 

000 - 800 kWh : 0,1153 Ευρώ/kWh

801 - 1000 kWh : 0,1394 Ευρώ/kWh

1001 - 1600 kWh : 0,1414 Ευρώ/kWh

1601 - 2000 kWh : 0,1507 Ευρώ/kWh

2001 - 3000 kWh : 0,1887 Ευρώ/kWh

3001 - ....... kWh : 0,1944 Ευρώ/kWh

Edited by MAuVE
Δημοσιεύτηκε (edited)

To ETMEAΡ για οικιακές καταναλώσει,ς εδώ και περίπου 2 μήνες, είναι ανά kWh 0,00874 + ΦΠΑ = 0,009876 Ευρώ/kWh.

 

Επίσης πρέπει να συμπεριλάβεις στο κόστος τα παρακάτω:

 

- ΕΦΚ Ν.3336/05

 

- ΔΕΤΕ 5 τοις χιλίοις Ν.2093/92

 

που δεν έχω πρόχειρες τις ακριβείς χρεώσεις τους. Αν τα συμπεριλάβεις προκύπτει κόστος λίγο πάνω από 20 λεπτά του Ευρώ.

Edited by nikmmech
Δημοσιεύτηκε (edited)

Νομίζω μεταβάλλεται και το πάγιο ανάλογα με την κατανάλωση αλλά δεν έχω πρόχειρους τους λαγαριασμούς

 

Υ.Γ. Τώρα είδα το συνημμένο του MAuVE αλλάζει μόνο στο τριφασικό

Edited by antloukidis
Δημοσιεύτηκε (edited)

Καλησπέρα παιδιά, δεν είμαι μηχανολόγος... Πήγα σήμερα σε μια παρουσίαση του συστήματος θέρμανσης μέσω ηλεκτροδιέγερσης απο μια εταιρεία που κατασκευάζει το μηχάνημα εδώ στην Ελλάδα.

 

1ον Σας παραθέτω μετρήσεις που κατέγρασα εγώ ο ίδιος σε ένα πείραμα που κάναμε εκείνη την στιγμή, με δοκιμαστικό σωλήνα όλα live. Δοχείο νερού 7lt, με 2 ηλεκτρόδια μέσα, το σύστημα έκανε να ζεστάνει το νερό απο τους 26,4 ο C στους 60ο C σε 6min και κατανάλωσε 180Wh, έπειτα έκανε άλλα 6min να το πάει στους 85,3ο C καταναλώνωντας άλλα 220Wh ΣΥΝΟΛΙΚΑ δηλαδή κατανάλωσε 400Wh (0.4kWh) και ζέστανε σε 12min, 7lt νερού απο τους 26,4 ο C στους 85,3ο C. Eπαναλαμβάνω οι σημειώσεις είναι δικές μου βάση του πειράματος που έγινε μπροστά στα μάτια μου! Να σας πω οτι πήγα πιο πολύ εκεί ώστε να ανεβάσω τα αποτελέσματα εδώ στο forum, δεν μπήκα καν στον κόπο να κάνω πράξεις μόνος μου ώστε να μην επιρεαστώ. Νομίζω θα θέλαμε όλοι τα συμπεράσματά σας απο τα δεδομένα που σας δίνω!

 

2ον Ο κύριος αυτός θα κάνει άλλες 2 τέτοιες παρουσιάσεις, αύριο το μεσημέρι στις 12 και το απόγευμα στις 8 (αύριο κυριακή 7/10/12), θα ήθελα να αναφέρω οτι σήμερα δεν υπήρχε ουτε ένας μηχανολόγος ώστε να κάνει κάποιες ερωτήσεις... Θα ήταν πολύ ενδιαφέρον να παραστεί κάποιος απο εδώ αύριο στο Γκάζι (τεχνόπολις) οπου είναι η έκθεση http://www.ecoenergein.gr/, ώστε να ακούσουμε κάτι καλό! Ηλεκτρολογικά δεν εμβαθύνει περισσότερο, αλλά δεν μας ενδιαφέρει προς στιγμήν, αυτή τη στιγμή έχει σημασία να δούμε εαν μπορεί αυτό το σύστημα να ζεστάνει τον χώρο μας και πόση ενέργεια θα χρειαστεί, πώς θα διαχειρηστεί ο κατασκευαστής όλα αυτά, δεν μας ενδιαφέρει. Επίσης λέει οτι έχουν δώσει το σύστημα για έρευνα και μετρήσεις στο ΤΕΙ Λάρισας και τα αποτελέσματα είναι εντυπωσιακά χωρίς όμως να έχουν επίσημα αποτελέσματα ακόμη, αν έχει κάποιος γνωστό στο ΤΕΙ Λάρισας ας μας πεί εντυπώσεις.

 

 

ΥΓ μην μου πεί κανείς τρελά του τύπου, οτι διαφημίζω το σύστημα και οτι είναι το πρώτο μου post και τέτοια.... Γράφω στο techteam 8 χρόνια τώρα, δεν έτυχε να γράψω άλλη φορά εδώ αν και σας παρακολουθώ, διότι οι γνώσεις μου στα μηχανολογικά είναι μηδαμινές. Ευχαριστώ!

Edited by billy the kid
Δημοσιεύτηκε (edited)

Μια που είσαι ηλεκτρολόγος και όχι μηχανολόγος, μπες στον κόπο να γράψεις σωστά τις μονάδες.

