Johno Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 10 , 2011 Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 10 , 2011 Κατ' αρχήν καλημέρα στους συναδέλφους. Αν και το θέμα έχει δημιουργήσει στο παρελθόν τριγμούς εντός forum,το επαναφέρω θέλοντας να ρωτήσω 1-2 πραγματάκια χωρίς παρεξηγήσεις από και για κανένα! Προσφάτως ο πεθερός μου, μου έδωσε ένα κτήμα εντός του οποίου υπάρχει νόμιμη κατοικία με άδεια ρεύμα κτλ. Το κτήμα είναι έκτασης 1,5 στρ. και η κατοικία γύρο στα 60τ.μ. Τώρα για το πώς γίνεται αυτό, αφού το επιτρεπτό όριο για εκτός σχεδίου είναι 4 στρ. μάλλον βγήκε η άδεια στο αρχικό τεμάχιο που ήταν 6 στρ. και μοιράστηκαν οι συνιδιοκτήτες (3τον αριθμό) τα τετραγωνικά κάλυψης. Για να πω την αλήθεια ακόμα δεν είδα την παλιά άδεια και δεν γνωρίζω επ’ ακριβώς πια διαδικασία ακολουθήθηκε (και μου φαίνεται και λίγο κάπως να αρχίσω να ψάχνω το αν ο πεθερός μου ακολούθησε ή όχι την νόμιμη οδό). Το ερώτημά μου είναι το εξής : στο οικόπεδο αυτό θα μπορούσα να εγκαταστήσω με κάποιο νόμιμο τρόπο τροχοβίλα ή τροχόσπιτο ούτως ώστε να μπορούν να έρχονται (τα πεθερικά) και να έχουν ένα μέρος να μείνουν? Δεν με ενδιαφέρει να βρίσκετε σε μόνιμη βάση (μια χαρά είναι και σε ρόδες), ρεύμα και νερό είδη υπάρχουν νόμιμα, το μόνο που θα γίνει είναι ένα τσιμεντένιο δάπεδο , πάχους 10-15 εκ. κάτω από το τροχόσπιτο – τροχοβίλα (να μη τους φάνε τα χόρτα τους ανθρώπους) . Ευχαριστώ για την κατανόηση σας.
Γιάννης Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 10 , 2011 Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 10 , 2011 Αν δεν έχεις τις παρεκκλίσεις του άρθρου 1 παρ. 2 του Π.Δ. της 24/31.5.1985 (ΦΕΚ 270 Δ΄) (εκτός σχεδίου) τότε δεν υπάρχει νόμιμος τρόπος για αυτό που ζητάς. Επίσης, και το παλιό είναι μάλλον αυθαίρετο και αδύνατον να νομιμοποιηθεί.
Johno Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 10 , 2011 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 10 , 2011 Διαβάζοντας παρόμοια link στο forum, να ρωτήσω -αν έχω καταλάβει καλά- μπορώ να εγκαταστήσω τροχοβίλα ΚΙΝΗΤΗ με αρ. παλισίου και έγκριση από το μεταφορών, αρκεί να είναι μία στον αιθμό και να μή συνδεθεί μόνημα με εγκαταστάσεις στο έδαφος Νερό, αποχ/ση, ρεύμα) ? Σε αυτή την περίπτωση -αν είναι έτσι- με μια άδεια μικρής κλίμακας εργασιών μπορώ να κατασκευάσω μια πλάκα από τσιμέντο πάχους 10-15 εκ ούτως όστε να "πατήσει" σε καθαρό μέρος η τροχοβίλα?
Γιάννης Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 10 , 2011 Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 10 , 2011 Για το 2ο ερώτημα: Νόμιμα όχι...
Johno Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 10 , 2011 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 10 , 2011 Γιάννη υπάρχει κάποιο link για το παραπάνω άρθρο? Υ.Σ. πραγματικά το "φοβάμε" αυτό για το παλιό κτίσμα , ωστόσο έχω κανονικά υδρόμετρο, "χελόνα" ΔΕΗ εντός του οικοπέδου μου
Johno Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 10 , 2011 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 10 , 2011 Ευχαριστώ για την ώρα σου, μάλλον με βλέπω να καταλήγω σε τροχόσπιτο..ποιο σίγουρα τα πράγματα εκεί!
avgoust Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 14 , 2011 Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 14 , 2011 Johno , σχετικά με το θέμα νομιμότητας του υφισταμένου , παλιά έβγαιναν και άδειες λυομένων , χωρίς να απαιτούνται τα 4 στρέμματα .Εαν έχεις την άδεια οικοδομής θα το διαπιστώσεις έυκολα. Επίσης μπορεί να είχε συσταθεί κάθετη συνδιιοκτησία στο οικόπεδο. Αν δεν υπάρχει άδεια καθόλου , μπορεί να είναι αυθαίρετο δηλωμένο με τον Ν1337 ή τέλος πάντων με οποιον άλλο σχετικό νόμο. Για το θέμα του τροχόσπιτου η άποψη μου είναι ότι τροχόσπιτο μπορείς να έχεις , επί του φυσικού εδάφους (χώμα , γρασίδι , όχι μπετονένια βάσηκτλ), χωρίς καμμία σταθερή σύνδεση με οποιαδήποτε εγκατάσταση (ρεύμα , αποχέτευση , ύδρευση κλπ). Σαν να κάνεις ελεύθερο κάμπινγκ φαντάσου το.
skyclad Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 18 , 2011 Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 18 , 2011 Γνωρίζω περίπτωση που τοποθετήθηκε τροχοβιλα όχι σε βάση από μπετον, η οποία θεωρητικά είναι κινητή.Εγινε καταγγελία, και στο δικαστηριο υπήρξε αθωοτική απόφαση. Μετα από χρόνια πήρε και ρεύμα προσκομιζοντας δικαιολογητικά για λόγους υγείας. Προφανώς δεν είναι σωστό κατά την γνώμη μου, απλά το αναφέρω γιατί δυστυχώς στην Ελλάδα όπου υπάρχει νόμος υπάρχει και ένα παράθυρο. Στο τροχόσπιτο πάντως δεν νομίζω να έχεις πρόβλημα, ασε που άμα βαρεθείς τα πεθερικά τους το δίνεις και πάνε βόλτα.
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο
Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!
Εγγραφή νέου λογαριασμούΣύνδεση
Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα