Μετάβαση στο περιεχόμενο

Ερωτήσεις / Ενεργειακά


Krisos

Recommended Posts

Μπορει καποιος που εχει ηδη κατασκευασει το σπιτι του να εκμεταλευτει την γεωθερμικη ενεργεια; ..επισης κατα ποσο ειναι εφικτο να τοποθετησει καποιος μπαταρια για να ''συσορευει'' την ηλ. ενεργεια που παραγεται απο τα φωτοβολταικα ...τι ποσοστιεα και κατα προσεγκιση παντα ...ποσο αυξανεται η δαπανη οταν εισαι αυτονομος απο ΔΕΗ και τι προβληματα μπορει να αντιμετοπισεις; ..ποσο βλαβερο ειναι ενας τετοιος συσορευτης κοντα στην οικια; ..το εχει ψαξει κανεις; ..τελος καποιος που εκμεταλευεται την γεωθερμικη και την ηλιακη ενεργεια(εντελως εγγυκλοπεδικα) ..ειναι απαριατητο απο την πολεοδομια να κανει μελετη για καυσiμο αεριο?(elladistan)

Link to comment
Share on other sites

Μπορώ να σε διαβεβαιώσω ότι υπάρχουν ήδη μερικές .... χιλιάδες σπίτια στην Ελλάδα, τα οποία ηλεκτροδοτούνται αυτόνομα με χρήση φωτοβολταϊκών (και όχι μόνο). Οι μπαταρίες μολύβδου - θειικού οξέως που χρησιμοποιούνται κατά κανόνα, δεν είναι επικίνδυνες κατά την χρήση του εφόσον έχουν ληφθεί υπόψη κατά την μελέτη / εγκατάσταση όλες οι παράμετροι ασφαλείας που απαιτούνται.

βεβαίως, επειδή ο μόλυβδος είναι καρκινογόνος, είναι απολύτως απαραίτητο να ανακυκλώνονται όταν φθάσουν στο τέλος της ζωής τους και αντικατασταθούν. Είναι έγκλημα να τις πετάμε έτσι απλά όπου νά 'ναι.

 

Το κόστος για ένα πλήρες σύστημα αυτόνομης ηλεκτροδότησης από ΑΠΕ, εξαρτάται απόλυτα από τις ανάγκες που θέλεις να καλύψεις αλλά είναι πλέον σε λογικά πλαίσια και θα λέγαμε ότι σε βάθος 10ετίας - 15ετίας, "βλέπεις" και απόσβεση.

 

Για τα υπόλοιπα ας απαντήσουν άλλοι πιο ειδικοί.

Link to comment
Share on other sites

Krisos:

 

1. Γεωθερμία. Φυσικά και μπορείς να την εκμεταλλευτείς μέσω γεωθερμικών αντλιών θερμότητας που μπορούν να παρέχουν θέρμανση και ψύξη. Το κόστος μπορεί μεν να είναι ακόμα λίγο ασύμφορο, αλλά σε σχέση με την άνοδο του πετρελαίου, σε λίγα χρόνια θα είναι μια πολύ ελκυστική λύση.

 

2. Αυτόνομα Φ/Β. Μια πολύ καλή λύση για εξοχικές κατοικίες, σε μεγάλη απόσταση από το δίκτυο ηλεκτρισμού. Οι μπαταρίες δεν είναι επικίνδυνες για την υγεία (αν ήταν τότε κανείς μας δεν θα είχε αυτοκίνητο). Οικονομικά, τα αυτόνομα ΦΒ είναι πιο δαπανηρά, αν υπολογίσεις ότι θες κάπου στα 4000 ευρώ μόνο για τις μπαταρίες (φυσικά απαιτείται σωστή καταγραφή φορτίων και διαστασιολόγηση).

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.