Γιατί θυμάμαι και κάποιον άλλον που μπέρδευε τα W με τις Wh και ο συνειρμός είναι πολύ αρνητικός...

Edited by AlexisPap
Δημοσιεύτηκε

Μια που είσαι ηλεκτρολόγος και όχι μηχανολόγος, μπες στον κόπο να γράψεις σωστά τις μονάδες.

Γιατί θυμάμαι και κάποιον άλλον που μπέρδευε τα W με τις Wh και ο συνειρμός είναι πολύ αρνητικός...

 

Έχεις απόλυτο δίκιο AlexisPap, το post διορθώθηκε και έλεγξα ξανά τα νούμερα μήπως είχα γράψει καμιά πατάτα και θυμάμαι επίσης οτι το σύστημα κατανάλωνε 6-9Α οπότε ένας μέσος όρος περίπου στα 7,5Α για 12min επαληθεύει το νούμερο... ευχαριστώ πολύ για την διευκρίνηση, προς στιγμήν μου πάγωσε το αίμα...

Δημοσιεύτηκε (edited)

Πολύ καλύτερα τώρα.

 

Τώρα, επειδή όλα αρχίζουν και τελειώνουν στην ΑΔΕ, έχουμε δύο στάδια:

 

Α) 26,4° -> 60°. Έλλειμμα ενέργειας 51%. Άρα η συσκευή σε αυτό το θερμοκρασιακό εύρος έχει βαθμό απόδοσης 151%.

Β) 60° -> 685,3°. Πλεόνασμα ενέργειας 7%. Άρα η συσκευή σε αυτό το θερμοκρασιακό εύρος έχει βαθμό απόδοσης 93%.

 

Και το συμπέρασμα που βγαίνει αβίαστα είναι πως η "ηλεκτροδιέγερση" τα πάει καλά στις χαμηλές θερμοκρασίες, άρα ταιριάζει με ενδοδαπέδια αλλά είναι ακατάλληλη για καλοριφέρ...

 

Βέβαια, επειδή υπάρχει κι άλλος τρόπος να διαβάζονται τα νούμερα, υπάρχει κι ένα άλλο συμπέρασμα: Το "πείραμα" έγινε μέσα σε δοχείο αξιόλογης θερμοχωρητικότητας, το οποίο ήταν ήδη ζεστό όταν μπήκε μέσα το νερό των 26,4°.

 

Όποιος πάει αύριο στην παρουσίαση να επιβεβαιώσει και αν έχω δίκιο να μου βάλει και φήμη! :smile:

 

 

Υ.Γ: Υπάρχει ένα τεράστιο ζήτημα στο πως διεξάγονται τέτοια πειράματα. Διεξάγονται με εργαστηριακό εξοπλισμό, βάση κάποιου προτύπου που καθορίζει την διαδικασία. Δεν υπεισέρχομαι όμως στην τεχνική ουσία του θέματος (πως μετράμε το ρεύμα, την τάση, την ενέργεια, την θερμοκρασία, πως ελέγχουμε το που πηγαίνει η θερμότητα κλπ) καθώς υπάρχουν αρμοδιότεροι να σχολιάσουν.

Edited by AlexisPap
Δημοσιεύτηκε (edited)

Βέβαια, επειδή υπάρχει κι άλλος τρόπος να διαβάζονται τα νούμερα, υπάρχει κι ένα άλλο συμπέρασμα: Το "πείραμα" έγινε μέσα σε δοχείο αξιόλογης θερμοχωρητικότητας, το οποίο ήταν ήδη ζεστό όταν μπήκε μέσα το νερό των 26,4°.

 

Όποιος πάει αύριο στην παρουσίαση να επιβεβαιώσει και αν έχω δίκιο να μου βάλει και φήμη! :smile:

 

 

Αν καταλαβαίνω αυτό που λες, το δοχείο ήταν ένας κύλινδρος απο plexiglass και αν σε βοηθάω, το νερό ήταν μέσα στον σωλήνα τουλάχιστον μιάμιση ώρα πριν την εκκίνηση του "πειράματος" (όση ώρα ήμουν εγώ στον χώρο και το παρατηρούσα). Το είχε ακουμπισμένο πάνω σε ένα γραφείο και αποσυνδεμένο απο το σύστημα διαχείρησης, απ' την κάτω μεριά του σωλήνα έβγαινε ένα καλώδιο με φις όπου όταν ξεκίνησε το "πείραμα" το σύνδεσε στη μονάδα ελέγχου μέτρησε την θερμοκρασία του νερού με ηλεκτρονικό θερμόμετρο και πέταξε και μέσα στον σωλήνα και ένα αναλογικό τότε πήρε την τιμή των 26,4 βαθμών κελσίου και σήκωσε την ασφαλειούλα ώστε να ξεκινήσει να ζεστένει!

 

Επίσης λέει πως στο μηχάνημα θα υπάρχει πλακέτα με ηλεκτρονικά ισχύος οπου θα κρατάει σταθερή την ισχύ σε όλο το θερμοκρασιακό εύρος και δεν θα παρουσιάζει την διαφορά απόδοσης στις υψηλότερες θερμοκρασίες (τώρα το θυμήθηκα)!

Edited by billy the kid

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.