goliath Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 8 , 2011 Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 8 , 2011 Τα παρακάτω μηνύματα από #1 έως και #7 αποκόπηκαν από θέμα της κατηγορίας Προγράμματα-Στατικά και μεταφέρθηκαν εδώ ως νέο θέμα. avgoust ------------------------------------------------------------------- Συνάδελφοι πρόκειται να βγάλω μια άδεια για ένα υπαίθριο PARKING με θέσεις στάθμευσης σε πολλά επίπεδα.Θα χρειαστούν επομένως πολλά τοιχεία στήριξης των χωμάτων.Από ποιο ύψος και πάνω θεωρείται ένα τέτοιο τοιχείο τοίχος αντιστήριξης οπότε χρειάζεται και στατική μελέτη? Νομίζω 2 ή 2.5 μ???
Barbatos Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 8 , 2011 Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 8 , 2011 Δεν υπάρχει διαχωρισμός. Ο τοίχος αντιστήριξης είναι ένα πράγμα ανεξάρτητα το ύψος. Τα στατικά απαιτούνται πάντα.
goliath Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 8 , 2011 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 8 , 2011 στην πολεοδομία πάντως μου είπαν από 2 μ και πάνω!!! δηλαδή αν έχω παντου τοιχεία μέχρι 1,90 μ ύψος δεν χρειάζεται στατική μελέτη? μου φάνηκε πολύ περίεργο
saltapidas Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 8 , 2011 Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 8 , 2011 Kι εγω το εχω ακουσει αυτο... Μεχρι 2,5μ ζητανε τεχνικη εκθεση. Αυτο μαλλον βγαινει απο τη μεγιστη υψομετρικη διαφορα που μπορει να υπαρχει εντος οικοπεδου με κλιμακωσεις.
ilias Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 8 , 2011 Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 8 , 2011 Είστε σίγουροι όμως βρε παιδιά χωρίς να χωρίς να το δείτε πιο εμπεριστατωμένα?
AlexisPap Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 8 , 2011 Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 8 , 2011 Έτσι είναι. Κάποτε κυκλοφορούσαν τυπικές διατομές αναλήμματος (για μικρά ύψη) ανάλογα με τον κατασκευαστικό τύπο (βαρύτητας, Ω/Σ κλπ) και το είδος του εδάφους. Όσοι τυχόν έχετε λύσει αρκετά τοιχεία αντιστήριξης μικρού ύψους θα έχετε δει ότι οι απαιτήσεις σε διατομή και όπλιση είναι πολύ μικρές. Φυσικά δεν μιλάμε για τοίχους που αντιστηρίζουν οδόστρωμα και που γενικά φορτίζονται από άλλα φορτία πλην των φορτίων γαιών. 1
athanask Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 6 , 2012 Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 6 , 2012 Υπαρχει κάποιος έτοιμος υπολογισμός ή δωρεαν προγραμματακι για να λύσω τοίχο αντιστηριξης με υπολογισμούς στο χέρι?
noutsaki Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 6 , 2012 Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 6 , 2012 (edited) αυτό βρήκα http://uploading.com...a37/toixos.rar/ είναι από παλαιοτέρα Uploads στο φόρουμ. τώρα δεν θυμάμαι αν υπάρχουν. Edited Μάρτιος 6 , 2012 by noutsaki 1
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο
Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!
Εγγραφή νέου λογαριασμούΣύνδεση
Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα